JAK POSZLO DZIS?

Temat przeniesiony do archwium.
121-150 z 155
tez tak mi sie zdaje...
a sluchajcie czy w readingu w part4 duzo mieliście odpowiedzi F???
Hmmm dużo F to raczej nie było, na pewno dwie [być może trzy, nie pamiętam dokładnie]. Czytanie akurat poszło raczej sprawnie, English in Use będzie mi spędzać sen z powiek ;).

Co do writingu, to chodzą słuch że można przekroczyć limit słów o 20%, co byłoby świetną wiadomością bo też wyszło mi nieco za dużo...
no wlasnie ja tez tych F miałam jakby kot napłakał...
i też w writingu przekroczylam te ich 250 słów!
oby można było aż o 20% :)
Ja napisałam na 308 słów raport, wiec tak ok. 25% przekroczyłam..:) ale rok temu miałam nerwówkę, bo na FCE przekroczyłam limit o chyba 120 słow (mozna bylo miec 180 xD) i ocenili mi writing prawie na A.. wiec chyba zbytnio nie odejmują punktów.. zawsze lepiej napisac wiecej niz mniej nie? xD
A co wybraliście w Part2? Ja letter of application :)
a ja review
musze Cie zmartwic ale masz w tym describe in powinno byc WHICH zamiast LIKE powinno byc UNLIKE zamias AS powinno byc BEING a zamiast FOR to WITHOUT. wiecej nie wiem albo nie pamietam
ja article ;) temat jak dla mnie wymarzony;)

co do limitu, sama miałam z tym problem... przekroczyłam na pewno, o ile nie wiem bo nie miałam czasu na liczenie. słuchy chodzą różne - ze o 10, 20%... ja jednak mam nadzieję że prawdą jest to co przeczytałam w pewnej książce do CAE Longmana. pisali tam że ten limit jest tylko orientacyjny, taka wskazówka dla zdającego. że jak się go przekroczy, to jest po prostu większe prawdopodobieństwo zrobienia większej ilości błędów. a jak się napisze mniej to praca może nie być wyczerpująca. a 250 to jest tak jakby w sam raz. ale jeśli ktoś napisze więcej i z sensem, to chyba tym lepiej, nie?

zupełnie inaczej jest na maturze! tam radzę liczyć słowa chociażby z 10 razy, aby być pewnym że się nie przekroczyło! gdy się przekroczy chociażby o 1(!) odejmują Ci punkty za kompozycję ;/

a jeszcze wam powiem że na certfikacie z niemieckiego radzą niby napisać wypracowanie na 200 słów, a w szkole zawsze nas uczono żeby pisać jak najobszerniej. i ostatnio zdawałam, napisałam 4 strony, słów pewnie z 500, a dostałam maxa punktów ;)

oby i tak było na angielskim (z limitami bo z ilością punktów to raczej nie możliwe;)
oudoors to rzeczownik a outdoor to przymiotnik (longman).
hej jestem tu pogubiona czy moglby ktos sklecic odpowiedzi do choc jednej czesci ale tak na stowe? ten piszse tak tamten inaczej i ktora opdowiedz jest dobra? zwlaszcza chodzi mi o error correction w english in use?
A zamiast ilness może byc health problems?
Czy komuś 2. reading zaczyna sie od G? A w tych Rolling Stonesach ja mam ze ona stracila zapał do pracy a nie ze zalamanie psychiczne tam było cos ze nie mogla potem przez jakis czas sie poswiecic calkowicie pracy... ktos tez tak ma?
A zamiast ilness może byc health problems?
Czy komuś 2. reading zaczyna sie od G? A w tych Rolling Stonesach ja mam ze ona stracila zapał do pracy a nie ze zalamanie psychiczne tam było cos ze nie mogla potem przez jakis czas sie poswiecic calkowicie pracy... ktos tez tak ma?
czy napewno w UoE w pierwszym zad bylo originated ? fakt originated in ale przed luka bylo was i to mi troche nie pasowalo, dalam founded :P
Ja też tak mam i zdaje mi sie ze może być health problems. Mam pytanie. Bo ja kompletnie zawaliłam writting. Po porotu nigdy nie moge wyrobićsie w czasie. Sama syszałam ze 10% mniej i więcej miec co mnie jeszcze bardziej osłabia. JA w 1 częśći mam za wiele słó ale sama nie wiem o ile moze nawet o 40 czy 50. Ale co gorsze w 2 części mam o 50 chyba za mało Orientuje sie ktoś z was ile mi mogą odjąć?? Strukture i zwroty mam raczej dobrze oprócz tego co na koncu pisałam bo wtedy to juz sie załamałam. Ale błędów pewnie tez mi nie brakuje.
Również mam founded dlatego że zespół został założony w Afryce a nie dlatego że stamtąd pochodzi. Poza tym pasuje "founded in" bardziej niż "originated in", lepiej to się układa w przypadku founded.
Moje ja też tak mam dotyczy całkwoitego posiecenia sie pracy. Ale nie wiem czy mamy to dobrze.
Mi się wydaje że bardziej tu pasuje załamanie psychiczne gdyż był taki tekst "she almost found and lost herself in the world of rock and roll" czy coś takiego. Poza tym również było napisane że długo po tym nie mogła dojść do siebie
No i pewnie masz racje:(
Najlepiej byłoby gdyby cambridge zrobił przysługę nam zdjącym i stresującym się i OPUBLIKOWAł ODPOWIEDZI! W końcu już każdy ma to za sobą!
ja dotąd nie moge znaleść tamtegorocznego FCE a co dopiero o CAE
ja niestety za granica .. jestem au-pair w anglii. Zycze powodzenia i pozdrawiam ;)
No właśnie wiem. Może uda się nam jakoś skompletować poprawne odpowiedzi i je tutaj opublikować? W końcu to nie jest taka trudna sprawa a wyniki można byłoby omawiać i w razie potrzeby modyfikować. NIE MOGę SIę DOCZEKAć SIERPNIA!
No to możnaby tak zrobić. Tylko lepiej juz w odzdzielnych 2 tmatach Reading, Writting. Ja nic nie pamiętam co wsatawiałam w Readingu prawie ale Use to co innego. A jutro speaking a w nied listening. Oczywiście pewnie dostane w list wersje j lub k. Tak bym chciała a,b lub c.
Założyłem właśnie
Mi się wydaje że bardziej tu pasuje załamanie psychiczne gdyż był taki tekst "she almost found and lost herself in the world of rock and roll" czy coś takiego. Poza tym również było napisane że długo po tym nie mogła dojść do siebie

ja w ogóle wybrałam, to coś z tym, że nie chciała się angażowac głęboko, bo coś o tym wtekscie było.
Czy myślicie że w register transfer można było napisać zamiast presence attendence.Mają zbliżone znaczenie
ja tez mam attendance.
myśle, ze dobrze
raczej tak ale ja sie nie popisałam i napisałam appearance. Jak myślicie zaliczą mi?
>raczej tak ale ja sie nie popisałam i napisałam appearance. Jak
>myślicie zaliczą mi?

to chyba pytanie retoryczne
Moim zdaniem powinno być offensive a nie offending, tu chodziło o obraźliwe treści w reklamach, i to jest offensive w słowniku. I zdaje mi się że to powinno być też outdoor bo to było że przeszkadza mu mieszkanie na zewnątrz, a nie przeszkadza mu samo "zewnątrz" jako rzeczownik:)
Temat przeniesiony do archwium.
121-150 z 155