Speak Up komunikat

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 47
poprzednia |
Drodzy internauci,
bierzemy sobie do serca zarówno pozytywne jak i negatywne komentarze.
Staramy się zawsze usprawniać działanie naszej firmy, w szczególności w zakresie kontaktu z naszymi klientami.
Jeśli coś do tej pory nie zadziałało tak jakbyście oczekiwali, przepraszamy.

Z uwagi na daleką anonimowość wpisów, chcielibyśmy zwrócić Waszą uwagę, byście podchodzili do niektórych z nich z ograniczonym zaufaniem.

Wszystkim słuchaczom, którzy mają wątpliwości związane z naszymi kursami proponujemy bezpośredni kontakt z odpowieznimi osobami w szkole. Każdy z naszych słuchaczy jest informowany o dedykowanych osobach do jego obslugi.
Jednocześnie informuję, że rozwiązanie umowy z naszą szkoła możliwe jest na zasadach wskazanych w ustawie Kodeks Cywilny.

Agata Scheffner Dyrektor ds. Komunikacji i Marketingu, [email]
Ja niestety nie mam dobrego zdania o tej szkole.
Jak pisąłem już wielokrotnie na różnych forach, mój niemiły kontakt z tą szkołą rozpoczął się od nierozważnego wypełnienia kuponu promocyjnego w prasie. Podałem (o ja naiwny) swoje dane, zeby otrzymac informacje o korsach itd...
Informacji nie otrzymalem, zamiast tego wydzwaniał nachalny handlowiec, a jak nie chciałem gadać - tylko prosiłem o przesłanie materiałów na temat kursów - to ten nachalny koleżka - podając się za kogoś innego - wycyganił od mojej matki numer do mnie pracy. Poszedłem więc do tej szkoły, zeby sie na niego poskarżyć, ale moja skarga nie zrobiła zadnego wrażenia. Zostałem przetestowany przez komputer i okazało się, ze nie ma dlamnie zajeć, bo kwalifikuję się na PROFICIENCY (pdobno za mało chetnych, buhahahaha). Takie moje subiektywne wrażenia z tej szkole - to zresztą dawny ORANGE tylko przejęty przez EMPIK.
Marketingowy bełkot, bez konkretów. Za to ja podam konkrety - Speak Up to naciągacze na kredyt! Uwaga! Nie wierzysz - zobacz link poniżej- fragment umowy:\
http://img223.imageshack.us/img223/2415/naforumc.jpg
Oczywiście nikt w szkole nie wspomina słowem o kredycie! Oszuści!!!
[wpis usunięty]
hej ,tez tak uwazam padlam ich ofiara,nie mog zrezygnowac ze szkol mimo tego ze zmienilam miejsce zamieszkania gdzie najblizsza fila tej szkoly to 120 km jesli ktos moze mi podpowiedziec co zrobic to poprosze konkretne email na kamalegro2@o2pl
to mają być konkrety? podarta szmata niewiadomego pochodzenia? nie bądźmy śmieszni. pokazujesz jakieś strzępy, nie wiadomo skąd to masz, twierdzisz, że nikt ci nic o kredycie nie mówił, a chyba jakoś podpisałeś, nie? oooooj, nie przeczytałeś przed podpisaniem? to sorry, ale pretensje możesz mieć tylko do siebie. ja też brałem kredyt na kurs w speak up i jestem zadowolony. może dlatego, że nie uchylałem się od regulowania dobrowolnie zaciągniętych zobowiązań.
>>>>Jednocześnie informuję, że rozwiązanie umowy z naszą szkoła możliwe jest na zasadach wskazanych w ustawie Kodeks Cywilny.
Agata Scheffner Dyrektor ds. Komunikacji i Marketingu, [email]
...a Dlaczego w Umowie niema NIC o rezygnacji i powowdow ktore mozna cytowac.
Czy naprawde mozemy tylko rezygniowac podajac spraw do Sadu?
...Ja mam umowe ktora dostalam w Krakowie w March 2010r, i w zadnym z punktow NIC nie jest zaznaczone, ze 'rezygnacje' moga byc TYLKO I wylacznie na zasadach Kodeksu Cywilnego - w umowie NIC niema o zadnych formach rezygnacji.
Juz nie chce nawet mowic, ze pytalam sie radce prawnego o tej umowie - ....
A do tego jeszcze napisze moje ostatnie slowo o Speak Up.

