listening wersja B

Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 117
jak to nie curry to jest potrawa, a chodzilo o goracy posilek a mieso i ser nie sa gorace raczej:) wydaje mi sie ,ze to bylo curry, a co do south africa, to tez slyszalam cape town, dlatego mysle ,ze to dobra odpowiedz, ale niestety nie wiadomo kto ma racje!!
speaker 1 to była taka pani. ona lubiła słuchać opowiadań (stories) beautifully written. i podobno słuchała ich wracając z pracy, żeby móc się concentrate gdy była tired. czyli połowę masz chyba dobrze :-)
Moze wspolnymi silami sprobujemy cos wymyslic z part 4? ja za wiele nie pamietam z tej czesci- juz chyba za duzo emocji bylo. pamietam ze w momencie przenoszenia na answer sheet zmienialam jeszcze swoje odpowiedzi (niezbyt to chyba bylo madre)
od classical music dalam jakiegos pana- i zaznaczylam ze on chodzi ze znajomymi na koncerty. a ta pani co lubi sluchac ludzkich dyskusji to slucha ich takze zeby zasnac (tu nie bylam pewna, ale bylo slowko drop off co nieformalnie znaczy zasnac )
a tak masz racje pomylily mi sie speaker'y :p rzeczywiscie stories i when tired. Wiec chodzilo mi o goscia ktory wychodzil gdzies z kumplami na disco chyba...? pamietasz jakie tu byly odpowiedzi? on sluchal chyba classical music, ale drugiej odp wlasnie nie pamietam
wydaje mi sie ze poems bylo do uczenia sie, ale nie jestem za bardzo pewna bo dokladnie juz nie pamietam, zreszta to samo tyczy sie love songs: to laczylo sie z obowiazkami domowymi chyba....?
Czy ktoś wie jak wygląda punktacja za listening? Razem musi być 40 pkt, a pytań było 32. W takim razie za które zadanie są punkty podwójne?
love songs mam do domestic houseworks :-) poems- chyba helps to concentrate, a ta pani co jezdzi godzine do pracy to co daliscie? bo ja ze slucha stories, ale tego drugiego nie pamietam
pisalem przeciez ze part 3 podwojnie punktowane.

