Paradoks: "Ludzie inteligentni często bywają złośliwi, ludzie złośliwi rzadko bywają inteligentni."
Niestety twoim drugim imieniem nie jest inteligencja.
Cyt.: "Callan to przelom w nauczaniu jezykow obcych, jest to klasyka.
Dziela klasyczne trzeba znac."
Powtarzasz jak mantrę, "Callan, Callan, Metoda Callana...", czasami dorzucasz do tego "Tell Me More".
Tymczasem tak naprawdę nie rozróżniasz pojęć "Metoda Callana", "Szkoła Callana", "Kurs Callana", "Skrypty Callana" i "Nagrania Callana".
Cyt.: "Zamiast tracic czas na forach zrob Supermemo callan method Supermemo Sita, Supermemo ESKK".
Stworzenie bazy, którą nazywasz "Supermemo callan method" jest trywialne, tylko dlaczego ja miałbym to robić, akoro wiem, że niewiele miałaby wspólnego z "Metodą Callana", a jak wiesz nie jestem fanatycznym zwolennikiem tej metody.
Bazy SuperMemo Sita nie będę tworzył z prostego powodu. Nagrania angielskich słów, wyrażeń i zdań na płytach CD sa na tle muzyki relaksacyjnej, wycięcie poszczególnych słów i zdań w tym przypadku jest bardzo sztuczne, poza tym kursy SITA są równie drogie jak TMM, wg mnie tym razem o ok. 200 zł za drogie. Więc i tym razem tego się nie podejmę, poza tym lekcje SITA z SITA DEVICE są o wiele skuteczniejsze od słuchania jedynie nagrań "Callan Method". Uważam kurs SITA za o wiele skuteczniejszy od Kursu Callana.
Na podstawie kursów ESKK można stworzyć bazę SuperMemo nawet większą od AudioAdvanced Eglish z pakietu Extreme English. Ta baza mogłaby też być edukacyjnie lepsza od "First Steps in English" i "The Next Steps in English". W jednej części (poziomie) kursu ESKK jest 15[tel]słówek, a gdybum do tego robił inne ćwiczenia, baza mogła by mieć 6.000-12.000 elementów.
Zrobienie tego zajęłoby mi conajmniej 2 lata, a bez zgody ESKK byłaby to praca nieopłacalna. Poza tym pamietaj, że ESKK ma własny program wspomagający naukę słówek. Tym bardziej nie opłaca się podejmować tego wysiłku.
Cyt.: "Sam bym to zrobil ale nie mam na to czasu".
Po raz pierwszy się z Toba zgadzam, z tą różnicą, uważąm że intelektualnie nie dałbyś rady zrobić nawet bazy "Supermemo callan method". A czasu nie masz, bo szef się wkurzył i goni Cię do zmywania naczyń.
Też kończę swój udział w tym wątku ponieważ dyskusja z Tobą, to jakby kopanie się z koniem. Z pewnością niektórzy mogą uznać, że tym ostatnim zdaniem obraziłem kogoś, "mea culpa". Przepraszam Cię koniu.