Dlaczego osoba ktora chce sie uczyc jez. ang. w tej szkole, MUSI byc znawca KODEKSU cywilnego i kazdego paragrafu tam napisanego
No ale kto mówi, że masz być znawcą? Wystarczy sprawdzić, jak nie wiesz. Chyba mi nie powiesz, że podpisałaś umowę nie wiedząc, jakie są te określenia KC w tej sprawie :O ?!
Jeśli faktycznie nic nie było o zasadach rezygnacji, to też dziwi mnie, że podpisałaś :(

No nie wiem, jak to było, ja nie chodziłam do Speak w grodzie Kraka, tylko w stolicy, byłam zadowolona i z obsługi, i z poziomu kształcenia i z atmosfery. Tyle tylko mogę powiedzieć, że dziwią mnie te opinie, zwłaszcza że ta sieć szkół ma tytuł najlepszej w tym roku.
>>Chyba mi nie powiesz, że podpisałaś umowę nie wiedząc, jakie są te określenia KC w tej sprawie :O ?!
...Nic nie podpisalam, juz nauczylam sie tego, ze kazda umowe/kontract tylko podpisuje wtedy, kiedy moj radca prawny to przeczyta i zapozna mnie w wszystkimi hakami ktore tam moga byc.
Raz tylko, w calkowicie innej sprawie dalam swoj podpis - ale nigdy wiecej.
A bezczelnosc Speak-Up nie zna granic - wysylaja mi emaile na moje konta, zeby tam isc sie uczyc. No pytam sie tylko, po co?
No coz, po prostu twoje nazwisko wciaz jest w bazie danych.
Swoją drogą nie traktujmy wszystkich mechanizmow, ktoórych nie rozumiemy jako haki :/
moze i masz racje, ale wg mnie, jak ja czegos nie rozumiem, to znaczy ze jest hakiemm bo normalnym ludziom to wszystko mozna wytlumaczyc. Wrozka tez jestem, bo jakos mam widziec, co oni mieli zamiar napisac, ale nie napisali. Idz do prawnika z ta umowa, to zobaczyc co Ci powie.
No nie wiem, co mam Ci napisac, ja wszystko z umowy zrozumiałam. Wydaje mi się, że mimo wszystko nie możemy wszystkiego traktować jako haki. To jest trochę tak jak w dialogu z "Alternatyw 4":

- Kto dał wam klucze?
- Profesor. Na początku nie chciał, mówił, że do rąk własnych, ale potem powiedział, że skoro główni lokatorzy są nieobecni, a my jesteśmy substytutkami...
- COOOO?! Już ja mu dam! Na moją żonę mówić substytutka...

No i o to chodzi.
SZKOŁA DOŁOŻY CI KREDYT W PROMOCJI!

www.tvnwarszawa.pl/28415,1588227,0,1,szkola_jez...
Ale staroć.
No i co, ze staroć, ale oszukują nadal.
>>>że dziwią mnie te opinie,
piszac to, watpisz w moje slowa. Ale nic, za pare tyg bede w krakowie i dowiem sie od strony nauczyciela - w blogu opisze co tam sie dzieje.
No nie jestem wcale taka przekonana. Zwlaszcza, ze w innym miejscu sam napisales, ze byc moze juz zmienili umowy. Mnie tam nikt w tej szkole nie oszukal, ale ja chodzilam w zeszlym roku.
Jeśli zmienili te kontrowersyjne zapisy to m. inn. dlatego, ze tacy ludzie jak ja ostro ich krytykowali.
W takim razie nalezy im sie pochwala, ze potrafia zrezygnowac z jednych praktyk na rzecz innych w odpowiedzi na uwagi klientow, a nie wieszac na nich psy do konca siwata. Zwlaszcza, ze to naprawde nie jest zla szkola.
Nie, moim zdaniem to zostało wymuszone ostrzałem krytyki bo zaczęli tracić pieniądze i TYLKO dlatego zrezygnowali z tych zapisów (o ile zrezygnowali bo nie widziałem takich umów).

