Ja 8 miesiecy temu wyjechalam przez biuro Koncepcja do Anglii....wyjechalam bardzo szybko, poniewaz po zlozeniu dokumentów znalezli mi rodzine w 2 dni a na 3 dzien sie zdecydowalam ze jade.Wiec czekalam 3 dni na rodzine...
Nie mam zastrzezen co do tego biura. Fakt faktem mialam byc u tej rodziny do konca marca 2007 roku, ale jakis czas temu zaczelo sie wykozystywanie mnie i nie pomaga niestety upominanie sie o swoje prawa, wiec zaczelam szukac nowej rodziny ale na wlasna reke.Wogole chcialam zrezygnowac z Au - pair ale chodze tu do szkoly i koncze ja w czerwcu 2007, dlatego na ten okres chce jeszcze tutaj zostac ale napewno nie u tej rodziny.Jakos moze bym jeszcze wytrzymala kolejne 8 miesiecy ale dzien w dzien zajmuje sie dziecmi przez najmniej 8 godzin, a czasami jest to nawet 12 godzin. A w tym jest jeszcze sprzatanie, gotowanie, pranie itp. Niektore dziewczyny trafily bardzo dobrze, ja niestety takiego szczescia nie mialam.
Ale to oczywiscie nie jest wina biura Koncepcja...tak wogole to jesli chcecie wyjechac to polecalabym to biuro, wszystko zalatwiaja naprawde w szybkim tempie - tak zreszta bylo w moim przypadku.
I zycze powodzenia....pozdrawiam:)
Pozdrawiam