Jakie biuro au pair jest godne polecenia

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 70
ja nie rozumiem dlaczego wy najezdzacie na to biuro? nic nigdy nie pasuje, a to za duzo prasowania,a to mycie garow codziennie, no ale sory skoro wyjezdzalyscie jako aupair wiedzialyscie co bedziecie robic.luuudzie.tak zle i tak nie dobrze.ja nie narzekma na to biuro.wyjechalam przez nie i jestem w pelni zadowolona.i wcale nie odwracaja sie plecami jesli potrzebuje sie pomocy.mi bardzo pomagaja.robia co w ich mocy. a co do tych zaswiadczen o niekaralnosci to nie kazda rodzina sobie zyczy takiego zaswiadczenia.ja akurat musialam je odebrac bo moja rodzina sobie zyczyla.ale ja ich w pelni rozumiem.biara pod swoj dach osobe ktorej wogole nie znaja wiec chca wiedziec jak najwiecej o niej.ja osobiscie gdybym miala miec operke to zyczylabym sobie zaswiadczenia o niekaralnosci dla pewnosci! z gory pozdrawiam te wielkie niezadowolone osoby:)
czesc.dzialalnosc tej agencji polega na tym ze podpisuja oni umowe z zagraniczna agencja ktora szuka rodzin.a Koncepcja nic nie wie o tych rodzinach.Koncepcja pobiera kase za znalezienie rodziny,ktora same mozecie znalezc na stronce zagranicznych agencji,ktore nie pobieraja zadnych oplat.i w razie problemow mozecie sie zglaszac do takiej zagranicznej agencji,bo sa oni na miejscu.
co ty gadasz ze agencja nic nie wie o tych rodzinach????? klamstwo:P a co do tych oplat to przeciez normalne ze podpisuja umowy z innymi agencjami i biora kase.gdyby szukali rodzin za free to po co by mieli zakladac agencje:/ przeciez to jest ich praca,za to im placa.ty mozesz sprzedawac ziemniaki na targu a oni wlasnie szukaja rodzin za granica.eh szokda gadac.nic wam nie pasuje. nie chcecie to nie jedzcie przez ta agencje tylko przez inna i problem rozwiazany:/
a Ty skad to wiesz, pracowlas u nich czy co? a tak w ogole to oni pobieraja oplate od dziewczyn a agencja ktora z nimi wspolpracuej od rodzin. po to maja agencje tam, zeby sprawdzala rodziny, tak jak oni sprawdzaja nas tutaj.
Ok,ale po co masz im placic,jesli nie musisz.Jak macie za duzo kasy to wasza sprawa.Plac im jak chcesz.
NO TAK.... BO WY TO BYSCIE CHCIALY ZEBY DLA WAS ROBILI WSZYSTKO ZA DARMO:/ SPOJRZCIE W PRZYSZLOSC, JAK WY BYSCIE PRACOWALY W TEJ AGENCJI SZUKALYBYSCIE TYLU RODZIN,TLUMACZYLY DOKUMENTY ZA DARMO? JAKOS NIE CHCE MI SIE W TO WIERZYC:p A PRZECIEZ MOWILAM, NIKT CI NIE KAZE PLACIC AGENCJI! NIE CHCESZ TO NIE PLAC.TWOJA SPRAWA.ZNAJDZ RODZINKE PRZEZ NETA ZA DARMOCHE:) I PO KLOPOCIE...POZDRAWIAM;P
jestes z Koncepcji? ale i tak maja raczej zla opinie, wiec...
Ja 8 miesiecy temu wyjechalam przez biuro Koncepcja do Anglii....wyjechalam bardzo szybko, poniewaz po zlozeniu dokumentów znalezli mi rodzine w 2 dni a na 3 dzien sie zdecydowalam ze jade.Wiec czekalam 3 dni na rodzine...
