jakie wymagania na filologie angielska ?

Temat przeniesiony do archwium.
na ile procent trzeba zdac mature rozszerzona z angielskiego aby dostac sie na filologie angielska chodzi mi gl. o wymagania uczelni w okolicach rzeszowa szczecina i krakowa ?
a czy te studia sa bardzo trudne systematyczna nauka wystarczy czy trzeba swietnie znac juz angielski?
z gory dziekuje za odpowiedzi.
Tak najmniej 90% z rozszerzenia, żeby spać spokojnie i nie czekać na listy rezerwowe. A fajnie by było znać angielski dość dobrze, bo wtedy można spokojnie się właśnie systematycznie uczyć tego co na uczelni na bieżąco.
az 90% to chyba na te najbardziej renomowane moze sa gdzies mniejsze wymagania????
ps. i z pisemnej i ustnej po 90% ??????
dzienki za odpowiedzi.
Ustnej nie biorą w ogóle pod uwagę, jeżeli już robią swój egzam (jak AP), taki próg procentowy jest mniej więcej na wszystkie uczelnie państwowe w Krakowie, jak jest w innych miastach, nie wiem za bardzo.Poniżej 90% w Krk może się udać z listy rezerwowej lub na prywatne.
a ocena z przdmiotu tez sie nie liczy?
czyli ustnej nie trzeba zdawac rozszerzonej?
moglibyscie sie podzielic informacja jak najlepiej sie przygotowywac do matury prywatne lekcje, kursy czy jeszcze inaczej co jest najlepsze i kiedy najlepiej zaczac sie przygotowywac do matyry na ile przed samym egzaminem???
pomozcie mi dzienki za odpowiedzi.
Przepraszam, że nie na temat, ale muszę. DziĘki, nie dzienki.
Zaraz mnie pewnie zjadą od góry do dołu, więc przepraszam jeszcze raz ;)
hej suzi jezeli nie chcesz isc do renomowanej uczelni gdzie sa takie wymagania z matury roz.to zastanow sie nad uczelnia w walczu tam cie przyjma nawet z 30% z roz.ale to nie zmienia faktu ze trzeba sie uczyc,uczyc i jeszcze raz uczyc.pozdrawiam :)
wielkie dzieki poszukam cos na temat tej uczelni ale dzieki za sugestie.
pozdrawiam.
a moze znacie jakies jeszcze uczelnie na ktore nie sa zbyt wysokie wymagania??
prosze o sugestie
dzieki.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia