Studia w UK, a studia w Polsce

Temat przeniesiony do archwium.
Hej, chciałabym się dowiedzieć, które studia : w Polsce, czy w UK są lepsze - lepiej przygotowują do wykonywanego zawodu, mają lepszy program itd.
Czy koszty studii w Polsce i w UK dużo się różnią w finansach?
bez wątpienia różnią się w finansach, przecież w UK musisz jeszcze dodatkowo płacić czesne ponad 3tys funtów, akademik z wyżywieniem to ponad 4 tys funtów, a poza tym inne wydatki oraz to że funt to hm teraz nie wiem ile, 4-5 zł?
Nie można jednoznacznie powiedzieć, które studia są lepsze... Są różne szkoły, różne programy, różni wykładowcy... Zawsze lepiej mieć w CV wpisany aż Oxford, niż tylko Jagielloński, choć w gruncie rzeczy dostać jest się trudniej na ten drugi. Mieszkam tymczasowo w Anglii, znam Anglików i mając wystawić szczerą opinię powiem, że szkoły średnie w Polsce są na pewno dużo lepsze niż studia w UK. Kilka razy mnie wewnętrznie ścisnęło, jak miałem okazję poznać (nie)wiedzę brytyjskich kolegów... Poraża niewiedza - kolega po skończeniu historii twierdzi, że Francja stworzyła pierwszą konstytucję, a koleżanka na IT nawet po kłótni nie chciała uwierzyć, że możliwe jest zrobienie strony internetowej za pomocą notatnika. Oj, gdyby głupota umiała latać, to z pewnością kraj ten wznosiłby się wysoko ponad nami... ^^
>>>Poraża niewiedza
Ile razy powtarzam to samo tutaj na forum - ale jak zawsze nikt mi nie wierzy.
Tylko jedno, rozmawiajac z nativami powinnismy pamietac, ze 'nobody likes a clever dick'.
>studii

studiÓW
Dzięki za wasze opinię. Uwierzcie, bardzo mi pomogły i jednak wybrałam politechnikę Krakowską :P

P.S. Pakk, wiem, błąd... to z pośpiechu - każdemu się zdarza :)
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa