Cytat: Piotrq10
Mówisz, że przygotowujesz się do CAE od początku roku więc wydaje mi się, że warto te przygotowania kontynuować.
Niestety ani Upstream (sample) http://www.egis.com.pl/upload/File/flip/UPS_New_Advanced/index.html , ani
CAE GOLD nie posiadają odpowiedzi. Trzeba kupić książkę nauczyciela albo poszperać w internecie ;) . Absolutnie niezbędne są przy tym Past Papers i coś do Use of English jak wspomniany
Vince albo Wellman.
Jeżeli chodzi o kupno, to polecam księgarnie elpat.
Ponadto możesz sobie poszukać opinii o serii Upstream na forum, wpisując takowe hasło w wyszukiwarkę.
Co do rekrutacji, to z tego co wiem Oxbridge ma deadline 15.10, ale ogromna większość 15.01.
hej, mam pytanie, planuję zdawać CAE w grudniu, jeszcze w ogóle nie zaczęłam się uczyć i powiem, że jestem trochę przerażona faktem, że niektórzy uczą się już od początku roku, myślicie że jest to realne nauczyć się do grudnia?
mój obecny poziom ang to FCE zdane z 7 lat temu, 4 lata ang na studiach niby poziom C1, ale wiecie jak jest na studiach z językami... , ale od 2 lat kompletnie nie używam ang, jedynie pojedyncze przypadki jakieś listy/ artykuły/ zero mówienia, chciałam się przygotować samodzielnie, a i jeszcze praca, wiec zostaja popoludnia i weekendy, mysliscie ze to jest realne? zakladajac oczywiscie ze jak zaplace kase to bede sie uczyc, tylko nie wiem, czy naprawde jest tego tak duzo, z tego co pamietam to do fce chodzilam na kurs caly rok szkolny, a tutaj niby grudzien, to dosyc szybko, gdyby ktoś był łaskaw i coś mi doradził, byłabym bardzo wdzięczna :) pozdrawiam!