Nie mam zastrzezen co do tego biura. Fakt faktem mialam byc u tej rodziny do konca marca 2007 roku, ale jakis czas temu zaczelo sie wykozystywanie mnie i nie pomaga niestety upominanie sie o swoje prawa, wiec zaczelam szukac nowej rodziny ale na wlasna reke.Wogole chcialam zrezygnowac z Au - pair ale chodze tu do szkoly i koncze ja w czerwcu 2007, dlatego na ten okres chce jeszcze tutaj zostac ale napewno nie u tej rodziny.Jakos moze bym jeszcze wytrzymala kolejne 8 miesiecy ale dzien w dzien zajmuje sie dziecmi przez najmniej 8 godzin, a czasami jest to nawet 12 godzin. A w tym jest jeszcze sprzatanie, gotowanie, pranie itp. Niektore dziewczyny trafily bardzo dobrze, ja niestety takiego szczescia nie mialam.
Ale to oczywiscie nie jest wina biura Koncepcja...tak wogole to jesli chcecie wyjechac to polecalabym to biuro, wszystko zalatwiaja naprawde w szybkim tempie - tak zreszta bylo w moim przypadku.
I zycze powodzenia....pozdrawiam:)
Pozdrawiam
ja wgole niewiem o co wam wszytskim chodzi!czy to jest wina koncepcji ze trafiacie na zle rodziny?przeciez oni wam proponuja rodziny wg tego co pisaliscie w formularzach,ile chcecie dzieci,jaki wiek itp. a jak wyjedziecie sami na swoja reke to macie pewnosc ze na spoko rodzine traficie? a jak na taka nie traficie i sie okarze ze ta rodzina wywali was na drugi dzien z domu to co zrobicie?gdzie pojdziecie?wujezdzajac z koncepcji mam pewnosc ze zadna rodzina mnie tak nie wywali bo obowiazuje 2tygodniowy termin wypowiedzenia ja wyjechalam z koncepcji jestem obecnie u trzeciej rodziny bo zmienialami przeciez to nie jest ich wina ze sie z rodzinami nie dogaduje a wy poprostu nie umiecie otwarcie gadac z tymi rodzinami o tym co wam sie nie podoba! nikt tegoz a was nie zrobi a to ze najezdzacie na agencje to tylko dlatego ze nie macie na kogo zwalic waszych niepowodzen! ale co ja wam bede pisac robcie sobie co chcecie pozdrawiam papa
[wpis usunięty]
Chcialam przeprosic za moja wypowiedz cala KONCPECJA,ocenilam ja nie odpowiednio,teraz po rozmowie z Kasia,wiem wszytsko,co i jak, wystarczylo sie wszystkiego zapytac i teraz bardzo zaluje swojej wypowiedzi. To nie wina agencji,ze trafilam na taka rodzine,mialam pecha,po prostu,nikt nie jest w stanie poreczyc za wszystkie rodziny!!! Wiec jeszcze raz przepraszam! A wam dziewczyny radze najpierw porozmawiac na spokojnie,wyjasnic wszystko, pytac on wszysto,by nie popelnic takiego bledu.
sorki to troche nie na temat chociaż ten watek przewija sie tutaj przez rozmowe?
powiedzcie mi dziewczyny czy zaswiadczenie o niekaralnosci musze miec na papierku jeżeli tak to skad mam wziąść z posterunku policji?? czy jak?
ja nie jade z biura mam załatwiona rodzinkę przez znajomą brytyjska rodzinkę wspominała mi coś o zaświadczeniu ale niewiem czy sami to sparwdza czy musze miec dokument jeżeli mozecie czekam na odpowiedz.

wielkie dzieki z góry
i życze powodzenia, mi tez nie bawem sie przyda :)
hej ja pobieralam takie zaswiadczenie w sadzie oczywiscie to kosztuje 50zl pozdrawiam
Dlaczego ludzie wystawiający złe opinie tej agencji nie podadza namiarów na siebie!!!!!!!!?????????? Chce wyjechać do Anglii za pośrednictwem właśnie tej agencjii. Mój adres [email] proszę pisać dlaczego nie warto wyjeżdżać za pomocą tej agencjii!!!!!!!!!
