praca na Jersey

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 31
poprzednia |
Nie wiem czy ktos odwiedzi w najblizszym czasie forum ...ale spróbuje:)
Poszukuje jakiegos \"internetowego\" kontaktu z osobami ktore sa teraz na Jersey albo wrocily z wyspy.Chcialabym porozmawiac na temat mozliwosci znalezienia pracy na wyspie(np. co nalezy zrobic, gdzie nalezy zadzwonic, napisac?kiedy zaczyna sie sezon i jednoczesnie wieksza szansa na prace etc.)Bardzo prosilabym o kontakt mailowy. Moj [email]
Z gory dziekuje za wszelkie informacje
jakiego typu pracy szukasz? Jak cos to wyslij mi email: [email]
czesc ! nazywam sie goska i razem z moja kolezanka chcialybysmy pracowac na jersey jako kelnerki.mamy doswiadczenie,pracowalysmy w anglii i w polsce w tym zawodzie.jesli jestes w stanie udzielic nam jakis informacji na temat szukania pracy na wlasna reke,czy musimy miec pozwolenie na prace lub vize studencka? jak ci sie zyje na jersey?
praca na jersey jest mozliwa lecz trzeba dobrze wladac jezykiem ja pracowalem w ubieglym sezonie w trzech hotelach jako barman porter kelner i kierowca jesli bedzie cie interesowalo pare innych wiadomosci zadzwon 889186347
ja bylem juz na Jersey tylko nie wiem jaka teraz jest sytuacja po wejsciu do unii prosze chodz o sms a ja oddzwonie z gory dziekuje moj nr 889186347
Jeżeli możesz, napisz jak tam dolecieć. Z których lotnisk można lecieć bezpośrednio na Jersey po przylocie do Angli? Tak, żeby wylot był z tego samego lotnniska.
Dzięki za info.
kto zna w Irlandii zakłady obuwnicze wiem ze tam poszukuja do pracy cholewkarzy i na maszyny obuwnicze moj adres [email] wdzieczny
hej!
Dam tobie kilka odpowiedzi na twoje pytania ale po pierwsze dlaczego jedziecie dopierow kwietniu? do tego czasu na wyspie bedzie jeszcze wiecej polakow niz jest teraz.

1. Dojazd:
To zależy gdzie mieszaksz z warszawy i zkrakowa latają do londynu a potem juz na jersey.
Do wyboru masz w tej chwili ok 5 linii lotniczych glownie tanie czyli British airways - drogie ale pewne z tym ze jak lecisz z warszawy to lecisz na lotnisko heathrow i muszisz je zmienic na lotnisko gatwick skąd juz leisz na jersey,
jezeli lecisz z krakowa to lecisz odrazu gatwick i odlatujesz rowniez ztamt ąd i nie masz stresu związanego ze zmianą lotnisk.
- kolejna fajna linia to otwarta teraz central wings - lata z warszawy do londynu gatwick (tania linia lotnicza) a z gatwick mozna na jersey leciec linią Flybe (tania angielska linia lotnicza),
- z warszawy mozna rowniez leciec Easy Jet (tania linia) z tym ze lecia na lotnisko Luton i znowu jest to związane z ze zmianą lotnisk.
2. szukanie pracy
praca jest ale glownie w hotelarstwie i cateringu tu jest link do strony Job center
http://www.ess.gov.je/employment/system/vacanciesbrowse.asp
no i szukanie pracy wiąze sie z chodzeniem caly dzien i zostawianiem cv gdzie popadnie.
Pracując ostatni rok na recepcji spotkalem mase polkow którzy nie mogli znalezc pracy ale tezich aangielski pozostawial wiele do życzenia mimo ze oni twierdzili inaczej.
Ale praca jest tylko trzeba byc cierpliwym

3.Mieszkania. No mieszkania mozna znalezc ale to jest roznie czasem rudery i drogo czasem fajnie i w miare tanie mniej wiecej są to ceny za jedynke Ł5[tel], dwojka Ł1[tel]i wyzej
ogloszenia mozna znalezc w lokalnej gazecie ktora ukazuje sie popoludniu Jersey Evening Post, dobrem miejscem sa pralnie gdzie czesto wisza tablice ogloszeniowe, a pozatym w miescie jest kilka agencji wynajmu mieszkan i pokoi.
