listening wersja B

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 117
jest tam kto? puk puk
Teoretycznie wyważają wszystkie części, więc można sobie pozwolić na oblanie którejś, co udało mi się dzisiaj zrealizować. Natomiast ciekawe jest to, że w 3 cz. właściwie każdy ma inne odpowiedzi.
możesz mieć nie zdaną jedną część a całóść i tak zdać. Mnie też nurtuje speeling. Czy jak masz zle napisane to nie uznają odpowiedzi?
A może ma ktoś jutro speeking w Katowicach o 10.45
part1:
1. upside down - to nei byla nazwa, tylko jak potocznie sie mowi chyba...
2. Mother of Tears
3. prison
4. South Africa bylo wyraznie powiedziane
5. sleeping tiger
6. monkey bread (analogicznie do 1. odpowiedzi jesli chodzi o wielkie litery)
7. bats
8. cos tam strzelilem

nie po kolei jest, ale to co mam to jestem pewien

part2:

1. Spirit of Freedom (teraz sie nazywa Sea Breeze, to byla zmylka) 100%
2. Arctic (na pcozatku Patagonie wymienil ze peirwsza podroz a potem Arctic co lato)
3. mountain nie jestem pewien czy nie highest
4. oil lamps 100%
5. energy 100%
6. curry ale to na pewno zle
7. bucket 100%
8. Blue Harbour 100%

part 3:

1. B (nie pameitam co bylo)
2. B (jedyne co nie jestem pewien, kierowalem sie slowkiem "unwise" w odpowiedzi a koles porownywal to do jakiejs glupiej sytuacji)
3. kurcze to nie pamietam co bylo
4. D (z message in the bottle)
5. A (trafilby do waskiej grupy odbiorcow, bo dorosli nie siegaja chetnie po fantasy, a jako taki gatunek bylaby reklamowana jego ksiazka (nie science fiction) )
6. C (cos tam z unusual, na pewno to ta odpowiedz)
7. B (bankowo, czytelnik wcale nie musial jej czytac jeszcze raz, byla po prostu wieloplaszczyznowa i dlatego mozna bylo ja raz interpretowac jako romansidlo raz jako przygodowa)

z part 3 na 99% kazda odpowiedz liczy sie za 2 pkt.

part 4 byla banalna, takze jak tego nie zrobicie ludzie, to nie ma czego szukac na cae :]

wychodzi mi przynajmniej 80 %, max 90% zobaczymy jak to bedzie =]
szanowny Kubo nie jestes aby zbyt pewny siebie? Życze Ci żeby Twoje założenia się spełniły, ale nie lubię haseł w stylu "nie macie czego szukać na CAE" dla niektórych są prostsze jedne dla innych inne teksty.

Większość z was pisze w listeningu A odp b Mother of tears ale on tam mówił że to jest najpiekniejsza nazwa a ten akurat nazywa się coś w stylu watter of love chyba. Bo kobiety przychodzą tam po wodę dla rodzin.
Tak mi się przynajmniej wydaje.
A mam pytanie bo tam bylo trzeba napisac nazwe kraju to jak napisalem Rupulic of South Africa to jest dobrze. Bo to wsumie pelna nazwa
nie bylbymtaki pewny :-)

part 1 w ostatnim snake scale reszta ok

part 2 skopalem w 6 tin meat chyba mialem ale nie pamietam

part 3 w drugim ja jestem pewien ze conceited (c bodaj) mowil o tym wyraznie, ze nie da sie przewidziec czy odnisie sukces itd analogiczne do tej butelki

5 przeinterpretowales jak dla mnie

part 4 znosny byl :-)

a w ogole to lol - majac te info z tej strony mialbym bezblednie tego parta wiec organizacja lezy jesli bedzie to jeszcze raz :D
uznaja
No rosel ja tez slyszalem ze to jest Mother of tears i to raczej na 90 % jest bo potem podawal nazwy chyba w innych miejscach. A moje odp pokrywaja sie w 80 % z Kuba. Głownie part 3 sie rozni
jestem po prostu zdania ze ostatnia czesc byla naprawde banalna i bezcelowe byloby wysilanei szarych komorek aby przypomniec sobie odpowiedzi dla part 4, gdyz byly one podane jak na dloni :)

a co do water of love to tak sie mowi na wode z jednego z baobabow, nie na baobab.
Lowca jeszcze jedno pytanie czy ja napisalem czy beda sie czepiac sposobu zapisu mianowice nieszczesny up-side-down. Wiem ze zenada ale coz zrobic. Naszczescie reszta lepiej
Dali czadu z listeningiem o baobabie, nie ma co... Każdy wychodził i mówił tylko tyle: "monkey coś tam", "no, i jeszcze snake coś tam". Super jednym słowem ;) Trzeba się było naprawdę porządnie wsłuchać, żeby uzupełnić całą part 1.

Wracając z listeningu liczyłam procenty i wyszło mi, że 19 pkt wystarczy :P Tak więc może nie będzie tak źle...

Co do tego monkey coś tam, to ja mam podobnie jak kilka osób, które tu pisały - monkey bread. To bread to już sama od siebie dodałam, ale wpisałam całość w google i takie coś faktycznie istnieje! :D

A co do Part 2, to tam, gdzie w 6 trzeba było hot meal wpisać, to on mówił i o curry i o melted cheese. Czy to przypadkiem właśnie o cheese nie chodziło...? Ja tak mam, chociaż się wahałam.

Jeśli chodzi o to, czy South Africa czy Kenia, to ja mam Kenię... Ale widzę, że głosy podzielone :] I jeszcze w ramach pocieszenia też mam Water of Love zamiast Mother of Tears ;)

Ciepłe pozdrowienia dla wszystkich z Version B :))) Nie podłamujcie się, jakoś to naprawimy w środę...
I jeszcze jedno - myślicie, że uznają ludziom te reklamacje w British Council...?
a w part 3 to bylo 6 odp a nie 7 tak jak u kuby_S
eee, chyba jednak 7 pytan - to by sie zgadzalo- za part 3 maks 14 punktow, za part 4 - maks 10 punktow, a za pierwsza i druga czesc w sumie 16. czyli wychodzi 40.
a 60% z 40 punktow to 24 punkty a nie 19!
poza tym te pytania z czesci 3 byly takie mniej wiecej:
-co mysli o tych pisarzach co pisza dla okreslonej grupy osob?
-cos, ze ma complex idea in order to....
-pytanie o okladke
-to ostatnie co odpowiedz byla B
-dlaczego cieszy sie ze jego ksiazka wyszla w kategorii dla dzieci
- o message in the bottle.
kurde wyszlo mi 6... to jak z ta punktacja?
ja tez mam Kenia wpisane jako panstwo- niestety z bledem bo napisalam Kenia a nie Kenya :-( nie wiecie czy daja tez polowki punktow? a co do Arctic, to ja najpierw dalam arctic, ale potem to zmienilam na further north. a wiecie dlaczego? bo zmylil mnie przedimek the, a nie wiem czy mowi sie the Arctic? moze ktos sie wypowie?
Ja mam nadzieje że spelling się nie liczy.(opinie są podzielone) bo ja np napisałam watter (zaćmienie) i up-side down. Więc już miałabym 2 kolejne zle;-/
Aga_katowice mialaś już speeking?
jutro o 9 na bankowej mam. ktos tez?
ja napisalem up-side-down wiec mi tez raczej nie zalicza:( spelling na 100% hest wazny i jest 1 lub 0 pktow
ja też mam na bankowej ale o 10.45 ;-/
Aga, tez mam jutro o 9 na bankowej!! moze bedzie lepiej niz dzisiaj:)
spelling liczy się. i to tak, że jak masz coś źle napisane, to nie dostajesz za to punktu.
miejmy nadzieje, ze mi sie jakas fajna osoba towarzyszaca trafi :) hmm, moze ktos z was ma jakies dojscia do BC (ktos z rodziny tam pracuje, albo co) zeby po zakonczonym egzaminie udostepnic te teksty z listeningu, bo bardzo ciekawa jestem jak to powinno wygladac.
i skąd wzięliście tę Kenię? przecież powiedział wyraźnie South Africa,a potem wspominał Cape Town, czyli stolicę Republiki Południowej Afryki (tak,takie państwo istnieje!)
wlasnie 2 nie jestem pewien w part 3, bo mowil cos tam ze jest glupi jesli mysli ze ludzie beda chcieli go czytac, ale to w jakims innym kontekscie mi sie wydawalo... w kazdym badz razie nt. tego pytania opinie sa podzielone :)rnrna co do 5... wykluczylem B, bo mowil ze byloby zakwalifikowane do fantasy, a pozniej wymienil science fiction wsrod roznych typow do ktorych ludzie sie ograniczaja albo po ktore nie siegaja (nie pamietam dokladnie), reszta jakos mi w ogole nie pasowala.rnrnco do part 2 to wydaje mi sie ze curry to zadna potrawa, uslyszalem cos tam o meat i cheese i nie wiedzialem jak to ubrac w slowa wiec napisalem curry, na 90% zla odpowiedz :)
najpierw mowil o South africa, a potem powiedzial ze takie baobaby rosnace razem widzial w kenii. poza tym chyba by powiedzieli ze chodzi o republic of south africa a nie samo south afria. a cape town tam nie slyszalam. a Ty slyszales tam Kenie?
ja tez napisalam, ze Kenya i mam nadzieje ze jest to poprawna odpowiedz:)
mam jeszce pytanie odnosnie part 4. Pamietacie moze jakie byly odpowiedzi dla speaker'a 1. Ja zaznaczylam dwa razy E czyli ze classical music i listens when tired. Co wy na to?
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 117

« 

CAE - sesja letnia 2006

»

FCE - sesja letnia 2006