czesc tez jestem z lublina to odpisze chociaz sie spiesze :)
co do tej firmy to NIE NIE NIE i jeszcze raz NIE :) choicaz mi sie udalo .. fakt, bylam rok temu w irlandii, jakims cudem zalatwili chociaz na miejscu dowiedzialam sie ze jestem jedna z nielicznych bo 14 osoba z okolo 100 ktore skladaly podania a ktorym znalezli prace .. uratowalo mnie dore CV 3 jezyki i 3 miesiace a Kanadzie :] chcoiaz nie wiem do czego to bylo jak wyladowalam w hotelu .. bynajmniej nie na recepcji ;-)
powiem tak: teraz nie zaluje tego wyjazdu, pracowalam 10 tygodni bo moja szefowa okazala sie straszna suka i poprostu po pewnym czasie powiedzialam ELO, ja stad spadam szukaj kogos innego ;] ale fakt, zarobilam troche i nawet czesc przywiozlam, chociaz polowa poszla mi na mieszkanie - w YTC zapewniali ze 90% hoteli zapewnia mieszkanie i wyzywienie, szkoda ze mialam niefart i trafilam na te 10% ktore tego nie zapewniaja ;-) ale mailam duze szczescie bo po 2 dniach spedzonych w HOSTELU, poznalam ludzi ktorzy mi pomogli i u ktorych moglam pomieskzac kilka dni zanim znajde sobie mieszkanie .. a generalnie robi sie to tak ze sie wchodzi na strone www.daft.ie i sie szuka samemu, bo na pomoc biura NIE MA co liczyc. no co tam jeszcze .. oczywisnie oni w trakcie zalatwiania nie dzownia z informacjami bo maja to gleboko w D.. ja sie zapisalam w marcu, oferte dostlaa 6 czerwca, ze zaczynam 16 :) a dodam ze to bylo juz po mojej setnej wizycie w biurze i dopytywaniu sie jak moge odzyskac pieniadze bo juz nei chce mi sie czekac .. AHA NO I SA CHAMSCY I AROGANCCY, szczegolnie pani Gosia ktorej nie pozdrawiam :)
PODSUMOWUJAC: za te 3 tysiace to spokojnie mozna jechac z taka kasa w kieszeni mozna oplacic mieszkanie za 2 miesiace conajmniej i z powodzeniem znalesc prace samemu, ja drugi raz bym tego bledu juz nie popelnila zeby plaicc komus taka kase za znalezienie pracy pokojowki czy cos tam takiego .. naprawde, uwazam ze lepiej jechac w ciemno i miec chociaz na poczatek,aha, no i inne watki mi sie nasuwaja hehe :) dodam ze nie otrzymalam w biurze zadnych informacji ile kasy powinnam wziasc czy cos takeigo, mialam na wyjaz ok 300 euro, a jak dojechalam na miejsce to zlaplaam sie za glowe, nie mailam pojecia ze mieszkania sa takei drogie PLUS DEPOZTY wiec za pierwszy miesiac musialam z GORY zaplacic ok 700 euro .. ale mowie, mailam szczescie bo wzielam vise na czarna godzine i poznalam ludzi ktorzy mi pomogli .. ehh ale sie rozgadalam :) no to koncze, jesli sie zdecydujesz Ty lub ktos inny to zycze powodzenia i DUZO opanowania i cierpliwosci, bo przyda sie napewno:)
pozdrawiam papa