Jakie biuro au pair jest godne polecenia

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 70
poprzednia |
[wpis usunięty]
JA SLYSZLAM TO SAMO ALE CO DO OPŁAT TO PODOBNO NIE POBIERAJĄ ICH ALE JAK SIE NA NICH ZAWIODLAŚ TO MOGLAŚ NAPISAĆ O CO CHODZI DOKLADNIE
!!!!
wcale nie prawda, ze to biuro jest do dupy!Jestem au pair w Niemczech właśnie z tego biura i wszystko jest ok!Jestem bardzo zadowolona i moje koleżanki, które tam poznałam też nie mogą złego słowa o "Koncepcji" powiedziec!!!
na prawdę ,serio to biuro jest takie złe?? a ja własnie niedawno złożyłam tam papiery iczekam na rodzinkę. rozmwaiałam z tymi paniami i wydawało mi się, że wszystko bedzie ok i jest wszystko dość wporządku...ale jeśli piszecie, że to jakaś wielka lipa to zaczynam siebać, czy moglibyście napisać mi coś o tej firmie wiecej, szczególnie zależy mi na ocenie kogoś kto juzbył jako au-pair z tej firmy. podaję mój e-mail i z góry dzieukuję: [email]
Osobiscie nie jechala przez to biuro ale moja koelzanka jechala. Trafila na gluoia rodzine-musiala wiecej robic niz to bylo ustalone.Miala caly dom do sprzatania dzieci na glowie a poza tym jeszcze gotowanie i wychodznie z psem za marne 6O funtow tygodniowo.
No to nieźle mnie nastraszyłaś bo ja tez złożyłam papiery wlasnie do koncepcji i szukaja mi rodzinki
Ja tez jechalam z Koncepcji. Na tema posrednictwa i pomocy nie moge powiedziec zlego slowa. W umowie jest zaznaczone, ze firma, agencja jakby tego nie nazwac nie ponosi odpowiedzialnosci za to co jest miedzy Au Pair rodzina. Z jednej strony to rzeczywiscie umywanie sobie rak,ale z drugiej to nawet jesli sprwdzasz rodzinke nie mozesz miec pewnosci, czy jest do konca szczera. Z tego co sie orientuje to "wykorzystywane" przez rodziny sa glownie osoby slabo znajace jezyk lub nie upominajace sie o przestrzeganie umowy! Moim zdaniem najlepiej jechac przez Agencje Au Pair z kraju do ktorego chce sie jechac. A co do oplat to Koncepcja je pobiera, przynajmniej ta z Wroclawia. W zeszlym roku to bylo 500 zl za wyjazd wakacyjny i 800 za roczny. Pozdrawiam.
Jesli ktos wybiera sie do Irlandi polecam : [email]
czesc dziewczyny

JA jestem od 12dni w przesliczenj irlandii jako Aupair. Trafilam to bez posrednictwa agencji, ktore ciagna kase nie wiem za co, a nie sa to przeciez male pieniadze.

Zarejestrowalam sie na stronie www.aupair-world.net i zalozylam swoj profil. NIe wykupowywalam nawet platnego czlonkostwa.
Polega to na tym ,ze nie bedac platnym czlonkiem moglam wysylas swoje "zaproszenie" elektroniczen do rodzinek. Jesli one je przyjmowaly to dostawalam ich prywatny nr tel i emaila.

Agencja nie daje wam zadnego dowodu ze traficie do super,ni ewykorzystujacej rodziny a tylko wyciagnie kase!! wiem to na podstawie doswiadczen mojej siostry.

Ja trafilam na swietna rodzine z 3 letnia LAuren. Nie sa nadziani, ale maja sliczny domek i trktuja mnie jak czlonka rodziny!!! Na lodowce wisi rozklad i dziele sie obowiazkami z mama i tata dziewczynki!! Na zmiane gotujemy kolacje, sprzatamy ,odkurzamy i myjemy mala. I to jest na prawde fair! Bo przeciez chemy byc traktowane jak czlonek rodziny wiec musumy tez czasem posprzatc!!

Mala si eopiekuje jakie 25godzin tygodniowo, ale tak naprawde to tego nie licze ,bo jak chce ze mna pograc po godzinach "pracy" to tez to robie. Dostaje 70euro. wiem ze niektorzy dostaja wiecej, ale ja tu na prawde wszystko mam!!

