Wiadomość i pocztówka

Temat przeniesiony do archwium.
Witam :) Mam do zrobienia dwa zadania. Stworzyłam te dzieła, ale nie jestem pewna, czy z moim angielskim są do końca poprawne... :)

1) Jesteś studentem na uniwersytecie w Anglii. Dzielisz swój pokój z koleżanką. Kupiłeś nowy radiomagnetofon, ale nie umiesz przegrać taśmy. Przed wyjściem na zajęcia piszesz wiadomość dla swojego współlokatora.
- poinformuj go o nowym zakupie,
- wyraź niezadowolenie z niemożności przegrania taśmy,
- opisz krótko, jak próbowałeś to zrobić,
- poproś, żeby kolega spróbował przegrać za ciebie tę taśmę.

Hi Marta,
I had to go to school. I bought a radio cassette recorder. Unfortunately, I couldn’t copy a tape. I tried put in this appliance two cassettes at once, but it didn’t work. After that I was hitting this by the wall, but it also didn’t work. I’m very unpleasant. Could you try copy my cassette? It’s on the table. I would be very thankful.
XYZ

2) Jesteś na wakacjach we Włoszech. Napisz pocztówkę do kolegi:
- napisz, gdzie jesteś,
- opisz krótko, jak spędzasz czas,
- wyjaśnij, dlaczego to miejsce tak bardzo ci się podoba,
- wyraź żal, że kolega nie jest tam z tobą.

Hi! I'm writing cause' I'm in Italy. It’s a very beautiful and hot country. I stay in a five stars hotel. In this place there are a swimming pool, sauna, jacuzzi, slides, DVD, but it’s boring, because I feel like at home :( I am spending my time very quaintly. For example yesterday I was lying on the beach. Now also I am doing it and reading my favourite book. It called “Son of the beach”. I love it.
I like this place because there is a lot of handsome Italians. I miss you because I’m the only person which is pale :(
Greetings for you from me! See you soon!
XYZ

Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc! :)

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie