tematy speaking-co bylo

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 82
>speakingu czy listenigu.. to ja nie wiem co Ty na nim tu robisz :|..?!
>bo jakby nie było czytasz wszystkie te wypowiedzi.. i wiesz już co za
>zestaw może Ci się trafić.. nie będzie zaskoczenia... NO COMMENTS ;]

hrhr tylko ze merix raczej nie musi zdawac cae, a tym bardziej terri ;-)

btw. merix, co to jest marazm? :P
Ja miałem speech dziś rano w Łodzi.

P1-tradycyjne pytanie o pochodzenie(o dziwo babka nie pytała o to, jak mi się mieszka). Koleżankam, z którą zdawałe to samo.

P2-Koleżanka miała wybrać 2/3 fotosy związane z wodą i porównać je. Do wyboru były: dzieci pływające w basenie; zmęczony gość leżący przy wozie i pijący wodę; młodzież w czasie spływu łódką; jakiś dziwny most nocną porą z facetem po prawej; nurkowie. Do tych obrazków zapytano mnie, na którym woda odgrywa największą rolę.
Ja dostałem zdjęcia z ludźmi w czasie posiłków.Sorki,ale pamiętam tylko dwa (też miałem porównać i te wybrałem) :3 ludzi na poważnym spotkaniu i dzieci wokół urodzinowego tortu.Byli też chyba znajomi w restauracji i jakieś większe spotkanie w pracy.

P3-mieliśmy za zadanie ustalić, który z pomysłów jest najlepszy na rozsławienie miejscowej pisarki.Obrazki: pomnik ; park nazwany imieniem p.; ulica nazwana im.p.; film; dzień pisarki w kalendarzu; jeszcze 2/3,nie pamiętam jakie.

P4-*Jakie są wady bycia sławnym?
*Czy należy nakłaniać dzieci do czytania książek?

Powodzenia na list. i wr.!
dobrze;).. PRZEPRASZAM ..może i nie musi zdawać CAE ..ale także nie musi mnie obrażać ("marazm")
Ja też dziś w Łodzi. Generalnie to dużo zestawów się powtarza.
Obrazki: ludzie uprawiający sporty/hobby: tenis, koszykówka, gry komputerowe i coś tam jeszcze. Powiedzieć jakie cechy są potrzebne do tych zajęć.
Drugi zestaw: ludzie, którzy robią różne rzeczy w grupie: nastolatki na zakupach, dwóch synów piecze ciasto pod okiem ojca, chłopcy leżą na ziemi i oglądają żółwie. Dlaczego robią to razem i w której sytuacji najbardziej potrzebne jest towarzystwo?

Dyskusję miałam dokładnie taką, jak ktoś już opisał powyżej: wypromowanie pisarki.

I na koniec wady sławy i jaka jest rola szczęścia w osiąganiu sukcesu.

Powodzenia :)
A co do tej pisarki to jeszcze było podpisywanie egzemplarzy książek i ustanowienie nagrody/ konkursu z jej imieniem ;]
znalazlam cos:
'Marazm' - w medycynie oznacza stan wyniszczenia organizmu; apatię; depresję; przygnębienie.
W języku potocznym jest także niekiedy używany w przenośni i symbolizuje bezład lub rozprężenie, oznacza to również brak chęci do życia.
tez to znalazlem - dlatego nei zrozumialem w jakim znaczeniu tu ten wyraz zostal uzyty.
do pakka i terri: moze tak zaczniecie na temat?
ja tez dzis mialam w Łodzi - p1 - standardowe pytanie o miejsce zamieszkania i nauke ang a takze o zmiany jakie chciałabym dokonac w zyciu
p2- obrazek z zywymi manekinami,rysowaniem konia i piknikiem na lodowcu.
p3- obrazki przedstawiające sposoby na zachowanie przeszłosci(juz ktos opisywał to na forum)
p4 - czym jest dla mnie hitoria rodziny,czy mozna nauczyc sie jezyka nienzając jego historii i jak najlepiej zachowac wspomnienia z przeszlosci.
ewelisia, a jakie miałaś pytanie do tej części 2 ?:>
listening o 14.15.
Part 1: ja miałam pytanie jak mi się mieszka w mojej okolicy, kolega miał o tym, ile uczy się angielskiego. Potem mieliśmy się dowiedzieć, jakie są osoby, które podziwiamy.
Part 2:ja miałam obrazki z babkami na wystawie sklepowej, ludzi malujących konia, kobiety jedzące lunch na śniegu, a kolega miał człowieka odbirającego statuetkę, ludzi przybijających "piątkę" po grze w tenisa, grupę dzieci z dużym obrazkiem (to wszystko gdzieś tu już jest opisane.)
Part 3: dyskusja; szkoła przygotowuje dvd, jakie rzeczy powinny się na nim znaleźć? materiały do wyboru to były dziedziny nauki: historia, biologia, science (czyli ogólnie nauka), rozrywka i sport.
Part 4: dostaliśmy po jednym pytaniu, ja miałam czy uważam, ze w dzisiejszych czasach ludzie powinni być dobrze wykształceni, kolega - czy rola nauczycieli zmieni się w przyszłosci.

tyle. nie było źle. ;]
DVD ??! o co chodziło z tym dvd ?;)
nagrywasz edukacyjne dvd i masz zedecydowac jakie informacje na nim należy zamieścić :) a które odrzucic:)
już rozumiem, thx ;)
>i co jak bedziesz wiedzial to lepiej wypadniesz ?

