Witam :)
Chciałbym nauczyć się angielskiego praktycznie od podstaw. Znam jako tako podstawy, ponieważ w szkolę mam j.angielskiego, jednak uważam że to co uczą jest zbyt mało przejrzyste i zbyt mało jak dla mnie.
Główny problem mam z gramatyką, wykuć wszystkie czasy na pamięć to dla mnie nie ma problemu. Jednak bardzo często stosuję nie ten czas co potrzeba w zdaniach itd. Czy poleci mi ktoś stronę/książkę/program itp. w której będzie bardzo dobrze i w przystępny sposób omówiony każdy czas?
Chciałbym również jakieś ćwiczenia robić, jednak dobrze byłoby gdyby do nich były jakieś odpowiedzi lub były one interaktywne (np. komputer sprawdza i pokazuje mi jaki powinien być czas i dlaczego). Ćwiczenia bez odpowiedzi są jakby tak powiedzieć do niczego, ponieważ nadal nie wiem czy dobrze rozumiem czasy.
Co do słówek to ciężko jest się uczyć ze słownika. Bardzo fajnie gdyby była jakaś książeczka/lista/program/strona itp. na której byłyby pogrupowane słówka.
Jeszcze wymowa sprawia bardzo dużo problemów.
Mam nadzieję że jakoś mi pomożecie. Bo słówka szybko zapamiętuję ale muszę jakoś te czasy ogarnąć, a wymowa myślę że będzie mi się dobrze oswajała poprzez oglądanie filmów z napisami.