Nie zgadzam się z opiniami wyrażonymi przez dziewczyny na tej stronie, uważam że są niesprawiedliwe. Ja byłam au pair trzy razy i zawsze wyjeżdżałam z Koncepcji. Sprawdziłam przed wyjazdem wszystkie biura we Wrocławiu i żadne nie miało takiej ciekawej i bogatej oferty. Jak wyjeżdzasz z Koncepcji to nie bierzesz kota w worku, przed wyjazdem zapoznałam się z warunkami wyjazdu i zaakceptowałam je podpisując umowę. Uważam że dziewczyny powinny dokładnie czytać, wówczas nie byłby zaskoczone i zdziwione. Koncepcja to naprawdę solidne biuro, dziewczyny z biura dzwoniły do mnie w czasie pobytu za granicą, więc czułam się dodatkowo bezpiecznie. Co do płatności, to sama skorzystałam z możliwości zapłacenia większej części kwoty, będąc już na miejscu w Irlandii i nie znam biura, które ma taką ofertę. Ja nie zostałam poproszona o zaświadczenie o niekaralności, więc to bzdura że taka jest zasada, jeżeli rodzinka prosi o zaświadczenie to jest to sytuacja wyjątkowa. Na marginesie dodam, że gdybym była matką to sama poprosiłabym o takie zaświadczenie, nie uważacie, że to całkiem normalnie, przecież w grę wchodzą ich dzieciaczki?Byłam dwa razy w Anglii i raz w Dublinie i naprawdę uważam że to biuro jest wiarygodne, jeśli coś nie poszło po mojej myśli to była wyłącznie moja wina. POLECAM KONCEPCJĘ, jeśli ktoś chce wyjechać jako au pair nir znam lepszego biura. Możecie się ze mną skontaktowac na gg: 1[tel]sylwka
Hej!Od 7 m-cy pracuje w anglii jako au-pair.Swoja rodzine znalazlam przez strone www.greataupair.com, na ktorej musicie stworzyc wlasny profil(za darmo). Uzytkowanie tej strony jest bardzo proste, a jest tam naprawde duzy wybor rodzin. Ryzyko jest takie samo jak jadac przez agencje, tyle ze nie ponosicie zadnych kosztow. Swoja rodzine znalazlam w 3 tygodnie i odczucia,ktore mialam podczas mailowania z nimi i 3 rozmow telefonicznych przed przyjazdem tu, sprawdzily sie.Nie moge narzekac, choc nie jest tez do konca tak jak myslalam. Ale to wynika bardziej ze zmeczenia i poczucia monotonii,niz problemow z rodzina.Generalnie nie polecam bycia au-pair dluzej niz 6 m-cy,bo po pewnym czasie praca za grosze,nierzadko meczaca,po prostu staje sie niezbyt interesujaca.Jednakze jest wiele plusow takiego wyjazdu i polecam to wszystkim, ktorym zalezy bardziej na poznaniu jezyka i przezyciu przygody niz na zarobieniu pieniedzy.Zycze powodzenia wszystkim w znalezieniu fajnych rodzin.
Ja załatwiałam sobie wyjazd z Zielonej Góry u pani Asi, główna agencja miał siedzibę w Gorzowie Wielkopolskim.Agencja partnerska w Niemczech to Mundt, z siedzibą w Friedbergu w Niemczech(kod 61147).To był jeden wielki NIEWYPAŁ! Miałam opiekować się dziećmi, a byłam do psów.Nie miałam możliwości chodzenia do szkoły językowej, nie mogłam rozmawiać z sąsiadami.Jedliśmy obiad o 22 wieczorem, od 9 do 18 byłam sama.Nie mógł nikt do mnie dzwonić, nie mogłam pić coli, bo za droga.Nie wypłacili mi ostaniego kieszonkowego.Po prostu porażka, byłam traktowana jak szmata, a o POLSCE to ci niemcy za dużo nie wiedzieli, pytaki się, czy mamy komputery w tej Polsce.Zero dnia wolnego i żadnej opieki ze strony agencji.Tylko pieniądze pobierali.800 zł w Zielonej Górze, a po przyjeździe 200 marek dla niemieckiej pośredniczki, o czym nie było wcześniej mowy.Było to w roku 2000.Więc jeśli natraficie na panią Asię w Zielonej Górze, która ładnie czaruje to strzeżcie się!!!W konsulacie spotkałam 2 inne, niezadowolone dziewczyny z tej samej agencji.Nie polecam!Niemieckim odpowiednik to Internationaler Au Pair Service Mundt.Omijajcie z daleka!!!
