czesc dziewczyny
JA jestem od 12dni w przesliczenj irlandii jako Aupair. Trafilam to bez posrednictwa agencji, ktore ciagna kase nie wiem za co, a nie sa to przeciez male pieniadze.
Zarejestrowalam sie na stronie www.aupair-world.net i zalozylam swoj profil. NIe wykupowywalam nawet platnego czlonkostwa.
Polega to na tym ,ze nie bedac platnym czlonkiem moglam wysylas swoje "zaproszenie" elektroniczen do rodzinek. Jesli one je przyjmowaly to dostawalam ich prywatny nr tel i emaila.
Agencja nie daje wam zadnego dowodu ze traficie do super,ni ewykorzystujacej rodziny a tylko wyciagnie kase!! wiem to na podstawie doswiadczen mojej siostry.
Ja trafilam na swietna rodzine z 3 letnia LAuren. Nie sa nadziani, ale maja sliczny domek i trktuja mnie jak czlonka rodziny!!! Na lodowce wisi rozklad i dziele sie obowiazkami z mama i tata dziewczynki!! Na zmiane gotujemy kolacje, sprzatamy ,odkurzamy i myjemy mala. I to jest na prawde fair! Bo przeciez chemy byc traktowane jak czlonek rodziny wiec musumy tez czasem posprzatc!!
Mala si eopiekuje jakie 25godzin tygodniowo, ale tak naprawde to tego nie licze ,bo jak chce ze mna pograc po godzinach "pracy" to tez to robie. Dostaje 70euro. wiem ze niektorzy dostaja wiecej, ale ja tu na prawde wszystko mam!!
Zycze wszytskim dziewczyna by znalazly taka rodzine jak ja i by byly traktowane jak czlonek rodziny!!
Buzki