Pierwszy lot samolotem :).

Temat przeniesiony do archwium.
31-48 z 48
| następna
radek,
sprawdz ale naprawde dokladnie ile lat trzeba miec zanim pozwola samemu leciec. To nie jest takie glupie jak wyglada, bo moze ponizej tych lat nie pozwola Ci (nawet z biletem itd). Wiem, ze easy-jet nie pozwolilo dziewczynce (albo miala 14 albo 15 lat) samej leciec. I to niema nic wspolnego z tym, ze stewardessa jest na pokladzie. Poszukam cos o tym, moze znajde.
Jak masz inne pytania, to zadaj je tutaj.
Radek-
znalazlam to na stronie Easy jet-
...Infants and children
easyJet does not accept unaccompanied minors under the age of 14 for travel. Children under 14 years of age cannot travel unless accompanied by a person aged 16 years or older who will take responsibility for the minor.

prosze napisz date urodzenia..
np. jak chcialbys jutro leciej, to data urodzenia musi byc wczesniej niz 23.12.1994
Nie wiem jak easyjet ale BA ma usluge Skyflyer Solo service gdzie za doplata 20-30 funtow mozesz wyslac nawet 5 latka samego - moja corka tak podrozowala, wiec moze pomysl o locie BA, tylko ktos dorosly musi cie odwiezc na lotnisko i odebrac.
artur-
tak wiem, inne linie to tak, (za doplata pozwola) ale w easy-jet niema nawet szansy na doplate. Wszystko zalezy ile bilet z np BA a easy-jet kosztuje.
Leciał ktoś może wizzairem lub easyJET -em lub jakimś innym samolotem do Angli???
duzo ludzi lecialo i bedzie latac. Czy masz jakies pytania? (bo niestety nie jestem wrozka)
jak chciałem zadac kilka pytań co i jak. Prosze do mnie napisać na e-mail:
[email]
radek-
pytania zadajemy na forum. Ja nie odpowiadam do nieznajomych, dlatego, ze pozniej mam zasmiecana moja skrzynke email.
Niema takiego pytania, na ktore ktos nie zna odpowiedzi.
a ja własnie w lutym bedę lecieć pierwszy raz i troche sie boje:)
Czy wy tez za pierszym razem się troche baliście?:)
ja jeszcze nie leciałem, ale w Lipcu, w wakacje bede leciał do Londynu i tez sie troche boje.
Ja też leciałam Cessną ale jako psażer, to niezapomniane wrażenie :)
ja nie rozumiem dlaczego się boicie. Lot to przygoda, ale nużąca, gdy się lata długo i często. Już dwa razy leciałam samolotem do USA i było super. Przyznam, że trochę potrzęsło, gdy zmienialiśmy strefę z ciepłego powietrza na zimne, które występowało nad Atlantykiem. Wtedy zaświeciło się to, że trzeba zapiąć pasy, a ja czekałam w kolejce do toalety:]
Ja również się nie bałam mimo tego, że gdy po raz pierwszy leciałam do USA miałam zaledwie 14 lat i leciałam z dwa lata starszą siostrą i o rok starszym bratem. Widoki niesamowite, ale te 8 godzin robi swoje. Przed lotem uważałam, że się nie zanudzę, bo wrażenia górowały nad wszystkim innym. Ale jednak było nudno pod koniec lotu i filmy również takie sobie:] Dawali wam koce, gdy lecieliście do UK??? Mi tak i było mi nadal zimno, gdy lecieliśmy w pobliżu Grenlandii.
przypuszczam ze z Polski do UK (2.5 godz).
Zanim dobrze sie rozgladniesz co i jak, juz jestes na miejscu.
Na takich liniach trzeba samemu sobie kupic posilki.
No tak. Lot do UK krótko trwa. Ale czy zawsze bez przygód i spokojnie?
nie lecialam do UK, nie wiem, ale wydaje mi sie, ze zawsze cos sie moze zdarzyc:]
lecę tanimi liniami wizzair do Londynu z Okęcia ale nie wiem z którego terminalu. Słyszałem że z terminalu etiudy ale mają go podobno rozebrać. więc... Jeżeli z etiudy to proszę o jakąś mapkę wnętrza tego terminalu. Kiedyś znalazłem ale nie pamiętam strony ale jest. Plis bede wdzięczny.
trudno jest znaleźć
Temat przeniesiony do archwium.
31-48 z 48
| następna

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Studia językowe