Zycze wszytskim dziewczyna by znalazly taka rodzine jak ja i by byly traktowane jak czlonek rodziny!!

Buzki
witam,ja tez na poczatku zwrocilam sie do agencji, zlozylam komplet dokumentow, zaplacilam bezzwrotne wpisowe 300 zl i przez ponad 2 miesiace dostalam tylko 1 oferte rodzinki, ktora odrzucilam. Zmeczona zapewnieniami ze do konca czerwca na pewno kogos mi znajda ( mialam wyjechac 1 lipca) postanowilam poszukac na wlasna reke. rnrnTak jak poprzedniczka zalozylam profil na aupair-world.net oraz na greataupair.com W ubiegly wtorek zglosilo sie do mnie kilka rodzinek, jedna szczegolnie przypadla mi do gustu, poznalam ja za posrednictwet tego drugiego portalu. Zaczelismy intensywna wymiane maili, przeprowadzilismy rozmowe telefoniczna. 4 dni pozniej mialam juz kupiony bilet do Dublina:) wylatuje za 2 tygodnie! rodzice to malzenstwo lekarzy, maja trzech synow, mieszkaja w dublinie ale 4 tygodnie wakacji planuja spedzic nad morzem. jestem podekscytowana, mam nadzieje ze przeczucie i intuicja mnie nie zawiedzie i bede zadowolona z pobytu. zyczcie mi szczescia! :) rnrnzycze powodzenia wszystkim dziewczynom szukajacym rodzinki, ja wychodze z zalozenia ze to kwestia pozytywnego nastawienia!
witam,ja tez na poczatku zwrocilam sie do agencji, zlozylam komplet dokumentow, zaplacilam bezzwrotne wpisowe 300 zl i przez ponad 2 miesiace dostalam tylko 1 oferte rodzinki, ktora odrzucilam. Zmeczona zapewnieniami ze do konca czerwca na pewno kogos mi znajda ( mialam wyjechac 1 lipca) postanowilam poszukac na wlasna reke. rnrnTak jak poprzedniczka zalozylam profil na aupair-world.net oraz na greataupair.com W ubiegly wtorek zglosilo sie do mnie kilka rodzinek, jedna szczegolnie przypadla mi do gustu, poznalam ja za posrednictwet tego drugiego portalu. Zaczelismy intensywna wymiane maili, przeprowadzilismy rozmowe telefoniczna. 4 dni pozniej mialam juz kupiony bilet do Dublina:) wylatuje za 2 tygodnie! rodzice to malzenstwo lekarzy, maja trzech synow, mieszkaja w dublinie ale 4 tygodnie wakacji planuja spedzic nad morzem. jestem podekscytowana, mam nadzieje ze przeczucie i intuicja mnie nie zawiedzie i bede zadowolona z pobytu. zyczcie mi szczescia! :) rnrnzycze powodzenia wszystkim dziewczynom szukajacym rodzinki, ja wychodze z zalozenia ze to kwestia pozytywnego nastawienia!
ludzie! jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził! ja mam zamiar skorzystać właśnie z usług tej firmy bo nieodpłtanie tłumczy dokumenty i wcale tak dużo nie pobiera w porównaniu do innych agencji,nie wiem co mnie czeka, ale przecież firma nie prześwietli każej rodziny, to jest po prostu niewykonalne! jesteśmy dorosłymi ludźmi i to od nas zależy czy chcemy wyjechać jako au pair czy nie a nie narzekać na firmę...pewnie, zdarzają się dziwne rodziny, rodziny wykorzystuące do maksimum, ale zdarzają sie też normalne, które traktują cię jak człowieka!!!to jest jak loteria.Zgadzam sie z opinią jednej z Was że najgorzej mają te osoby które słabo znają język i nie potrafią wyznaczyć reguł - bo pamiętajcie wy jedziecie jako au pair a nie sprzątaczki! a jeśli oni wymagają od was sprzątania również to powinnyście mieć dodatkowe pieniążki za to! nie dać się wykorzystywać, znać sqoją wartość i szkolić język a wszystko będzie ok. jakby co przecież mozna zmienic rodzinę! do odważnych świat należy!!!
Nie polecam boiura-moj kolezanka jechala i miala przechlapane z rodzina. Byla wykorzystywana i pracowala naprawde duzo. A ile zarabiala? 60 funtow za 8 godzin pracy! To jest chore! Przykro mi ale takie agencje po prostu powinny nie istenic,
po pierwsze to wiadomym jest że jako au pair więcej się nie zarobi, to nie jest sposób na zarobek barziej na naukę języja i każda osoba powinna o tym wiedzieć, kokosów sie, na tym nie zbije, po drugie co firma ma wspólnego z rodziną do której sie trafi????absurd, przecież oni ich nie prześwietlą! to nie wina foirmy a raczej ludzi, u których opeikujemy się dziećmi - wszystko zależy od etyki, i dobrego wychowania tejże rodziny, nic poza tym!
jedynym minuem tej agencji sa strasznie wysokie oplaty za posrednictwo! 800zl za trzymiesieczny pobyt to dla mnie stanowczo za duzo! przez trzy6 tygodnie musze sie zajmowac tutaj dzieciaczkami zeby zarobic ta sume... no i te odsetki... 50zl za kazdy miesiac zwloki.. przesada:/
Gowno prawda co tu wypisujecie, ta agencja jest porzadna. Wyjechalam za jej posrednictwem i jestem zadowolona w 100%. Nie mam zadnych zastrzezen, a ze nie umiecie jezyka i nie umiecie sie porozumiec wiec trafiacie na beznadziejne rodziny. KONCEPCJA jest moim zdaniem bardzo dobra agencja. Wiecej pytan: [email]
hej, zgadzam sie z toba Magda, ja te jestem operka w Uk za posrednictwem koncepcji, i jestem zadowolona, znalezli mi rodzinke dokladnie tam gdzie chcialam- czyli w Bristolu:), a poza tym, nie wane jest biuro z jakiego sie jezdzie, ale to na jaka rodzine trafisz, zwykle ludzie sa rózni i do konca nie wiadomo kto kim jest, ale trzeba ryzykowac, jeszcze jedno, taki wyjazd to nie wycieczka , ale prawdziwa szkola zycia, wqiec skoro wydostalas sie z tej irlandii, to tez czegos sie nauczylas,
pozdrawiam
Jak to naprawde jest.. To jakas loteria.. Albo ci sie trafia ludzie dla ktorych bedziesz au pair albo tacy ktorzy potrzebuja sluzby??
ja wyjechalam z koncepcji, rodzinke znalezli mi szybko,ale na pierwsza i druga sie nie zdecydowalam,a jak juz znalezli trzecia tez mi sie nie spodobala to juz naciskali na mnie zebym wybrala wlasnie ja a wczesniej jak bylam sie pytac co i jak to zapewniali ze beda szukac do tego czasu az bede pewna w 100%.. ale ta trzecia rodzinke odrzucilam znalezli mi nastepna na ktora sie zdecydowalam i nie narzekam, rodzinke mam extra.mysle,ze to do jakiej rodziny sie trafi nie zalezy od tego jakie biuro te rodzine znajdzie.uwazam ze szukanie rodzin to jedna wielka loteria.raz sie trafi dobrze a raz gorzej i trzeba zmieniac...ja akurat dobrze trafilam,poza tym dziewczyny wypytajcie sie o wszystko jak bedziecie w biurze au pair koncepcja!beda zapewniac was ze placicie tylko 800zl ( do anglii) a to nie prawda! koszty sa znacznie wieksze! zaswiadczenie o niekaralnosci kosztuje-50zl i nic nie mowia o nim.dopiero na 2 tyg przed wyjazdem mowia ci ze masz to zaswiadczenie zalatwic i to szybko! ja czekalam tydzien na swoje...nastepna rzecz: powiedza,ze jesli nie masz teraz pieniedzy zeby zaplacic te 800zl to mozesz splacic ze swojego kieszonkowego...a tu tez sie zonk czai.ja wpalcilam 200zl na poczatek i dopiero przy wplacie pieniedzy babka mowi,ze z kazdym nastepnym miesiacem bede placic dodatkowe 50 zl! wiec teraz