Wyniki - UŚ

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 65
poprzednia |
Jak nastroje przed jutrzejszym ogloszeniem listy przyjetych na anglistyke UŚ?:)
hehe moje nie najlepsze! mialam w komisji Profesor Marie jakąś tam, ktora czepiala sie wszyskiego: wymowy, gramatyki, słownictwa! do tego temat o dubbingu i voice over! oczywiscie nerwy jak na kazdym egzaminie... nie bede rozpaczac bo dostalam sie juz na rosyjski :))) i bardzo, bardzo, bardzo sie ciesze! pozdrowienia dla wszystkich oczekujacych na wyniki :))))
Cześć Wam :)
Ja będę zdawać do kolegium w Sosnowcu,
ponoć tam są te same tematy na egzamie ustnym jak na filologie
dlatego bardzo bym prosiła abyście napisali o czym mieliście rozmowy
strasznie się boję i przeżywam ten cały egzamin
ale nikogo nie zmuszam do pisania tych tematów :)
za to chociaż jakieś wskazówki lub coś
Pozdrawiam :)
to na pewno prof Maria Wysocka (taka prawie wygolona? - taka przynajmniej była za mojej kadencji)

trafne odniosłas wrażenie - osoba strasznie nieprzyjemna, wyniosła, pogardzajaca studentami. lepiej mic jak najmniej z nią do czynienia
moja Pani promotor ;-)
wyrazy głębokiego współczucia

a moze ona jednak potrafi być dla kogoś miła

CAN SHE???
:) :) :) :)
bardzo bardzo rzadkoooooooooooooooooooo heheheh
hehe to ha chyba bylam w tej samej sali tylko ze mialm calkiem znosna komisje jakiegos pana i pania ;))
pzdr
tak zgadza się, była prawie wygolona na łyso, była barzdo wyniosła i nie przyjemna... mam nadzieje, że juz nigdy sie z nia nie spotkam ;) i że na studiach będę mieć samych miłych wykładowców. tematy były różne np:
1. subtitles in polish TV
2. dubbing and voice over
3. English as an international language
4. your favourite book
5. british culture and literature
6. contemporary advertising
7. terrorism (ale to było jak zdawałam na rosyjski)

etc....

Good Luck!!
Ile dostalas pkt? Czy jak sie dostaniesz na ang rowniez, to wybierzesz fil. ang. czy rosyjski?
Mili moi, prośbę mam do Was! Dzwoniłam przed chwilą do Sosnowca, gdzie powiedzieli mi, że wyniki będę dopiero późnym popołudniem ok. godz. 16-18 - a w internecie ich nie zamieszczą. Ja natomiast o tej porze nie mogę tam być, mieszkam daleko i mam fatalny dojazd na miejsce. Czy ktoś z was mógłby mi sprawdzić mój wynik i wysłac mi smsa - na tak lub nie??? Będę baardzo wdzięczna! Jeśli ktoś byłby tak dobry, to proszę pisać na moje gg, tam podam swoje namiary - 1216418
IMHO, wyniki beda na pewno w sieci. A ci z Sosnowca moga o tym nawet nie wiedziec, bo to nie ludzie z wydzialu wrzucaja na stronke US.
jak to nei bedzie wynikow na necie?? no pzreciez jest 21 wiek a ija w sosnowcu jest chyba jedynym oddzialem ktory nie potrafi poslugiwac sie internetem!!!!toz to skandal czy oni nei rozumeija ze niektorzy mieszkaja troche daleko i ze nei chce im sie jezdzic 1[tel]razy?????(najpierw po przepustke, potem rejestracja , potem zlozyc dokumenty,potem na egzamin ktory byl pzrzelozoony i trzeba przyjecac nastepnego dnia bo nikt o tym nei informowal,w koncu na egzam i jescze na wyniki!!!!!!))) no chyba sobie zarty robia!!!!
jeszcze nie wiem na co się zdecyduję, ale raczej na rosyjski ;)
wydaje mi sie ze wyniki z angielskiego bedą jutro tak jak napisali na stronie internetowej (listy przyjętych). dodali jedynie listy przyjętych na f. hiszpanską, etnologię i filologie w Rybniku. ja raczej nie jade do sosnowca bo oni lubia na siebie czekac. na listy zakwalifikowanych do rozmowy czekalam do 23:40 i sie nie doczekalam.... pozdrawiam i zycze cierpliwosci :))
Dostaliscie sie?:)))) PISZCIE!:)))
a co są jush wyniki??
Tak, wisza na Zytniej, ale na necie beda chyba dopiero jutro.
aha a z tłumaczeniówki tesh tzn te dobrane osoby??; ile w ogole się dostalo itd??
Dostałaś się Natchniuza?
Być może to głupie pytanie, ale jak można odpowiedzieć na temat: " british culture and literature"??? Czy to egzaminujący będą zadawać jakieś pytnia, czy ja sama mam byle co paplać na ten temat? A jeśli tak to co? Przecież kultura i literatura to temat na długą rozmowę, nie wiedziałabym od czego zacząć? O co tu chodzi? Jakbyście to zrobili Wy?
Pozdrawiam i sorki, że sieję panikę i męczę pytaniami, ale tak sie boję... :(
Dostalam sie:)
Gratuluje Lukasz UW :))
Gratulacje Natch:) Nie wiem, czy można mi gratulować, bo jeszcze nie ma listy przyjętych, ale mam nadzieję, że za 2 dni będę już przyjęty na UW:)
Dziekuje:)
A Ty nie przesadzaj, przeciez widzialam juz ta liste z UW, byles b. wysoko (o ile to byles Ty, bo nr pesel nie znam:))
natch a jak wygladaja te wyniki?? jest podana ilosc pkt?? dodawalo sie mature do rozmowy czy nie??
pzdr
p.s. i czy w koncu beda te wyniki na necie czy trzeba tam pojechac??
Jedna lista jest alfabetyczna, druga rankingowa. Sa tez listy rezerwowe i chyba listy nieprzyjetych w ogole (choc nie wiem). Wyniki na necie chyba beda jutro, wnioskujac z tego, co pisze na stronie US. Prog na nauczycielski byl 48pkt, moze to Ci cos rozjasni.
a co z lista tych którzy dostali się na tłłumaczeniówke??
thx za wiele mi to nie rozjasnia moge tylko wnioskowac ze wliczali mature :))
pzdr i gratuluje
Tak, oczywiscie, ze wliczali mature. Pkt z matury (max. 40) + pkt z rozmowy (max. 20). Ogolem mozna bylo dostac 60pkt, przyjmowali od 48. Wzor na przeliczenie pkt z matury jest taki: 2/5 (a/2 + b/5 + 3/10*c) ---> a - angielski rozszerzony, b - angielski ustny, c - polski pisemny podstawowy). Mozesz sobie wiec policzyc, ile przyznali Ci pkt i jakie masz miejsce na liscie.
Kampus, podobno nie dobierali.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 65
poprzednia |

« 

Pomoc językowa