Czy ktoś zdaje FCE w sesji wiosennej??

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 69
poprzednia |
Czy ktoś zdaje FCE w sesji wisennej 2006?
Właśnie się zapisałam po półrocznym kursie- wiem, że to za mało, ale w 1,5 m-ca muszę nadrobić wszelkie zaległości.
Czy ktoś tak jak ja chce w tak krótkim czasie opanować tyle materiału, proszę o rady, ewentualnie wymianę materiałów.
hej MATYLDDA ja zdaej w marcu. zaczelam sie uczyc w listopadzie czyli nie wiele wczesniej. fakt ze teraz kuje cale dnie ale mysle ze material jest do opanowania. powodzenia
P.S gdzie zdajesz?
ja również zdaję w sesji wiosennej, zdaję w Katowicach:) angielskiego ucze się na bieżąco, ale braki też mam niemałe:/ do marca mam nadzieję, że je nadrobię:)
zdaje FCE w marcu, w Gdańsku
Witam! Ja tez zdaje FCE w marcu, w Opolu. Ja to jestem jeszcze lepsza, bo oprocz tego co w szkole to do tej pory nic nie robilam, a teraz staram sie coraz wiecej... zaczynam pomalu od gramatyki, wszystko od podstaw powtarzam...Macie jakies sprawdzone patenty na nauke slowek??
eluuuuwa ja także zdaje w marcu w warszawie hehe i co dziwne także mam braki wiec wszystko sie zgadza ;p szczerze troche sie boje na myśl o egzaminie bo nie wiem czy to wszystko nadrobie ale strach tu nic nie da wiec biore sie za nauke ; ) co musicie przerobić ? ja musze powtórzyć z gramatyki czasy, zależną, warunki, poza tym powtórzyć tematy z mówienia i stylistyke ; ) no i słownictwo poszerzyć ;p nazbierało sie ; o heh ależ się rozpisałam. no to pozdro powodzenia ! trzymam za nas kciuki ; p hehe
Cześć zdaje w Łodzi, ale tracę wiarę w powodzenie. Mam do bani lektora, który nawet maretiałów nie organizuje i wogóle olewa wszystko. Szkoda, że jako jedyna z grupy zdaję, bo może komus oprócz mnie też by zależało. Na razie "Use of English" piszę na 55%---skandal.
A wogóle to nie mam lisiningów.
Jesli chodzi o writing to jeszcze nic nie napisałm sobie, a poza tym jak napiszę to nie wiem czy mój "teacher" ZECHCE sprawdzić.
hej ja zdaje w czerwcu - wydaje mi sie ze na marzec to za wczesnie , ciagle kuje i ciagle wydaje mi sie ze za malo umiem;-)
pozdrawiam
....ale z Was optymiści!!! ;-)
hej to znowu ja jak tam nauka?? ostre kucie???
moj mozg sie juz chyba zagotowal:-)
teraz slecze nad word formation pa pa pozdrawwiam
CZY KTOS ZDAJE W LONDYNIE???
ale wy zycia przez ten stres stracicie,
ja rowniez zdaje w marcu, angielskiego nie ruszalem od dawna i nie rusze dopoki sesji nie skoncze , czyli przy dobrych wiatrach w polowie lutego,
a wierzcie mi ze ciezko mi bylo te 510 zl znalesc,
troche pozytywnego podejscia :D
Hej ja też zdaje w Marcu po raz drugi. Boje się strasznie i mam nadzieje, że tym razem zdam.
Trzymam za Was wszystkich kciuki! Ja przymierzam się do letniej :) Mam nadzieję, że podzielicie się wrażeniami po egzaminach. Pozdrówka!
witam,ja tez zdaje w sesji wiosennej,malo sie ucze narazie,bo na poczatku lutego mam tez egz z franca-delf i narazie sie tym zajmuje,a od 10.02 zaczne sie moze jakos bardziej przygotowywac,przynajmniej bym chciala,ale zobaczymy co z tego wyjdzie
Ja tez zdaje w Kato.
Marne szanse ale musze
elo:P ja tez zdaje w marcu w kielcach:) narazie od pazdziernika zrobilam 26 testow a listeningow to nawet nie wiem:) boje sie ale coz rodzice zaplacili:P zdam bedzie super, nie zdam swiat sie nie zawali.... pozdrawiam :)
p.s. jakby ktos wczesniej wiedzial kiedy jest listening i speaking to niech napisze
macie jakies materialy na egzamin? bardzo chętnie się wymienie ... gdzie mozna znalezc spis lektur na rok 2006? pozdro!
to jest spis lektur:
The set books for the Spring 2006, Summer 2006 and Winter 2006 sessions are:
A.J. Cronin, The Citadel (Penguin Readers or any other edition)
Sir Arthur Conan Doyle, Three Adventures of Sherlock Holmes (Penguin Readers)
*Antony Hope, The Prisoner of Zenda (Penguin Readers or any other edition)
*Jane Austen, Pride and Prejudice (Penguin Readers or any other edition)
*George Orwell: 1984 (Penguin Readers or any other edition)

* Set also in 2005"

info ze strony: http://www.britishcouncil.org/poland-fce.htm
listening i speaking jest od 3 do 19 marca... kiedy wyznaczone są terminy dla ciebie dowiesz sie z Statement of Entry, które swoją drogą już niedługo powinny być....
Dzisiaj dostalam list z International Language School w Opolu z wiadomoscią,ze speaking i listening mam 9 marca....... a reszte 11....boje sie...!!!
to mój [email] :) jakby co to kontakt mile widziany;)
ja się przymierzam do czerwca, ale nie wiem jak to będzie. w szkole jestem w grupie FCE ale tylko teoretycznie, a z dodatkowym ang na razie zostałam na lodzie. dlatego gdyby ktoś mógłby mi dać jakieś wskazówki to: [email] . poza tym strasznie sie denerwuję szczególnie listeningu bo nic nie rozumiem!!!!
Kiedy są zapisy na sesję wiosenną w trybie late entry??? Bardzo proszę o pomoc!
zdaję na wiosnę, w Katowicach.
takie małe pytanie.. z jakich materiałów korzystacie powtarzając sobie np. gramatykę (bo głównie tym jestem zainteresowana)?? jakieś książeczki godne polecenia???
witam, jestem w dokładnie w takiej samej sytuacji jak ty, nie widzę innej możliwości jak poświęcać każdą chwilę na naukę , im więcej bedziesz przerabiać tym bardziej będzie ci wychodziło, poszukaj jakiejś biblioteki angielskiej - tam mają całe zestawy z listeningiem
Ja zapisałam się na wiosenną sesję i teraz chyba tego żałuję, a zdaję w Olsztynie. Moze jest ktoś jeszcze, kto bedzie zdawał w tej miejscowości? Macie jakies pomysły jak podnieść swoje zdloności ze speakingu? Patrzę, że nie tylko ja mam takie obawy, że nie zdam ;)) Pozdrowienia , trzymam za wszystkich kciuki ;D
Przygotuj sobie kilka zwrotów i słówek, które można użyć w rozmowie na każdy temat i powtarzaj je sobie w myślach przy codziennych czynnościach:)
a ja sie jeszcze boje use of english, nie lubie tej czesci :(
O matko.... Optymizmu więcej!! Będzie dobrze :)

A tak swoją drogą, to ja też zdaję w marcu :)
Ja też myślałem ,że wszystko będzie ok ,ale niestety bez solidnego przygotowania nie zdasz tego egzaminu. Wiem co mówie ,bo sam lekko sobie do tego pochodziłem no i mam wynik negatywny. Następnym razem bez przygotowania nie ma co zdawać ,dużo mnie to nauczyło ,naprawdę.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 69
poprzednia |