CD - Collins Cobuild Advanced Learner's

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, chciałam zapytać użytkowników słownika Collins Cobuild Advanced Learner's English Dictionary, chodzi mi o CD dołączane do niego - czy można mając "włączony" słownik na CD, ma on taką funkcje że tłumaczy słowa np.dowolnego arykułu w internecie bez potrzeby wpisywania go, tylko jak się najedzie na słowo? chciałabym kupić jakiś bdb słownik advanced w wersji papierowej z płytą ale nikt nie potrafi powiedzieć mi za wiele o płytach;
a może ktoś może polecić jakiś inny w wydaniu paprierowym z taką funkcją;
z góry dziękuję
Funkcję, o której piszesz posiada MACMILLAN ENGLISH DICTIONARY FOR ADVANCED LEARNERS, "najeżdżasz" kursorem na słowo i on je sam odnajduje i od razu czyta "na głos", po ostatnim macmillanie wyszły nowszy longman, oxford i cambridge na płytach (wydawnictwa trochę rywalizują na rynku) i choć posiadają różne zalety... to nie jestem pewien na 100%, ale raczej nie posiadają tej funkcji. Najświeższe wydanie płytowe to nasz PWN Oxford, działa w dwie strony, co jest jego zaletą, jest łatwy w użyciu, ... na początku czytał (sam odnajdował słowa po kliknięciu) a potem nie wiedzieć dlaczego przestał :(
pozdrawiam
UWAGA!!!
do wszystkich którzy mają problem z Macmillanem error Z0001

My operating system is Windows XP Service Pack 2 (XP SP2) and I'm getting a Z0001 message. What can I do?

There's a downloadable update that should fix this easily. Please follow these simple instructions:

Click here to download the update.

http://www.macmillandictionary.com/aboutcdfaq.htm#XP2
Jeśli piszesz o słowniku "Collins Cobuild Advanced Learner's English Dictionary" wydanym przez Young Digital Multimedia, to ma on inna zaletę. Każde sprawdzane słowo możesz wprowadzić do dodatkowego, pomocniczego pliku i później, po zakończeniu rozdziału lub artykułu, który czytałaś testować ile z tyxh słówek zapamietałaś. Jest to trochę podobne do wczesnych wersji SuperMemo. Każde słowo z pliku testowego jest usuwane po kilkakrotnej ocenie 5, ale mozna je znowu wstawić, jeśli pojawi sie ponownie w czytanym tekście i nie będziesz pamietała jego znaczenia.

Jest to najkorzystniejsza nauka słówek, uczysz się ich wtedy, gdy pojawiają sie w określonym kontekście, nie uczysz się ich dlatego że mogą okazać się potrzebne, a dlatego że właśnie sa potrzebne.

Ten pomocniczy zbiór słówek mozna w nieznyt trudny sposób wprowadzić do bazy SM, lub stworzyć z niego plik do eTeachera ale to zadanie dla zainteresowanych tymi programami.
Dziękuję za wszystkie informacje, chodzi mi o wersje papierową Collins Cobuild + Cd, w międzyczasie dowiedziałam się że opcję o którą mi chodzi ma Oxford Advanced +CD (na dniach ma wyjść nowa edycja) i Cambridge Advanced + CD (nowa edycja w kwietniu)
zdecyduje się chyba na Cambridge, bo nie chce paperback (który szybko się rozwala) tylko flexi albo w twardej oprawie a Cambridge jest tańszy o 50zł
pozdrawiam
baśka
Zajrzyj na www.pons.pl
Tak ale ja szukam angielsko-angielskiego
Tak dzieuję, ale ja szukam angielsko-angielskiego, nie samych płyta ale wersji papierowej z płytą
PONS ma w swojej ofercie również taki. Jest to słownik Cambridge Advanced Learner's Dictionary.
: * : * : * + a huge hug ;-))))
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa