IELTS pytania

Temat przeniesiony do archwium.
Wiem, że na forum było już wiele o IELTS, ale mam bardziej indywidualne pytanie.

Otóż za około dwa lata będę musiał zdać egzamin IELTS na około 7,5 punktów.
W tej chwili uczę się w drugiej klasie liceum. Mam angielski rozszerzony 4x w tygodniu. Ponadto w następnym tygodniu idę na kurs językowy (4 godziny w tygodniu), który ma mnie w ponad rok przygotować do egzaminu FCE.
Ponadto będę uczył się w domu i w wakacje planuję wyjechać na 2-3 miesiące do Anglii.

Jak myślicie czy mam szansę zdać IELTS jeśli odpowiednio przyłożę się do nauki?

Proszę dajcie mi również rady jak się uczyć, z czego korzystać w czasie samodzielnej nauki.
W tej chwili z dodatkowych rzeczy to przerabiam SuperMemo Extreme English. Na razie Basic English, oglądam CNN (jedyny angielski kanał jaki posiadam), oglądam filmy i seriale z polskimi napisami (niedługo chcę przerzucić się na angielskie napisy). W co muszę się w tej chwili zaopatrzyć, ile poświęcać na naukę?
Liczę na Wasze rady, dodatkowe pytania etc. Z góry wielkie dzięki!
Przede wszystkim zakup sobie jakieś materiały do nauki przygotowujące do IELTS. Wiadomo: każdy egzamin ma inną formułę i podstawą jest nauczenie się tej formuły. Kurs do FCE nie przygotuje Cię odpowiednio do żadnego egzaminu, oprócz FCE. Oglądanie filmów, etc. pozwoli Ci na łatwe rozumienie ze słuchu. Spisuj sobie słówka, tłumacz, czytaj różne teksty akademickie.

« 

Programy do nauki języków

»

Programy do nauki języków