Nie mów, że nigdy nie pytałeś innych grup na studiach czy w szkole o to, co mieli na egzaminie. Poza tym, sam potrzebowałeś pomocy specjalistów, aby dobrze wypaść przed pracodawcą, więc nie wmawiaj teraz głupot i nie miej do innych pretensji o to, że chcą wiedzieć, na co być przygotowanym.

>Szkoda, ze ludzie nie zdaja sobie sprawy, ze skubancy maja potem przewage nad tymi, ktorzy być moze nie korzystaja z tego forum.

Dopiero co napisałeś, że te osoby wcale nie wypadną lepiej. Poza tym, bez względu na to jak dobrze ktoś może być przygotowany, to właśnie podczas speakingu nerwy są największe i to od nich może zależeć ocena.
OLSZTYN 9 czerwca godz.13.00 ;)
Hej!Wielka prośba!Zapamiętaj jaki będziesz miała zestaw na listeningu w sobotę(A,B lubC)i spróbuj napisać na forum możliwie najwięcej danych ,które wpisywałaś w uzypełniankę!Ja zdaję w niedzielę ,może sie to bardzo przydać !Z góry dzięki!
Przy okazji to taka sama prośba do wszystkich ,któży mają listening i speaking w sobotę ,pomóżcie tym co zdają w niedzielę!!!
Hej!Wielka prośba!Zapamiętaj jaki będziesz miała zestaw na listeningu w sobotę(A,B lubC)i spróbuj napisać na forum możliwie najwięcej danych ,które wpisywałaś w uzypełniankę!Ja zdaję w niedzielę ,może sie to bardzo przydać !Z góry dzięki!
Przy okazji to taka sama prośba do wszystkich ,któży mają listening i speaking w sobotę ,pomóżcie tym co zdają w niedzielę!!!
Hej!Wielka prośba!Zapamiętajcie jaki będziecie mieli zestaw na listeningu w sobotę(A,B lubC)i spróbujcie napisać na forum możliwie najwięcej danych ,które wpisywaliście w uzupełniankę!Ja zdaję w niedzielę 10czerwca listening i speaking ,może sie to bardzo przydać !Z góry dzięki!
Olsztyn, 9 czerwca, 13:30 ;-) Numer 5081.
>Nie mów, że nigdy nie pytałeś innych grup na studiach czy w szkole o
>to, co mieli na egzaminie.

Na pewno nie jeśli chodzi o egzamin, który sprawdza twoje umiejetnośći oralne:)
Na pewno nie przed FCE i CAE.

>Dopiero co napisałeś, że te osoby wcale nie wypadną lepiej.
Co? Przeczytaj jeszcze raz.

Poza tym,
>bez względu na to jak dobrze ktoś może być przygotowany, to właśnie
>podczas speakingu nerwy są największe i to od nich może zależeć ocena.

Zgadza sie, tym bardziej zadne RESORTS nie powinny być brane pod uwage.
Jestes ty, druga osoba lub wiecej i komisja. Idziesz i nie wiesz co dostaniesz.
Sztuką jest wypaść dobrze bez tej nadwyżki w postaci (wiem czego sie spodziewać) i pokazać klase.

Zyczę powodzenia mimo tej nadwyżki, która juz oczywiscie uzyskałas.
Moze Ci co nie mieli takiej sposobności dorównają ci poziomem i przygotowaniem, a może nawet pokaża większa klase. Zyczę im tego z calego serca.
aggie, lexy82-jak będziecie po dajcie znać co było i jak wam poszło.
Trzymamy za was kciuki!!!
Ja tam będę już jechać na 13, bo ostatnio na naszym MPK nie można polegać, a nie chcę się spóźnić. Mam tylko nadzieję, że nie trafię na zbytnio zestresowanego partnera, bo mi się jeszcze udzieli ;-) No i w komisji wolałabym facetów... kobiety zawsze są zbyt poważne.
nigdy nie mów zawsze :)
No faktycznie. Trafiłam na mężczyznę i kobietę, i oboje byli bardzo sympatyczni i uśmiechnięci ;-) Nie było nic nowego, o czym nie pisano jeszcze w tym temacie. Chyba że nie przejrzałam go dokładnie i nie było jeszcze nic o pytaniu "tell me about places of interest that you've visited". Poza tym do porównania obrazki z różnymi sportami, a do dyskusji najbardziej satysfakcjonujące zawody. Na początku pytanie o pracę - co jest ważne przy jej wyborze.
KURCZE!! dostalam w dyskusji cos czego tu nie opisywaliscie ;) az 8 obrazków z roznymi niebezpiecznymi, stresujacymi sytacjami:
-laska z ołówkiem w zebach nad jakimis paierami
- ludzie wywracaja sie lodka podczas splywu
- tornado goni samochod
- grupa ludzi niesie faceta na rekach (chyba cos mu sie stalo)
- facet zajmuje sie 3 malych dzieci i widocznie nie moze sobie dac rady
- facetowi zasypalo skuter czy cus sniegiem w gorach
i jakies 2 jeszcze ale nie pamietam bo nie opisywalysmy i wybrac ktora sytuacja jest najgorsza :) POWODZENIA
dzieki Aggie,
jeśli ktos miał jeszcze coś, co nie pojawilo sie na forum , to niech napisze, proszęęę ładnie :))
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 82

»

Brak wkładu własnego