Po CAE - część pisemna

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 39
poprzednia |
Bardzo proszę opisywać swoje wrażenia i wasze odpowiedzi, jeśli coś pamiętacie np. z readingu lub English in use.
oj właśnie wróciłam do domku..... chciałam porównać odpowiedzi, przynamniej te które pamiętam... wiem że jak był tekst o komarkach to w pierwszym miałam "followed" i nie wiem czy to jest ok... piszcie piszcie jakie mieliście odpowiedzi to porównamy :)
pamięta ktoś odpowiedzi z register transfer??
tez mialam followed w use of english part 2 , o ta czesc chodzi ??
reading paskudny....naprawde jeden z trudniejszych..za to use w miare ok
a co mieliście w "komarach" przy "give"?
a co mieliście w "komarach" przy "give"?
a ja rsponsible .. for
1. on their own
2. kate care of
sorry take care of
czesc! wlasnie wrocilam do domu po cae, jak dla mnie egzamin byl tragiczny :-(( ale mam kilka pytan- co sie stanie jesli na part1 writingu napisalam za dluga prace, tzn nie 250 slow ale pewnie ok 300 ??? i ile bylo pytan w readingu bo mi pozostawaly puste kratki a nie mialam czasu juz niczego sprawdzac ani pytac sie prowadzacych. jak ktos moze odpowiedziec to bylabym bardzo wdzieczna, dzieki i pozdrowionka!!!
też przedobrzyłam z dlugościa listu w drugiej części i chciałabym wiedzieć co w zwiazku z tym. Reading oceniam fatalnie, use ok
no i jak to widzisz Aga? Bo ja kiepsko ;((
word formation: numerous, countless, authenticity. Pamiętacie coś jeszcze?
plentiful, resemblance, informative (?) ale zamiast countless dalam uncountable...
a moze byc "of one's own"?
też tak mam te 3 pierwsze
zastanawiałam sie nad followed, a w koncu zmienilam na accompanied...
+ disapproval, distinctive, combination, adviser, astonishingly, combination, insignificance (?), outstanding
tam już było "ON"
no to niedobrze bo za przekroczenie limitu słówek odejmują punkty (oczywiście nie takie drobne przekroczenue typu 10...ale 50 to niestety....)
at least, must possess, live, advantage, send in, (at) present, earning,
co mieliście w tej części dot. półkul mózgowych.Ja pamiętam, że wybrałam pulse, felt, evolve. Macie coś jeszcze???
Przekombinowałam ostro ze słowotwórstwem mam jakieś numerable, uncountable, i inne stworzone przez siebie neologizmy. Bardzo mało mało pamiętam z komarów i z ty miałam największy problem, podobnie z register transfer ale mam też send in, on his own, an opportunity, at present (ale czuje ze to jest źle). Z pierwszego to pamietam że serce to iało pulse, muzyka elevate, fight, states, assumptions, Aspects of music, więcej ie pamiętam. Najgosze było to ostatnie!!!! A co mieliście w drugim tekście a słowotwórstwo?
Na writingu wybrałam letter of application - ale martwie się, ze przekroczyłam limit słów a oni wtedy dają ban2 czyli ocenę 2. Nie miałam czasu zeby iczyć słowa.
A jak wam się podobał 3 reading? Ja napisałam że 2 babki czepaiły się go jak siedział, Diana po prostu robi swoją robotę, politycy cierpią przez to że głośno mówią na fizyczne dolegliwości, zgodził sie narrator na szkolenie bo to było w jetgo interesie, nie nadawał sie do telewizji bo ma taka naturę, ze go ini dziwnie postrzegają, Diana jak zadała mu pytanie to jego odpowiedź była przewidywalna i więcej nie pamietam.... :( NAPISZCIE CO WY MACIE!
Ela ja wpłacam kasę na czerwiec :(( buuuuuuu
No tak, pomylilam sie teraz, oczywiscie nie chodzilo mi o zadne OF, tylko ON one's own, a glownie o to, czy moze byc tam one's zamiast their, bo najlepsze by bylo on his/her own, ale to by bylo za duzo słówek... Kurcze, ze tez their nie przyszlo mi do glowy, tak jak i wiele innych rzeczy, co do ktorych olsnilo mnie po drodze do domu... :(
W większości mam tak samo, poza tym, ze nie nadawal sie do telewizji, bo byl inny niz ci newsreaders i inni tacy a jego odpowiedz byla silly... A jak inni?
Ojejej, im dluzej czytam ten watek, tym wiecej rzeczy okazuje sie, ze mam totalnie do bani! W liscie na writingu tez mam okolo 300 slow - czy to naprawde jest az tak karane???
Ja tez napisalam wiecej niz 250 slow, ale po prostu nie bylo czasu na liczenie. Co do readingu to mam podobne odpowiedzi.A co napisalyscie w ostatnim pytaniu tzn. jaka jest conclusion z ostatniego paragrafu?Ze nie docenial, jaki to challenge dla politicians wystapic w TV czy moze ze "some people can be trained to do almost everything"?
TIaa.. tez mam ten problem.. pierwsza czesc writingu wysmarowalem dluga dosc, choc wyszukana,
za to druga czesc naskrobabalem w 15 min zawierajac w polowie ilosci slow polowe spraw ktora powinna byc zawarta..
Kiepska sprawa... jak oni potem cos takiego oceniaja? ugh..
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 39
poprzednia |