gdzie można sie uczyć cały rok
>języka by opanować go na poziomie profesjonalnym i nie było by zbyt
>drogo.
Pierwsza rzec - co rozumiesz przez poziom profesjonalny? Zaawansowana znajomosc jezyka angielskiego? No i caly rok mozna sie uczyc gdziekolwiek, mam jednak wrazenie, ze chodzilo Ci o nauke w jeden rok. Nie wiem jaki jest Twoj poziom, ale w ciagu roku od zera do zaawansowanego ciezko dojsc. Nie mowie, ze jak ktos nie ma innych obowiazkow i poswieca caly czas na nauke, ze sie nie da, ale to sa juz jednostki wybitne.
I nie mówcie mi tylko żeby pójść do szkoły językowej gdzie
>trzeba tracić mase pieniędzy. Proszę o pomoc, może znacie takie
>miejsca, gdzie cały rok mógłbym się uczyć.
Pytales o rade jak nauczyc sie jezyka, wiec szkola jezykowa teoretocznie po to jest, wiec chyba calkiem niezly pomysl. Ja jednak w ogole jestem jakas "anty" jezeli chodzi o nauke w szkolach jezykowych. Tak czy tak jest jeszcze wiele innych metod nauki jezyka i to duuuuzo tanszych. Pierwsza rzecz - dostep do internetu. Jak ktos umiejetnie z niego korzysta to jest to ogromna kopalnia wiedzy. Internet daje wlasciwie nieograniczony dostep do materialow, jest wiele stron z gramatyka, slowkami, testami. Poza tym radia/TV internetowe, no i oczywiscie mozliwosc kontaktu z ludzmi, ktorzy sie jezyka ucza, jak rowniez native speakerami, do ktorych mozna od czasu do czasu napisac maila albo pogadac przez MSN czy Skypa:D Potem jakas ksiazka, moze program komputerowy, no i przede wszystkim duzo, duuuzo checi, bo bez tego to ani rusz. Zreszta poszukaj troche o sposobach nauki samoukow, na pewno znajdziesz cos dla siebie.