To źle świadczy, że zła opinia o jakiejś instytucji musi stać się tak powszechna, że godzi w jej zysk, żeby dopiero zmienili nieuczciwe praktyki.
W odpowiedzi na wyroki z powództwa UOKiK. Nie z "własnej i nieprzymuszonej woli".

www.uokik.gov.pl/download.php?plik=5263
>Drodzy internauci,
>bierzemy sobie do serca zarówno pozytywne jak i negatywne komentarze.
>
>Staramy się zawsze usprawniać działanie naszej firmy, w szczególności
>w zakresie kontaktu z naszymi klientami.
>Jeśli coś do tej pory nie zadziałało tak jakbyście oczekiwali,
>przepraszamy.
>
>Z uwagi na daleką anonimowość wpisów, chcielibyśmy zwrócić Waszą
>uwagę, byście podchodzili do niektórych z nich z ograniczonym
>zaufaniem.
>
>Wszystkim słuchaczom, którzy mają wątpliwości związane z naszymi
>kursami proponujemy bezpośredni kontakt z odpowieznimi osobami w
>szkole. Każdy z naszych słuchaczy jest informowany o dedykowanych
>osobach do jego obslugi.
>Jednocześnie informuję, że rozwiązanie umowy z naszą szkoła możliwe
>jest na zasadach wskazanych w ustawie Kodeks Cywilny.
>
>Agata Scheffner Dyrektor ds. Komunikacji i Marketingu, [email]

I taką politykę to ja rozumiem, popieram.
>Z uwagi na daleką anonimowość wpisów, chcielibyśmy zwrócić Waszą
>uwagę, byście podchodzili do niektórych z nich z ograniczonym
>zaufaniem.

i w sumie takie uwagi mozna sobie wziac do serca
Dla wszystkich zainteresowanych od razu powiem, że szkola Speak Up to OSZUSCI naciągający każdego, kto sie im nawinie! Nawet najbiedniejszych oskubią z pieniędzy czarując świetnymi warunkami nauki i "jakże niską ceną"...Twierdzą,ze godzina zajęc kosztuje 15 zł, ale nie mówią już, że w cenę tą wliczone są zajęcia na komputerze!!! Ludzie płacą za siedzenie przed komputerem, w brudnych przepoconych słuchawkach!!!! Godzina zajęc z lektorem wynosi ok 50 zł, a to już więcej niż zajęcia prywatne!! Nie dajcie się naciągnąć na te ich oferty wysyłane na skrzynki mailowe, nie piszcie im swoich numerów bo sprawnie działajcy marketing nie da Wam żyć dopóki nie zjawicie się z wizytą w szkole!!! Najsmutniejsze, że uczniowie tej szkoły przekonują się o swojej nietrafnej decyzji dopiero po zapisaniu. Nie wmawiajcie sobie kredytów, potem są same problemy.. ostrzegam każdego, kto planuje naukę angielskiego! Więcej zdrowia i pieniązków zaoszczędzicie kupując sobie kurs do nauki w domu albo zapisując się na prywatne lekcje w domu:)
>Dla wszystkich zainteresowanych od razu powiem, że szkola Speak Up to
>OSZUSCI naciągający każdego, kto sie im nawinie! Nawet
>najbiedniejszych oskubią z pieniędzy czarując świetnymi warunkami
>nauki i "jakże niską ceną"...Twierdzą,ze godzina zajęc kosztuje 15 zł,
>ale nie mówią już, że w cenę tą wliczone są zajęcia na komputerze!!!
>Ludzie płacą za siedzenie przed komputerem, w brudnych przepoconych
>słuchawkach!!!! Godzina zajęc z lektorem wynosi ok 50 zł, a to już
>więcej niż zajęcia prywatne!! Nie dajcie się naciągnąć na te ich
>oferty wysyłane na skrzynki mailowe, nie piszcie im swoich numerów bo
>sprawnie działajcy marketing nie da Wam żyć dopóki nie zjawicie się z
>wizytą w szkole!!! Najsmutniejsze, że uczniowie tej szkoły przekonują
>się o swojej nietrafnej decyzji dopiero po zapisaniu. Nie wmawiajcie
>sobie kredytów, potem są same problemy.. ostrzegam każdego, kto
>planuje naukę angielskiego! Więcej zdrowia i pieniązków zaoszczędzicie
>kupując sobie kurs do nauki w domu albo zapisując się na prywatne
>lekcje w domu:)

spojrz na moj wpis powyzej i zastanow sie czy warto pisac takie marne teksty...
tyle złego jest napisane o szkole SPEAKUP więc chyba coś w tym jest!

nasuwa mi się pytanie DLACZEGO TA SZKOŁA JESZCZE ISTNIEJ ?

czy ona bazuje na dobrej opinii o szkole Peritus - Speed School (Speak.pl) a ludzie trafiają do nich myśląc że trafiają do szkoły Peritus?
A dlaczego kobiety kupuja kremy myslac ze one ich odmlodza????
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 47
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie