Belfast- kto tam byl? 2

Temat przeniesiony do archwium.
1441-1470 z 1604
Witam poszukuje pokoju do wynajecia (najlepiej od 22.07). Na razie jestem sama ale od wrzesnia bedzie moja druga polowa. Szukam czegos w spokojnej okolicy, preferuje niepalacych, no i oczywiscie cena niewygorowana, dobrze by bylo jesli bylby dostep do netu. Info na tel ale tylko smsy, bo jak pracuje to nie mam tela ze soba [tel], lub [gg] (ale nie wiem jak długo bede miala dostep do kompa bo znajomki sie wyprowadzaja i zabieraja komputerek)
oczywiscie szukam pokoju w Belfascie.. teraz mieszkam w Co. Tyrone ale własnie chce sie przeprowadzic.
Moja dziewczyna wraca tez we wrzesniu, mam wolne wyrko moze sie jakos dogadamy.
Witam wszystkich:) SZUKAM pokoju dla 2 osob do wynajecia w Belfascie od ok.26 lipca,kom.[tel],[gg]
mysle że moglibysmy sie dogadac, pomnieszkalabym u Ciebie do wrzesnia miedzyczasie szukajac czegos nowego od wrzesnia. czy mozesz mi przesłac wiecej info gdzie za ile i takkie tam... moj mail: [email]
dzieki
to była odp. do MOHAWK, a ten mail to oczywiscie bez + nakoncu...
[wpis usunięty]
DZieki wszystkim
ogloszenie na razie nieaktualne
Pozdrawiam wszystkich palacych ;)
[wpis usunięty]
witam wszystkich bede w Belfascie 08.09 poszukuje jakiegos schludnego i niedrogiego mieszkanka z dostepem do netu prosze o kontakt [email] lub [gg] pozdrawiam
Czy robil ktos juz tutaj prawko ? Ja chcialbym ale mi powiedziano ze musze miec status rezydenta od pol roku.
w Irlandii Pn trzeba byc pol roku zeby zrobic prawo jazdy? W ROI (republika Irl) mozesz zrobic na drugi dzien po przyjezdzie...
Wielkie dzieki KOLEGA za bardzo szczegolowy opis na pytanie ktore zadalam... Naprawde jestem Ci bardzo wdzieczna jeszcze raz wielkie dzieki POZDROWIONKA
hej bede we wrzesniu tzn 08.09 w belfascie i potzrbuje pokoju czy ktos ma cos do wynajecia za rozsadna cene?
interesuje mnie mieszkanie z dostepem do netu i nie daleko centrum. przyszlym lokatorm obiecuje transport polskiej zywnosci i %. kontakt [email]
pozdrawiam
lm niebieskie i czerwone 25 funtow za wagon [tel]
:)
nie moge dokonac wpisu na strone www belfast kto tam byl2 mozesz podac opis jak dokonac wpisu z gory dzieki
[wpis usunięty]
znalazlem sposobna wpisy pozdrawiam polakow w belfascie hej
Witam wszystkich serdecznie, mam pytanko czy moze ktokolwiek orientuje sie mniej wiec jakie sa koszty wizyty u ortodonty jezeli ktos ma juz zalozony aparat w polsce?? Czy znalcie dobrego ortodonte ktorego mozna poleciec w belfascie?? Bede wdzieczna za odpowiedz. z gory dziki
[wpis usunięty]
[wpis usunięty]
[wpis usunięty]
[wpis usunięty]
Hej,
w połowie września jadę z mężem do Belfastu. Mieliśmy załatwioną pracę w fabryce 30 km od Belfastu lecz niestety teraz okazało się, ze ta praca nie wypali. Mamy już zaklepany pokoik u znajomych oraz kupione bilety. Może ktoś z Was ma namiary na jakieś fabryki w Belfascie lub okolicy ( pakowanie, skręcanie itp.) Bardzo proszę o pomoc.
cześć poszukuję mieszkanka w Belfaście. Przyjezdzam pod koniec września z dwójką znajomych. Jak coś macie to prosze o kontakt 5[tel].
hej! orientuje sie moze ktos jak to jest z polskim prawem jazdy?? nie wiem czy musze je wymieniac na unijne czy nie??prosze o pomoc, bo autko gotowe do jazdy a ja jestem w kropce...pozdrowienia aska
Przeciez polskie prawo jazdy jest unijnym, chyba ze chodzi ci o to stare polskie prawko.
Chyba ze chodzi ci o to czy wymieniac prawko polskie na brytyjskie - jezeli tak, to temat byl juz poruszany na tym forum, kopiuje jeszcze raz wpis:

...

"Widze, ze nie jest jasne dla wszystkich czy nalezy wymieniac polskie Prawo Jazdy w UK mieszkajac i pracujac tutaj czy nie?

A wiec odpowiedz brzmi - NIE, nie trzeba tego robic. Nawet jezeli zechcemy pozostac w tym kraju bardzo dlugo.
Posiadajac polskie Prawo Jazdy mozna jezdzic po ulicach Wielkiej Brytanii do 70 (siedemdziesiatego) roku zycia.
Informacja podana jest na urzedowej stronie Driver and Vehicle Licensing Agency (DVLA):

http://tinyurl.com/jar34

"Residents

If you have a valid community licence, this will authorise you to drive in GB for the period set out below. Alternatively, you can exchange your licence for a British one at any time.

Provided your licence remains valid you may drive in GB:
Car, motorcycle driving licence holders (ordinary driving licence):
until aged 70 or for three years after becoming resident, whichever is the longer period..."

czyli:

"Rezydenci:

Jezeli masz wazne Prawo Jazdy wydane w Unii Europejskiej, upowaznia Cie to do prowadzenia pojazdow w wielkiej Brytanii przez okres podany ponizej. Alternatywnie (zamiennie) do tego mozesz (nie musisz) wymienic swoje Prawo Jazdy na dokument Brytyjski w kazdym czasie.

Legitymujac sie Prawem Jazdy mozesz prowadzic w Wielkiej Brytanii:
posiadacze Prawa Jazdy na samochod, motocykl (Prawo Jazdy kategorii B):
do 70 roku zycia lub trzy lata po zostaniu rezydentem, ktorykolwiek z tych okresow jest dluzszy..."

Byc moze podane zdania sformulowane sa dla niektorych z nas niezbyt niejasno: Posiadacz polskiego prawa jazdy kategorii B moze prowadzic pojazdy do 70 roku zycia lub do 3 lat od momentu zamieszkania na stale w Wielkiej Brytanii - jezeli przyjechal tutaj w wieku 69 lat, moze jezdzic do momentu skonczenia 72 lat.

Wszystko legalnie."
hej bede w belfascie 08.09 mam pytanie dotyczace jakiegos pokoju niedrogiego w bezpiecznej dzielnicy i z dostepem do netu. no a moze ktos cos wie o jakiejs fajnej pracy? kontakt [email]
pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.
1441-1470 z 1604