musialam zaplacic 650zl! zdzerstwo jak nie wiem.ale jak przyjdzie co do czego zeby sie zareklamowac to oczywiscie pokazuja tylko swoje zalety, najbardziej mnie zdenerwowalo te 50 zl! caly czas cisza i cisza a tu przy wplacie kasy ni z gruszki ni z pietruszki z kazdym miesiacem pojawia sie dodatkowe 50 zl...oj nieladnie:/:/:/ poza tym uwazam ze na poczatku panie z biura sa bardzo mile a jak juz znajda ci rodzine to cie zlewaja z gory do dolu:/ ja mialam przynajmniej takie odczucia. no nic koncze...dziewczyny to jest tylko i wylacznie moje zdanie na temat tego biura.
do magdaleny z bristolu- co ty wogole mowisz? ja wyjechalam nie umialam jezyka a moja rodzina jest extra, wcale nie jest beznadziejna.a poza tym operki wyjezdzaja miedzy innymi po to zeby sie jezyka nauczyc.... i czemu mowisz gowno prawda?mi rodzine znalezli dobra-plus, ale mogli odrazu powiedziec dokladne koszta wyjazdu a nie tydzien przed...nie wszyscy ludzie maja tyle kasy zeby odrazu zaplacic 800zl,50 za zasw.o niekaralnosci, 65 za karte euro26, kupic potrzebne rzeczy do wyjazdu... coz pozdrawiam:)
hejka ja tez wyjechalam z biura Koncepcja... Fakt faktem za darmo tlumacza dokumenty i takie tam pierdoly ale duzo rzeczy olewaja... np nikt mnie nie poinformowal ze potrzebuje cos takiego jak zaswiadczenie o niekaralnosci i musialam robic to doslownie na ,,wczoraj". Takze jak jestem tutaj tzn w Anglii jakos bardzo nie interesuja sie moja osoba....;/ Nastepna rzecza ktora mi sie nie podoba to to ze wysyla sie do nich maile czy prowizja za posrednictwo doszla to nawet nie racza sie odezwac i potwierdzic a ja ma siedziec tu i sie zastanawiac TOTALNA OLEWKA ....nie tylko tyle mam do powiedzenia o uslugach KOncepcji ale juz sobie daruje.........
nie wyjezdzalam przez to biuro,ale...mialam ich umowe w rekach.tzn.umowe ktora chcieli podpisac z inna zagraniczna agencja.tak bo na tym to polega.duzo wiem na temat tej agencji koncepcja i raczej bym przez nia nie pojechala.
JA PRUBOWALAM ZNALEZC PRACE PRZEZ KONCEPCJE I TEZ STRACILAM NIEPOTRZEBNIE KASE I NERWY!uwazajcie dziewczyny na to biuro bo bedziecie miec klopoty;
[wpis usunięty]
Witaj.
Czy ta agencja wysyła ludzi tylko do niemiec?Proszę o namiary na nich na [email]
Buziaxy :)
tak przy okazji to wszystkie operki w Niemczech, jesli wyjezdzaja legalnie oczywiscie, maja umowe, ubezpieczenie zaplacone przez rodzine i zameldownaie.
moze wyjasnie kwestie zaswiadczenia o niekaralnosci - sama wyjezdzalam od koncepcji i pytalam ich o to - okazuje sie, ze oni, jako jedno z niewielu biur w poslce go nie wymagaja przy skladaniu dokumentow - czasem zdarza sie, ze rodzina ma takie wymaganie i koniec - nei da sie tego przeskoczyc, wiec trzeba to zalatwic.
ciekawe skad mialas ich umowe z ich agentem? a moze jestes ich konkurencja i probujesz naciagnac prawde, co?
a myslalas, ze za darmo beda pracowac?
a tak w ogole, to zeby oddac im 800zl to musisz pracowac 3 tygodnie przy najnizszym kieszonkowym.
Witam wszytkich,

Mam na imie Kasia i pracuje w Koncepcji w Ząbkowicach.
Jesli ktos z was ma jakies zastrzezania badz watpliwosci co do pracy naszego biura, prosze o kontakt - postaram sie wszytsko wyjasnic, albo przynajmneij pomoc.

[email]
[gg]

Pozdrawiam,

Kasia
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 70
poprzednia |