Cytat:
(somebody) has hurt him
rozumiesz czy nadal nic nie rozumiesz?
Rozumiem , ze nie rozumiesz co piszesz....hehehehe.
Ja ci wyjasnie dlaczego:
he has been hurt. (jest zdaniem ktore jest w zlym czasie ale poprawnie gramatyczne czyli cale zdanie jest to kitu ale strona bierna jest OK.)
Somebody has hurt me nie przekazuje logicznej informacji w jezyku angielskim - jest niepoprawne
Ktos (kiedys) mnie skrzywdzil ? Ja napisalem z automatu w poprawnym czasie czyli Simple.
Napisalem w Past Simple
z automatu bo ja rozumiem co pisze i pisze co rozumiem. Ja nie tylko znam gramatyke ale do tego jestem biegly w angieslkim i
rozumiem jak sie mowi.
Somebody hurt me ...tak sie mowi i tylko past simple
zeby przekazac logiczna informacje w zdaniu. Ktos mnie skrzywdzil... i odnosze sie do
konkretnego zdarzenia zamist Od mojego poczecia do obecnego momentu kiedys mnie skrzywdzono - zdanie jest niezrozumiale w jezyku angielskim .
Ja nie zastanawiam sie nad gramatyka :D ehhehe. Pisze po angielsku tak jak po polsku - Biegle :D
Jak pisze teraz tego posta to tez pisze z automatu ... poprawnie no chyba ze mi udowodnisz ze nie znam polskiego)
Ludzie wam
sie wydaje ze jestescie super w angielskim. Jakbyscie byli to nie pisalibyscie: smiech na sali, za malo umiesz itd... to naprawde jest psychologicznie znany fakt...nie balibyscie sie porozmawiac ze mna na skypie...ogolnie bylibyscie bardziej pozytywni i nie musielibyscie naskakiwac na innych...lool
masakra...
edytowany przez big.f00t: 22 lut 2017