Cytat:
nie możesz uczyć bez studiów
.
Jest totalnie odwrotnie. Jezeli skonczysz filologie w Polsce to Ty nie mozesz uczyc poza Polska ani nawet w Polsce bo zazwyczaj po 5 latach nie jest mozliwe miec 'Native Skill Abilities'.
Mozesz uczyc j. angielskiego BEZ studiow. Jezeli posiadasz Native Skill Abilities (Cambridge CPE) i masz ukonczony kurs nauczania angielskiego TEFL ktory jest rozpoznawany na calym swiecie. Polskie uczelnie nie maja zadnego autorytetu poza Polska zwlaszcza w angielskim.
Osobiscie jestem zrelaxowany. Nie zrobilem jeszcze CV i nie wiem jak na mnie zareaguja w Polsce ale perspektywa dostania 3 000 max nie jest oszalamiajaca. Poniwaz ja Moge uczyc Poza Polska i przypomne ze Po Polskiej uczelni nie mozesz... chyba ze masz CPE + CELTA i Native skills Abilities. Poza Polska jestem w stanie zarabiac 1 000 $ + mieszkanie za darmo jako nauczyciel angielskiego ...
tylko musisz byc naprawde dobry ... OK ... nie ma co sie chowac za papierkiem ...tak jak ludzie w Polsce maja zwyczaj ...takie cos nie zadziala z angielskim sorry :D
Wiadomo ze nie jestem NATIVEM ... i na rynku pracy jest Pewien Imbalance w strone Nativevow ale to jest dlatego ze Nie-nativi maja zla opinie bo wlasnie ucza sie angielskiego na studiach i nie maja tego poziomu co Nativi bo to niemozliwe.
Takze przestancie sie podniecac Filologia ang. w Polsce bo to jest smieszne ... ludzie po tym nie sa biegli w angielskim.
Wiem co mowie.
A ty zielonosiwy jakie masz kwalifikacje ?