krotkie wypracowanko!

Temat przeniesiony do archwium.
musze napisac wypracowania ("Opis mojej rodziny" i "Opis swojego dnia") by zaliczyc angielski!!!! Prosze o wersje angielska i polska :) :) :) :) Ma to byc napisane w czasie past simple. Pomocy!!!! Z gory wielkie dzieki za pomoc! Pozdrawiam 2-rek
No to kto ma zaliczac? Ty czy ktos tu z forum?
Tematy sa bardzo latwe. Napisz i wklej tu do sprawdzenia.

Ps. Do wszystkich, ktorzy prosza o napisanie wypracowan: czy wy naprawde myslicie, ze nauczyciele sie nie zorientuja, ze to nie wy pisaliscie?? A jesli sie zorientuja i maja to gdzies, to szkoda slow na takich nauczycieli.
wejdź na sciaga.pl - po 21 mają chyba nawet darmową wyszukiwarke także nie zapłacisz nawet za SMS-a...

aha nie zapomnij zmienić nazwiska pod pracą - przynajmniej zrobisz coś samemu, żeby nie bylo, że nic nie zrobiłeś sam na to zaliczenie

:/
dlaczego sie ze mnie nabijacie????? Dlaczego mi jedziecie (mowiac mlodziezowym jezykiem)??? Ja chce miec to bardzo dobrze zrobione bo mi zalezy na dobrej ocenie a wiem ze sam nie dam rady napisac bezblednie tej pracy :(:( wiec jestem na straconej pozycji tak??? Nie moge sprobowac czy ktos mi pomoze na forum :(:(:(:( Dziekuje za wasza pomoc!!
Nikt sie z Ciebie nabija. Do tej pory juz bys to napisal i mialbys poprawione. Jesli w ogole nie potrafisz, to na dobra ocene po prostu nie zaslugujesz. Trudno, moze w przyszlym roku Ci sie lepiej powiedzie. Czlowiek sie uczy na bledach.
Jesli potrafisz, ale z bledami, to napisz z tymi bledami (tylko nie uzywaj translatora, bo to od razu widac), wklej tutaj i sie poprawi.
a ja miałem szczery zamiar sie z Ciebie pośmiać :P

jasne że możesz spróbować - tylko to forum jest do szlifowania angielskiego a nie heblowania. Jak poradziła Eva - napisz to wypracowanko sam, a ktoś Ci go tutaj sprawdzić. Postaraj się zrobić coś samemu, a nie jechać po najmniejszej linii oporu

ps jedzie się po kimś a nie komuś :P

pozdrawiam i życzę udanej pracy
opis rodziny też ma być w past simple? lepiej sprawdź w swoich notatkach i sie odezwij to ci napiszę
pewnie też, bo to ma być makabryczne wypracowanie :D
Ach nawet dobrze ze nie napisaliscie mi. Cos tam mam naskrobane ale nie wiem czy dobrze :(:(:(:( Teraz nie prosze o napisanie tylko sprawdzenie. Da rade?!?!?!?!
Opis rodzinki: My name is Maciej and I have rather small family. My father Wojciech likes fishing and playing the guitar - my mother always tells the story about how they met on some party where my father was playing with a band. My mother Danuta is a tailor and she makes really beautiful clothes - each friend of my sister Gosia wants to have some made by my mother. I love my parents and my sister but sometimes we argue. Well, I think it is normal - everyone has sometimes worse days...
I opis mojego dnia: I get up at 7 a.m. and do some physical excercises - I think that it is very important to keep fit and to be healthy. When my mother makes breakfast for me, I go to bathroom. Then I eat it quickly and run to the bus stop, because I don`t want to be late for my classes. I usually start school at 8 a.m. and I am there until 2 p.m. When I am back, I eat dinner with my sister and do some homework. I often watch the television for a while to relax. From 4 p.m. I have time for my hobbies and my friends: I go swimming or on a football training, sometimes we just meet with my friends and walk around. At 7 p.m. I eat supper with my whole family and we talk for an hour. Then I usually play some games on my computer or chat with some girls from other countries and cities. At 10 p.m. I go to bathroom and to bed. Sometimes I read something, but often I am so exhausted that I just lay myself down and fall asleep.
Z gory dzieki za pomoc
Nie jest to w czasie past simple (jak podawałeś w swoim pierwszym poście) ale jest całkiem niezłe. Wątpię żebyś sam napisał (ktoś na takim poziomie nie musi pisać wypracowań by "zaliczyć") ale jak teacher się nie skapnie to powinieneś dostać porządną piątkę :)
buahaha... to w jakim to jest czasie jak nie present simple ?
no ja sie pogubilam bo najpierw gosc pisze ze chce wypracowanka w past simple a potem wsio napisane w present simple... choc tematy sa wyraznie pod present simple...
TXS ziomal za to wypracowanko.Wlasnie musialem isc na angola i mi sie przypomnialo ze trzeba wziansc opis rodziny :) tagrze z gury dzienki :D uratowales mi tulek :/ txs
twoje wypracowanko uratowalo mi tylek txs :) :D :/ :P :) :D :/ :P

ok ide na angola lol nara
Ja jestem Polka_Amerykanka, ale ktos mi powiedzal, ze powinno byc Polska_Amerykanka.

Muszisz wszystko to napisac w Past Simple? I can do that, but I don;t know why a description of what you do in general, every day, should be in Past Simple. But anyway, here it is in Past Simple. It can't ALL be in past simple. It's just not the way language is...

My name was Maciej, and I had a rather small family. My father Wojciech liked fishing and playing the guitar--my mother always used to tell the story about how they met at some party where my father was playing in a band. My mother Danuta was a tailor and she made very beautiful clothes--all of my sister Gosia's friends wanted to have some made by my mother. I loved my parents and my sister, but sometimes we argued. Well, I think that was normal...sometimes everyone has worse days...

Okay, wysle, i naraz przysle nastapne.
wypracowanie po angielsku o trodzinie
>sometimes everyone has worse days...

mialas chyba na mysli bad days...
nie jestem z byt dobra z jezykow zawsze mialam problemy pani nam zadala prace domowa by opowiedziec o swojej rodzinie;(z ilu osob sklada sie rodzina musibyc przynajmniej 4 osoby, czym sie zajmuja rodzice kto ile ma lat i jak wyglada)dziekuje i pozdrawiam;)
chyba cos nie tak ze mna jest - nie widze gdzie to napisalas..
Prosze wkleic - i wtedy poprawimy
Ma ktos opis rodziny i opis zwyklego dnia????? prosze o pomoc bo musze zaliczyc angielski....... z gory dzieki.....
Hej:) Mógłby mi ktos pomóc trzeba mi opisać sypialnie pomocy!! Z góry dziękuję;*
Temat przeniesiony do archwium.