CZesto jezeli dostaniesz prace w hotewlarstwie lub gastronomi to pracodawca zapewnia jmieszaknie za ktore oczywiscie potrąca ci z pensji
PRZESTROGA:
Jak nie masz kasy zeby utrzymac sie bez pracy na wyspie dluzej niz miesiąc nie jedz - zycie jest drogie a do domu trudniej wrocic niz z wielkiej brytanii
Oczywiscie angielski
Pozdrowienia i powodzenia
jak ma ktos pytania to moj [gg] sluze pomocą i moja dzioucha tez
czesc, na Jersey najlepiej jechac jako Au Pair, jedzenie i mieszkanie za darmo:) pracujesz 5 h na dzień, weekendy wolne, ćwiczysz angielski...
a wyspa jest cudowna!! te plaze po prostu raj na ziemi!!!!nie da sie opisac -trzeba zobaczyc!!! i najwazniejsze, lubia nas tam:) nas Polaczków:)))
chcemy jechać z koleżanką,ale dopiero w kwietniu,bo wtedy kończymy semestr.czy będzie mozliwość znalezienia pracy np.jako au-pair,czy sprzataczka czy nawet na''zmywak'',ale dopiero od początku czerwca albo konca maja.proszę o odpowiedź.dziękuję.
cześć.chciałam się zapytać czy można jechać w ciemno ,bo chcemy jechać dopiero w czerwcu,jak skończymy semestr.ewentualnie pod koniec maja.czy dostaniemy prace np.jako au-pair,czy na''zmywak'' czy do sprzatania,ale w ciemno.czy to mozliwe.prosze o odpowiedź.dzieki.
cześć.szukam pracy jako au-pair lub na ''zmywak czy nawet do sprzątania.ale chcemy jechać w ciemno i dopiero pod koniec maja albo na poczatku czerwca jak skończymy semestr na uczelni.czekam na odpowiedź i dziekuję.mój mail [email] ile trzeba mieć kasy ze sobą.
czesc! pracowałeś na Jersey? a jak znalazłaś tam pracę? jechałaś w ciemno czy miałaś coś załatwione? chciałabym jechać tam do pracy podczas wakacji i nie wiem jak znależć pracę na wyspie. pozdrawiam
mój adres [email]
WITAM SZUKAM JAKIEJKOLWIEK PRACY NA JERSEY MAM NA IMIE TOMEK I PODEJME KAZDA PRACE.JESLI MASZ JAKIES NAMIARY NA JAKAKOLWIEK PRACE PRZOSZE NAPISZ MAILA NA ADRES [email] z gory dziekuje pozdrawiam
na jersey polakow traktuja dobrze, jak masz gdzie mieszkac to jedz w ciemno. jak nie masz mieszkania zalatwionego to trzeba miec kase na utrzymanie na min. 3 tyg - nocleg w hostelu 15 futnow!!! poza sezonem jak znasz jezyk praca od reki. sezon na farmie (glownie ziemniaki) zaczyna sie w styczniu a konczy w lipcu. sezon turystyczny marzec-pazdziernik
problem z praca na poczatku lipca - za duzo polakow tam najezdza.
na wyspie jest ok. 15% portugalczykow, a polakow ok 5% (w sezonie do 10%).
praca glownie uslugi oraz budowlana.
stawka min. 5.08
ogloszenia pracy na stronie www.ess.gov.je
mozesz podjac kazda prace oprocz tych gdize wymagane jest pobyt 5 lat na wyspie.
mieszkania drogie - 2 osobowe - to wydatek min 80 funtow tygodniowo

na pytania odpowiadam w ramach wolnego czasu pod:
[email]
Hej. Wiem, ze jest lot z Warszawy o 8.00 do Londynu lotnisko Gatwick, a potem o 16.10 z tego samego lotniska jest lot na Jersey.
ciekawe cz to ty pisałaś.......bo napewno wiesz kto pisze właśnie to
osoby obługujące strone prosze o wyrozumiałośc
czy ktoś w najbliższym czasie wybiera się na Jersey???