co do part 4, to pierwszy speaker stories i jak wraca z pracy zeby sie skoncentrowac (wiele daly mi predicitions :) ) drugi classical music i ze to pozwala mu zaczac dzien, trzeci domestic works (chores w tekscie :) ) i love songs, speaker 4 poema (w tekscie poetry za pierwszym razem nie zrozumialem co gada ale za drugim razem iluminacja nastapila :D ) i ze pomaga mu w studying (dokladniej w writing assignments) ostatni discussions i to pomaga jej drift off ;)
trudno powiedziec jesli traktuja to jako tzw common word to nie uznaja ale ogolnie jest zasada ze w listeningach nie jest konieczna pelna poprawnosc ortograficzna wiec jest nadzieja :-)
pamietam, ze poems laczylo sie z fragmentem w ktorym padlo stwierdzenie school assignments - czyli projekty, prace szkolne, dlatego zaznaczylam ze poems laczy sie z learning
Mówisz że w part 3 podwójnie, ale to daje 32 + 7 (bo pytan było 7) czyli 39, a nie 40.
W part 3 nie moglo byc 7 pytan. Bo jak ktos juz wczesnije napisal w sumie bylo 32 pytania. Tego na bank jestem pewien bo sprawdzalem pare razy. w part 4 - 10 a w part 1 and 2 po 8 czyli part 3 - 6 pytan. Kuba_S no jezeli to co mowisz jest dobrze to z part 4 to mam 9/10. Obys mial racje.
jestes pewny swoich odpowiedzi..?
ty, no rzeczywiscie 6 w takim razie, bo tez pameitam ze byly 32 w sumie... ale to i tak oni procenty wyciagaja z tego tylko podejrzewam, albo ewentualnie motaja cos takiego - y=[(x/38)*40] gdzie x to zdobyte punkty z 38, a y to liczba punktow do ogolnej punktacji, liczba calkowita :) malo to korzystne by bylo ale w sumie jest to prawdopodobne jezeli nie ma polowek punktow a wszystkie wyrownuja do 40.
ja tez do goscia co slucha klasyki dalem ze chodzi czesto z przyjaciolmi i spe dza z nimi tak wolnyh czas to chyba bylo 3ecie. nie wiecie czy to jest dobrze??
ja tez dalam tego goscia od muzyki klasycznej do przyjaciol i mam nadzieje ze bedzie dobrze- mowil cos o wyjsciach do filharmonii chyba :-)
:) miejmy nadzieje - ale i tak ogolnike wg mnie byl hardcore
no hot to też spicy, niekoniecznie gorący, a curry to raczej przyprawa...
ale jakos po tych waszych wypowiedziach na forum latwiejszy listening mi sie wydaje niz tuz po egzaminie :) ciekawe czy wersja B sie jeszcze powtorzy. pewnie nie, bo jeszcze byly na karcie wersje C i D- to chyba na przyszlyy tydzien. co jak co, ale trzeba przyznac ze przynajmniej w katowicach bylo bardzo dobrze wszystko slychac- zadnych poglosow i wszyscy skupieni. mam stresa przed sroda... tym bardziej, ze trzeba by odzyskac stracone na listeningu punkty.
ja zdawalam wersje B, egzamin zdaje po raz drugi i poprzedni listening wydawal mi sie o wiele trudniejszy. mam podobne odpowiedzi jak Ty, co mnie cieszy :) jezeli chodzi o part 3 byla trudniejsza, part 4 latwa, ale wypowiedzy tych ludzi mogly wprowadzac w blad (ja chyba wiekszosc dobrze wykminilam). niestety, nie pamietam odpowiedzi, chociaz naprawde baaardzo sie staralam dla Was zapamietac... przepraszam:( ale o 11 mialam listening, potem speaking i zapomnialam:( a co do speakingu, dziekuje wszystkim, ktorzy napisali tutaj swoje obtazki- powielilo sie:)
a tak dla scislosci- tam bylo w tekscie 4 drop off czy drift off? (wiem ze znaczenia podobne, ale tak z ciekawosci pytam)
hot meat to bylo curry, co nie? chociaz cos tam dalej mowili o meat and cheese, ale chyba to nie to. Co do pierwszej luki w part 2, to na samym poczatku ta babka podala jakas nazwe, ale to chyba nie chodzilo o nia, tylko o ta kolejna podana, bo w zdaniu bylo napisane, jak ten koles ORYGINALNIE, czy tam na poczatku nazwal te lodz. Co do part 4, to nie bylo E- E. Ta babka na poczatku wspomniala o pracach domowych, ale potem powiedziala o muzyce, jakiej slucha podczas jazdy samochodem, czyli zeby sie skupic, chyba D bylo. A konkretnego rodzaju muzyki nie powiedziala. Powiedziala: "chapter" na samym koncu, wiec pomyslalam, ze chodzi o opowiadania czy cos tam podobnego, co bylo w odpowiedziach. Mam nadzieje, ze pomoglam. ale sluchajcie tego uwaznie!!!
Wlasnie!!!! costam of freedom, masz racje!!!! juz wyzej o tym pisalam...
jak masz zle zapisane slowo, nie przyznaja punktu w ogole- na pewno nie stety... :(
ostatnie chyba B, ze mozna ja czyrtac wiele razy i wciaz sie cos nowego znajduje- nie pamietam jak naprawde to brzmialo, ale jakos tak ;-)
fall off czy cos tam takiego, ze odplynac niby, czyli zasnac:P to bylo w ostatnim i z discussions
wlasnie o to chodzi ze sie listeningi sie powtarzaja tak jak tematy speakingu, troche to nie fair ze ci ktorzy maja exam w pozniejszym terminie znaja juz wszystkie odpowiedzi, nie uwazasz?
wg mnie bylo drift off
jutro mam speaking - jak sadzicie tematy się powtórzą??
Hej hej:)

Dla mnie dzisiejszy listening był trudny, niestety musiałam w niektórych strzelać, co nie wróży niczego dobrego, ale nie tracę nadziei:)
To, co zapamiętałam:

part1:
1. upside-down (czy można to tak zapisać?)
2. mother of tears (czy może być małymi literami czy to błąd?)
3. prison
4. Kenya
5. sleeping tiger
6. monkey bread
7. bats
8. snake's skin (?)

part2:
1. Spirit of Freedom
2. Pathagonia (to jest źle, prawda?)
3. peak (nie uznają raczej)
4. oil lamps
5. energy
6. cheese (raczej nie)
7. bucket
8. Blue Harbour

part3: (dla mnie najgorsza)
1. zaznaczyłam, że pisarz umieszcza te complex ideas, o to go bawi i sprawia mu przyjemność... :(
2. tacy pisarze są zadufani w sobie, bo zakładają, że ktoś będzie chciał czytać ich książki
3. message in the bottle--> bo trudno jest przewidzieć, co się spodoba czytelnikom
4. bo byłaby brana za książkę since fiction
5. unusual (?)
6. D, że ma wiele wątków i dlatego jest chętnie czytana nawet wielokrotnie

Part4:
Niestety, prawie nic z tego nie pamiętam:( Tylko tyle, że: poezja dla studenta, love songs dla pani domu, stories dla kobiety, żeby się skoncentrowała jadąc samochodem, dyskusje dla pani, aby ułatwić jej rozpoczęcie dnia... ale nie mam pojęcia, czy cokolwiek z tego jest dobrze.

Będę wdzięczna za komentarze:)
Tam w ogóle nie bylo drift off tylo po prostu help with sleep. Drift off to fajny phrasal ktory uzyl Kubs S. Chyba ze cos mi sie pokrecilo.
Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 117

« 

CAE - sesja letnia 2006

»

FCE - sesja letnia 2006