Nie masz za co przepraszać. to forum i ten temat sa po to, żeby pytać. Nawet jeśli ja nie znajdę twojego pytania, to byc może ktoś inny będzie mógł odpowiedzieć. A przecież o to chodzi.
Jesli chodzi o liczebniki (i wszystkie inne odpowiedzi pisemne) to program zawsze podaje prawidłową odpowiedź, powinnaś ją porównać z własnym wpisem i wszystko powinno być jasne. Może tu chodzić np. o "-" miedzy "twenty" a "three", Ty piszesz "twenty three" a powinno byc "twenty-three", może to też być kwestią wciśnie tego Capslocka.
Jeśli chodzi o nauke gramatyki, to nie wierzę w samoistne "przeskoczenie strony". takie rzeczy się nie zdarzają. Byc może nie zauważyłas tego, nacisnęłas dwa razy prawy klawisz myszy i strona 'przeleciała niezauważalnie"
Komentarze gramatyczne są tzw "Topikami", tzn. w procesie nauki pojawiają sie tylko raz i nie wchodzą w cykl powtórek. Mam propozycję. Zacznij od początku.
Wybierz File->Rest->Collection... i zatwierdź wybór, potem File->Recovery->Check all.
O ile się orientuję przerobiłaś do tej pory tylko jedną lekcję, wiec strata będzie mała.
Kopie bazy mozna robic np przez skopiowanie podfolderu FS1 i pliku FS1.kno do innego specjalnie utworzonego w tym celu folderu. Mozna też robić przez File->Organize->Copy Collection.
Ważne też jest kopiowanie procesu nauki File->Export->Learning process.
Wszystkie operacje zaczynające się od "File..." mozna wykonywać tylko w zaawansowanej wersji programu, jak do niej dojść przeczytaj w instrukcji.
Jeśli z Twojego komputera korzysta jeszcze ktoś (brat, siostra, Tata) mogą niechcący zakłócić Twój proces nauki. Dlatego warto zabezpieczyć go hasłem.