Witaj a ty wybierasz sie na Jersey?Bo ja chcialabym pojchac tam koccem lutego.Pozdraiam.
wybieram się dokładnie 7 marca
[email]
[gg]
Zapraszam
Czy ktoś z was pracowal na Jersey w Hotelu Beau Rivage?
Jakie macie doświadczenia???/
to niezle a jedziesz sama ,masz juz tam prace?lecisz samolotem?
czesc wybieram sie w najblizszym czasie na Jersey czy moze mi ktos pomóc.A raczej moze naswietlic jak ciezka praca mnie bedzie czekała bo zamierzeam pracowac przy ziemniakach.Mój nr.[gg]
ja wczoraj otrzymałam propozycje wyjazdu na jersey , mieszkanie na 3 tygodnie zapenione, gorzej z pracą-> tej nie mam załatwionej ,
jezyk troche znam, chciałąbym załapać sie do pracy w hotelu na sprzatanie lub "zmywak" w restaracji itp.
mimo uwag o przepełnieniu wyspy w okresie letnim... ryzykuje...najwyżej bedą to moje najdroższe wakacje w życiu:P
mam nadzieje,że uda mi sie coś znależć,
czekam na uwagi odnośnie zycia na wyspie:
wasze pierwsze dni,
problemy w związku z poszukiwaniem pracy,
rozmowa z pracodawca ,
pierwsze dni w pracy, współpracownicy itp.,
wyjeżdzam 16 czerwca, wiem póżno ,ale mam ciężką sesje i niewyrobie sie z egzaminami :
pracy wbrod ino mieszkanie to kicha bo malo i drogo, uwaga na cwaniakow z mielca drzewiecki i kaminski, nie dawac lapowek bo nie warto, w biurze social security na hill street mozna znalezc mase ofert pracy, kelnerki sprzatacze dormeni kelnerzy itd w hotelach od reki maja prace, ale polacy juz dali dupy bo pracuja za najnizsza stawke czyli 5.5 funta na godzine i sie boja walczyc o swoje, w cholere pracy na farmach, uwaga na firme/farme amaizing maze, totalny gulag i wlascicielka uwielbia upokarzac pracownikow, sredniacena z apokoj to 100 do 150 funtow na tydzien, jest tez w brod pracy dla wyszklonego personelu biurowego : sekretarki bookkeeperki, KFC kolo kina ma prace, kino CINEPLEX potrzebuje dormanow, jest kupa pracy na recepcjach hoteli, angielski to podstawa,
Czy początek wrzesnia to odpowiednia pora na wyjazd na Jersey? zastanawiamy się nad wyjazdem na wyspe lub też do Szkocji.W Wielskiej Brytanii jeszcze nie byliśmy nie wiemy gdzie i czego możemy się spodziewać. I co odnośnie czynności formalno-prawnych- gdzie w pierwszej kolejności powinniśmy sie udać (w sensie urzędów) i co załatwić? nie myślimy o pracy sezonowej ale o kilkuletnim pobycie. na Jersey chcielibyśmy zacząć później ewentualnie gdzieś sie przenieść.
Niewiecie czy jest jakas jakis lądowy przewoznik do jersey?bo samolotem to troche drogo wyjdzie.Chce jakos kolo 25 lipca tam smignać.Czekam na info.Moje [gg] lub [email]
czejść,szukam,pracy,za,granicą,w,zawodzie,obuwnik,montażsta,bez obuwiąskowego,języka,obcego,morzesz,pomuc
Witam jest przewoznik lądowy bierze około 95 euro na jersey i 75 euro z powrotem czas przejazdu to okolo 25-28h w cene wliczony jest prom z ST Malo na jersey bus kursuje 2 razy w tygodniu zapisy sa z wyprzedzeniem tygodniowym zabiera ludzi z mielca katowic krakowa wroclawia jezeli jest po drodze mozna sie dogadac co do miejsca przystanku z ktorego mozna wsiasc
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 31
poprzednia |