Witam,
Po pierwsze wyskakujace do tej pory reklamy są konieczne i zgodne z regulaminem statystyk Gemius, ktorych uzywam:
cytat z regulaminu Gemius:
...
5. Po 14 dniach od daty zarejestrowania witryny w badaniu, Gemius SA uzyskuje prawo do emisji stitiali na witrynie. Stitial może być wyświetlony użytkownikowi co najwyżej jeden raz dziennie na danej witrynie. Gemius SA zobowiązuje się do nieumieszczania na stitialach treści niezgodnych z obowiązującymi w Polsce przepisami prawa, normami społecznymi i obyczajowymi.
6. Gemius SA ma prawo do przekazania praw do emisji stitiali innemu podmiotowi z zachowaniem warunków niniejszego regulaminu.
...
Nie jest to zadna samowolka tylko takie prawo ma firma Gemius a ja nie zamierzam rezygnowac z korzystania z jej uslug.
Takie okienko wyskakuje tylko raz przy otwarciu strony raz na kilka dni - jesli jest inaczej to znaczy ze uzytkownik nie ma włączonej obslugi ciasteczek cookies - zawsze to mozna wlaczyc w przegladarce.
Jesli chcecie bojkotowac strone - prosze bardzo, nikt tego nie zabroni. Pamietajcie jednak, ze ktos te strone musi tworzyc i poswiecac jej swoj czas, ja wiem ze najlepiej miec wszytko za darmo, bez reklam, szybko dzialajace itp. itd. ale nie jest to raczej mozliwe a ja takze nie chce charytatywnie tworzyc strony przez najblizsze 10 lat. Reklamy sa konieczne i beda na pewno sie pojawiac - czy to ze statystyk Gemius czy z innych zrodel.
Jesli sie komus to nie podoba - prosze bardzo, nikt nie trzyma sila na stronie.