C.d. Agencja nazywała się NICKE, prowadziła Joanna Lewandowska.Jeśli są tu jakieś au-pairki, które miały do czynienia z tą agencją , to proszę o kontakt!
Ja p[o 3 miesiącach wróciłam do Polski i znalazłam rodzinę przez niemiecką agencję, która nie pobierała opłat od au-pairek.
do "zawiedzionej" widze ze masz bardzo nie mile wspomnienia z "koncepcja" i strasznie na nia najezdzasz no ale nie podalas zadnych konkretnych zarzutow i to mnie bardzo wnerwia poniewaz ja tez pojechalam z tej agencji jako au pairka i jestem obecnie we francji i nie mam powodow do narzekania agenencja jest profesionalna i bardzo powaznie do swojej pracy podchodzi wiec jesli ktos z na chce jechac to ja polecam a sluchanie osob typu "zawiedzionej" ktora tylko narzeka i nie podaje nic konkretnego co sie jej w tej agnecji nie podobalo jest dla mnie smieszne a tak jescze a propo szukania na wlasna reke rodzinek to jednym sie uda a innym nie i nie macie gwarancji ze ta rodzinka akurat was nie oszuka czy nie wykorzysta POLECAM KONCEPCJE!!!!!!
Ja tez pojechalam z Koncepcji. Znalezli mi glupia rodzine z dwojka rozpieszczonych dzieci, a potem kiedy mnie rodzinka wyrzucila to oni powiedzieli ze to moja wina i olali mnie. Ale ja powiedzialam, ze podam ich do sadu i wtedy dosc szybko znalezli mi nowa rodzine. Jest bardzo fajna! Chociaz nie jestem juz au-pair dalej z nimi mieszkam i czuje sie swietnie! Ale nie polecam tego biura bo jest do niczego i maja cie gdzies jak jest problem. Najlepiej korzystac z brytyjskich agencji bo polskie ciagna kase tylko za podanie Twojego numeru do brtyjskiej, a to kazdy moze zrobic sam i to bezplatnie
Co Ty w ogole mowisz?! Znac swoja wartosc??? Nie dac sie wykorzystywac??? A co bedzie jesli rodzinka powie ci Rob co ci kazemy albo wynocha do Polski?? I co wtedy zrobisz? Zmienisz rodzine? Oczywiscie, ale Koncepcja powie ci cos w stylu "Dogadajcie sie" i dla nich problem jest rozwiazany. Ja tak nie mialam ale moja kumpela miala i Koncepcja mowila "sproboj ich zrozumiec." I gadaj tu z takimi!!! Ciekawe co teraz powiesz??!! Ciebie nie ma w Anglii i potrafisz tylko radzic innym. A z ta znajomoscia jezyka to tez sie nie czepiaj bo wiele rodzin nie wymaga bieglej znajomosci jezyka. Jestes z obcego kraju!!! A poza tym po to sie jedzie zeby sie jezyka nauczyc. Powiedzialabym Ci jeszcze pare slow, ale juz sobie daruje....
witam wszystkich przeczytałam wasze wypowiedzi tylko do połowy bo naprawde sporo ich tu jest za 17dni lece do usa wybrałam firme Au Pair Anya zdecydowałam sie na posrednictwo no bo w koncu Usa nie jest tak blisko jak Irlandia tam juz sa spr wizowe itp jestem bardzo zadowolona pomimo ze moje papiery wrociły z usa ale to z mojej winy bo zle je wypłniłam ale jak tylko przesłałam sobra do biura to do tyg zaczeły sie odzywac rodzinki i to nie jesdna 2 czy 3 tylko az 10 wiec miałam duzy wybór i teraz lece na floryde do single mother i do 0,5rocznego Tylera i jestem bardzo happy. Zycze wszystkim powodzenia no i nie musze dodawac ze polecam Au Pair Anya buzka
hej zaswiadczenie załatwiasz w sadzie rejonowym i to kosztuje jesli nie masz tam znajomosci to chyba ok 50zł ja dokładnie nie wiem bo moja ciocia parauje w sadzie i ja to miałam za darmoche pozdrawiam
Ja wyjechalam z Koncepcji do Anglii prawie dwa lata temu.Trafilam do okropnej rodziny od ktorej po kilku tygodniach ucieklam i mieszkalam przez tydzien u jakis polakow ktorzy mi pomogli.Ale Koncepcja znalazla mi nowa rodzinke i przeprowadzilam sie do Bournemouth jestem tu do dzis bo rodzinka jest swietna,zawsze mi pomagaja i nie wymagaja odemnie prawie nic.Za tydzien koncze prace jako au-pair ale bede dalej z nimi mieszkac za darmo.Z kazdej agencji mozna zle trafic bo przeciesz te rodziny moga napisac w aplikacjach co im sie podoba i wiekszosc z nich uwaza ze au-pair to sluzaca aprzeciez my jestesmy uczniami ktozy maj tylko im pomagac przy dzieciach wzamian za mieszkanie a za lekka prace w domu daja nam kieszonkowe.Ja zarabiam tu od 60 do 120 za tydzien w zaleznosci co robie w domu.Dodatkowo w wolnym czasie(a mam go wiele)pracuje w roznych miejscach.Miesiecznie mam wiecej kasy niz osoby pracujace w jakis firmach i za nic nie musze placic.WIEC NIE NAZEKAJCIE LASKI NA AGENCJE TYLKO WEZCIE SWE ZYCIE W SWOJE RECE.................
Ja tez juz skonczylam au-pair i dalej mieszkam ze swoja rodzina. A gdzie jest to Bournemouth???? bo ja widzialam tylko pociagi do tego miasta z guildford. A fajnie by bylo pogadac namierz mnie na [gg]
ja tez jestem au-pair z tej agencji i musze przyznac ze jestem zadowolona z rodzinki.Ale prawda jest taka ze moglam trafic gorzej i jakby tak sie stalo musialbym chyba sobie sama radzic.Po moim przyjezdzie tu nawet nie uslyszalam od koncepcjii czy wszystko ok..Juz nie mowie o telefonie co chociaz o mailu.. Zarabiam 70£ tyg..ale za to co tu robie powinnam zarabiac wiecej..ale cuz..traktuja mnie jak czlonka rodziny wiec nie powinnam nazekac..Powodzenia:)
ja mialam plany zlozyc papiery do koncepcji. aled na szczescie znalazlam stronke greataupair.com, zarejestrowalam sie za darmo( za darmo oczywiscie nie masz wszystkich przywilejow ale oplaty jak chcesz wiecej o bol glowy nie przysparzaja :) i po 15 min juz mialam telefon od mojej obecnej szefowej z irlandi. mieszkam z nimi juz 11 miesiecy, za miesiac koncze, ide na swoje, ale zostaje w okolicy bo pokochalam to miejsce.szukam zastepstwa jak by ktoras chciala. piszcie maile jak co [email] szukamy kogos od polowy pazdziernika, irlandia, co.wexford
Witam prosze o jakeis info.Bo nie wiem co mam zrobic,tez mam zamiar pojechac na aupair,chlopacy tez jezdza.Prosze o konatkt.
witaj dorotko, ja również zarejestrowałam się na tej stronie, ale trochę się obawiam, czy ta strona jest wiarygodna, zeby później nie okazało się, że będe pracowała w innym charakterze. Nie znam zbyt dobrze angielskiego, więc też niewiem na jakich zasadach te rodziny mnie wybiorą, Do tej pory trzy rodziny są zainteresowane, ale niewiem co dalej, bo bez jezyka to ciezko. Prosze o pomoc i rady. [email]
hej a myslalas nad zmiana rodzinki;> jestem w podobnej sytuacj tem mam 70 na tydzien caly dom ii dzieciaki rodzinka jest naprawde spoko na poczatku bardzo mi pomogla jestem im wdzieczna chociaz juz mam dosc sprzatania po nich itdd zastanawim sie nad rezygnacja ii znalezienu normalnej pracy i mieszkania co o tym myslisz;>
pozdrawiam monika
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 70