Kilka zwrotów

Temat przeniesiony do archwium.
Myślę, że to będzie niezapomniane przeżycie - I think I will be unforgettable experience

Wybrałam to ponieważ - I choose it because ...

Ty wiesz, że zawsze fascynowały mnie konie - You know that horses always fascinate me ...

I must train everyday so that I`m going to be better than a year ago.

A jak ty spędzasz swoje wakacje - and How you spend your holiday ?

Może chciałabyś się dołączyć do tej wyprawy ? - maybe you want go with me on this trip ??

Nie mogę się doczekąc - ???
-I think it is will be unforgettable experience( is musisz dodac;)
a co do ost---> I can't wait.
Dziękuje !:)
1. I think it will be an unforgettable experience.
2. I train every day now/have to train every day, so I (think/believe I) will be better than (I was) a year go.
Albo: I have to train every day in order to be better than a year ago.
3. How do you spend your holidays? (Od and nie polecam Ci zaczynać zdania pisanego-w mowie potocznej może być)
4. Maybe you would like to join us?
5. You know I've always been interested in horses.
6. I chose it because.
>6. I chose it because.

A nie lepiej: I have chosen it because...?
Właśnie też nad tym myślałem. Wygląda mi to na dialog, więc rozmawiający mówią o czymś konkretnym. Ale bez kontekstu nie jestem pewien.
to jest do listu, takiego do kolezanki ktora znam dlugii czas.
To moze rzeczywiscie skorzystam z waszych rad :)
Mam jeszcze kilka

Po pierwsze chciałam się Ciebie spytać co u Ciebie - Firstly, I would ask you what`s going on ?
Nie pisałam długo, ale nie miałam czasu (robiłam dużo innych rzeczy) - I didn`t write a long time, because I have many things to do, but I`ll tell you everything when we meet !

Wpadnij kiedyś do mnie ! - (jak to napisac, żeby było własnie tak luzno)
bardzo proszę o poprawę !
Firstly, I would ask you 'what`s going on' (lepiej - how are things with you?)
I didn`t write FOR a long time, because I haD (bo czas przeszly od have) many things..
Drop by anytime -
First of all, I would like to ask you how you are feeling now/ I'm curious about what you've been doing lately/ how is it hanging itp.

I haven't written for a long time, bacause I have had no time to do so. (I've been quite busy doing other things)

We should meet some time!
DZIęKUJE WAM !
'how is it hanging'? itp - to mnie rozszmieszylo - a dlugo czasu tego nie slyszalam.
Oj tam;) Jestem za stary na elo-młodzieowy język ;)
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia