High school w USA

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!
Mam na imię Aneta i mam 15 lat. Za 2 lata czyli jak będę szła do drugiej liceum chcę wyjechać do USA na rok. Uczę się angielskiego od 6 lat lecz jest to poziom szkolny, więc nie jestem w tym zbyt dobra. doradźcie mi na jaki kurs angielskiego mam isc aby zdać te wszystkie testy tzn SLEP i rozmowe w konsulacie? bo mam 2 lata na nauke angielskiego i nie wiem czy dam rade a bardzo chcialabym tam wyjechac, prawdobodobnie z perfect'u :)
Witaj Aneta,
jesli mogę ci doradzić, to zdecydowanie kurs za granicą. Ja jestem teraz na Malcie w super szkole językowej i w ciągu dwóch miesiecy przerobiłam cały materiał poziomu intermediate, nigdy wcześniej nie miałąm odwagi żeby w towarzystwie powiedzieć cos po angielsku a teraz rozmawiam z ludźmi bez żadnych zahamowań. Uważam że to najlepszy i właściwie jedyny sposób na skuteczną naukę angielskiego. I nie jest drogi jak by sie wydawało.Tu rozmawiasz cały dzień po angielsku z ludźmi z całego świata i naprawdę zaczynasz myśleć w tym języku. Ja myśle poważnie o nauce tu przez pół roku i skończeniu advance :) W Polsce musiałabym uczyć się prze 3 lub 4 lata. To jest nie do pomyślenia, bo lekcje dwa razy w tygodniu to moim zdanie strata czasu i niepotrzebny stres. Od tego tygodnia dopłaciłam do kursu intensywnego i teraz mam 6 lekcji dziennie i jest naprawdę super bo widzę niesamowite postępy!!!
Jeśli chcesz wiedzieć więcej na temat nauki na malcie warunków szkoły nauczycieli itp służe pomocą - [email] Pzdr

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia