Belfast- kto tam byl? 2

Temat przeniesiony do archwium.
691-720 z 1604
ja dzwonie z GG na stacjonarne koszt cos kolo 1,3 p za minute 0,09 grosza i ze skypa za 1,1 p za minute jakosc super czasem lepsza niz z o2 kiedy duzo dzwoniacych zapychalo lacza
Sprobojcie tego http://www.topupcall.com/rates.php tam sa polaczenia do polski za 0,5p. Polecam.
Witam! ja byłem w belfascie 5 tygodni niestetry pracy nie znalazlem wiec wrocilem do polski pojechalem 29 czerwca bardzo duzo polakow przyjechalo tam na wakacje i ciezko cos znalesc ale ogolnie mi sie bardzo podobalo tam,atmosfera itp.hmm moze sprobuje za rok znowu ale nie wiem czy do belfastu bo tam to ciezko cos znalesc chyba ze mi ktos pomoze pozdrawiam wszytkich ktorzy sa w belfascie
witam ponownie:) ale przeciez chodzi aby rozmawiac nie za posrednictwem łacza internetowego tylko bezposrednio z telefonu no i chyba sie udalo wkońcu znalazlem jakąś alternatywe. Firma jest znana na świecie udostępnia połączenia do bardzo wielu krajów również polski.

1. A więc tak gdy masz tel. stacjonarny BT to all the world from a BT landline

tel. stacjonarny Cena 4 P/min* Wykręć :[tel]tel. komórkowy Cena 15P/min* Wykręć :[tel]

Po usłyszeniu operatora wykręć numer docelowy
(zacznij od numeru kierunkowego 00 48 XXXXXX)

2. Dzwoń do Polski używając darmowych minut Wykręć [tel](O2, orange)

3. T-talk! Dzwoń do Polski z komórki tylko za 2p/m
1. Krok pierwszy

Wyślij QNETna numer 81616

Koszt wysłania wiadomości SMS na numer 81616 wynosi £5.00 plus opłata za wysłanie smsa według stawki operatora. Poczekaj aż otrzymasz smsa potwierdzjącego, dostępność usługi, z informacją, że na twoim koncie T-talk jest £5.00 Teraz możesz rozmawiać...

2. Krok drugi

Wybierz [tel]i rozmawiaj godzinami

Wykręć [tel], a następnie nie rozłączjąc się wybierz numer docelowy. Koszt połączenia z [tel]to standardowy koszt poł. z numerem stacjonarnym w Wielkiej Brytanii. Jeżeli posiadasz darmowe minuty koszt tego połączenia będzie wliczony w twoje darmowe minuty.

wszelkie info na http://www.auracall.com/asp/main.asp pozdrawiam
te numery ktore podales nie beda dzialaly za 2p, ale za minimum 15 p. O2 zmienilo stawke na wszystkie numery zaczynajace sie od 084 i 087. I niestety nie mozna juz dzwonic na te numery w ramach darmowych minut (a to ze jakas firma tak napisala na swojej stronie internetowej to znaczy ze jest to informacja stara i nieuaktualniona). pozdrawiam
witam!
A propos tanich polaczen - jestem od blisko dwoch lat abonentem NTL i zawsze dzwoniac do Polski uzywam numerow Telediscount:
[tel]tel stacjonarne - 2p/min
o8719994994 - tel komorkowe - 10p/min

do tego dochodzi stala oplata (jednorazowa) 5p za polaczenie

Ten pierwszy to jest dokladnie ten sam nr, ktory byl dostepny w O2 w weekendy. Tylko, ze tu jest dostepny 24/7.
Zakladam, ze w BT jest podobnie. Telediscount jest firma niezalezna, wiec te numery nie maja nic wspolnego z O2.
Wszystkie informacje mozecie znalezc na stronie: www.telediscount.co.uk

Dla tych, ktorzy posiadaja abonament w sieciach komorkowych innych niz O2 jest tez oferta Aura Call:
Wykrecajac nr [tel]mozecie dzwonic do kraju (metoda taka sama jak przy innych nrach dostepowych) uzywajac darmowych minut.
Ja mam kontrakt z Orange takze dwa lata i czasem uzywam tego nru. Jest niestety tylko do polaczen z numerami stacjonarnymi.

Pozdrawiam!
Pilnie poszukiwani dentysci i asystentki/ci dentystow z Polski z praktyka lub bez, do pracy w prywatnych i publicznych klinikachrnw calej Polnocnej Irlandii. Wysokie zarobki uzalezniane sa od doswiadczenia zawodowego kandydatow i wynosza dla dentystow od ok 50 do 70 tys. funtow rocznie, dla asystentek/ow: 6/7£ za godzine.rnPo wiecej informacji prosimy kierowac sie do Agencji Pracy Flexiskills w Belfascie na adres maila: [email]
Witam wszystkich . Prosze o pomoc bardziej wtajemniczonych jezeli chodzi o angielski bank HSBC. wczoraj urwal mi sie film, mam szrame na czole itp. nic nie pamietam .Przechodze odrazu do sedna sprawy obudzilem sie na jakims trwniku bez karty HSBC debit card co ja mam teraz robic ???????? dzwonilem do polskiego przedstawiicielstwa hsbc ale oni nic nie wiedza w tym temacie dziwne..dzwnilem do angli ale trudno mi bylo sie do gadac ale powiedzialem ze ja zgubilem..mieszkalem w Redditch i tam ja zalozylem ..Mam pytania czy oni mi przysla nowa karte do Polski ?? i jakie jest prawdopodobienstwo czy ktos mi nie wyplacil z niej kasy ?? i mniej wiecej ile czasu ona dochodzi ?? za wszelka pomoc bardzo dziekuje !!
No to Ci sie stary przydarzylo.

Gdy zostanie karta skradziona, nalezy dzwonic pod numer [tel].

Jezeli masz dostep do konta poprzez internet - byc moze moglbym Ci pomoc zablokowac konto. Masz dostep do GG? Daj znac.
No to niezla impra byla z tego co piszesz :)

Posluchaj zablokowac to musisz jak najszybciej, w chwili w ktorej jest to karka debetowa modl sie aby nie zrobili zakupow przez net, bo to jest dosc proste. Jesli tak sie stanie odwolaj sie do banku, lecz pod warunkiem, ze zglosiles zaginiecie karty na policjie zaraz po jej astracie. Jesli nie, bedzie problem z cofnieciem jakichkolwiwek platnosci.

Podziel sie lepiej info, gdzie tak zabalowales.
solidny, uczciwy pracownik, 26lat, szuka pracy (driving, catering, itp)
[email]
poszukujemy od !! pazdziernika !! pokoju dla pary.
- najlepiej BT9.
- z polaczeniem do NTL.
- max 200£ pcm.

obecnie mieszkamy w Belly.

[email]
WItam forumowiczow w ten sloneczny i calkiem dobrze zapowiadajacy sie poranek :)

Zapewne kazdy z nas chcialby, aby w koncu linie lotnicze zajely sie sprawa ustanowienia bezposrednich lotow z Irlandii Polnocnej do Polski.
Polish Associatioan N.I. poproszony zostal przez jednego z wiadacych przewoznikow lotniczych, oraz przez International airport Belfast o zorganizowanie ankiety dotyczacej wlaznie tego tematu.

Prosilbym zatem wszystkich o pomoc. Ankiete znalesc mozna na stronie :

www.polskibelfast.pl

Wypelnienie zajmie jedyne 2 minuty, jesli wszystko potoczy sie zgodnie z planem, prawdopodobnie, jak powiedzial nam przedstawiciel lini, juz na wiosne bedzie mozna cieszyc sie z bezposrednich polaczen.

Dzieki za pomoc.

peace

Bator
WItam forumowiczow w ten sloneczny i calkiem dobrze zapowiadajacy sie poranek :)

Zapewne kazdy z nas chcialby, aby w koncu linie lotnicze zajely sie sprawa ustanowienia bezposrednich lotow z Irlandii Polnocnej do Polski.
Polish Associatioan N.I. poproszony zostal przez jednego z wiadacych przewoznikow lotniczych, oraz przez International airport Belfast o zorganizowanie ankiety dotyczacej wlaznie tego tematu.

Prosilbym zatem wszystkich o pomoc. Ankiete wypelnic mozna na stronie :

www.polskibelfast.pl

Wypelnienie zajmie jedyne 2 minuty, jesli wszystko potoczy sie zgodnie z planem, prawdopodobnie, jak powiedzial nam przedstawiciel lini, juz na wiosne bedzie mozna cieszyc sie z bezposrednich polaczen.

Dzieki za pomoc.

peace

Bator
WLasnie wlasnie, ze n ie wlaznie...
WLasnie wlasnie, ze nie wlaznie...
dzwonilem do nich. Akcja miala miejsce w niedziele zglosilem to w poniedzialek na ten numer ale dziwne chcieli odemnie tylko nazwisko i ulice zadnych innych danych mam nadzieje ze mnie nie olali. Powieddzcie ile moge czekac na nowa karte H. mnie strzela bez hajsu i zwala bo nie moge swojego balansu na koncie sprawdzic zapomnialem ten Secruity number ktory trzeba wstukac podczas logowania sie na www.hsbc.co.uk .Dzieki moje [gg] .Ta expendientka z centrali ostro sypie walijskim akcentem trudno ja sqmac;/
hejrnCzy ktos z Was wie moze jak najlepiej i bez klopotow (oczywiscie tez i w miare tanio) dojechac z lotniska Belfast International do Portadown??Bylbym bardzo wdzieczny,jade na do pracy an farmie w okolicach Armagh i w ogole pierwszy bede w Northern Ireland,wiec zpytac nei zaszkodzi:)rnrnPozdrawiam!rnz gory dzieki
___
Wydaje mi sie, ze bedziesz musial najpierw z Lotniska jechac do Belfastu i dopiero z tego miasta dostaniesz sie autobusem lub pociagiem do Portadown. Nie ma autobusu z Belfast International Airport bezposrednio do Portadown, TAXI - kosztuje to ok. 40 Funtow. Szkoda ze nie ma lotniska miedzynarodowego bezposrednio w Portadown chociaz w zasadzie to moze i lepiej poniewaz linie lotnicze rozwazaly mozliwosc bezposrednich lotow do stolicy Iraku a tam wiadomo: co drugi pasazer to terrorysta... no i musialbys leciec z przesiadka w Lisburn...

A teraz na powaznie - z Belfast International Airport jezdzi do Belfastu co pol godziny autobus (linia 600). Autobus odjezdza z jedynego przystanku na lotnisku, tuz za postojem TAXI. Bilet kupujesz u kierowcy, kosztuje 6 Funtow. Wysiadziesz na koncowym przystanku po ok. 30 minutach na dworcu autobusowym Europa, dalej mozesz dojechac do Portadown autobusem lub tez pociagiem (pociagi odchodza niejako z Dworca Europa ale stacja nazywa sie "Belfast, (NIR) Gt Victoria St (GVS)" i znajduje sie praktycznie po drugiej stronie budynku; szukaj polaczen na stronie :

http://tinyurl.com/pt6om

Koszta:
z lotniska do Belfastu - £ 6
z Belfastu do Portadown - ok. 5-7 Funtow.

Wszystko jasne?
Mam do sprzedania bilet z Dublina do Poznania na 4 pazdziernika cena 30 funtow + oplata za zmiane nazwiska ok 20 euro, kontakt telefoniczny [tel]lub [tel], linie lotnicze aerlingus
Spoko,szukalem w necie polaczen z lotniska do Portadown ale wlasnei nic znalezc nei moglem,troche to porabane bo trzeba sie tak jakby wracac do belfastu i dopiero potem do Portadown,ale coz... jak trzeba to trzeba.Dzieki za odpowiedz tak wyczerpujaca :)na pewno sie przydadza mi Twoje informacje.Pozdrawiam
[wpis usunięty]
~OD PAZDZIERNIKA
2 POKoJE do wynajecia:
1. single z pojedynczym lozkiem
2. double z podwojnym ( moze byc dla pary)
na ! Lisburn Rd !
(internet, Polska TV-cyfra + itp,)
5 min od TATU .
[email]
[tel]
a może tak słonika z jedną trąbką
a może tak słonika z jedną trąbką
Witam . Wkrotce wybieram sie na urlop do Polski , a po powrocie zamierzam kupic auto .
Slyszalem ze firmy ubezpieczeniowe w NI uwzgledniaja znizki z Polski oraz ze liczy sie min ile lat mam prawko .
Czy tak rzeczywiscie jest ?
Jesli tak to czy zaswiadczenie o znizkach / terminie posiadania prawka powinienem prztlumjaczyc w polsce u przysieglego ?

Dziekuje za odpowiedzi .
Jest dokladnie tak jak mowisz, crumlin road. Zaoszczedzisz w ten sposob napewno troche pieniedzy.

Polska polise ubezpieczeniowa z uzyskanymi znizkami kaz przecztlumaczyc bedac jeszcze w kraju lub tu na miejscu na jezyk angielski.
Co sie tyczy prawa jazdy - osobiscie tlumaczenie tego dokumentu bym sobie odpuscil, chociaz na pewno nic sie nie stanie gdy postarasz sie i o to.
poszukaj polaczen z antrim do portadown. lotnisko belfast international znajduje sie bardzo blisko Antrim.
nuuuda:)
to idz do katys delays maja dzbanek piwa za piataka :>
Temat przeniesiony do archwium.
691-720 z 1604