PART 3 byl bardzo prosty :) prosciusienko. W pierwszym texcie (o dzięciołach) nie wiedziałem tylko 1 i 10. (w pierwszym bylo do wyboru :keep, stay, count i come, wybralem stay ale pewnie zle) w dziesiatym bylo ( costam ,pick, costam, settle) i ja wybralem pick ale obawiam sie ze dobre jest settle.
W drugim - o filadelfii tez bylo latwo ,bo 3/4 slowek to byly takie bardzo podstawowe slowka typu Who, What, Where itp. W ostatnim paragrafie nie wiedziałem o co im chodziło z tym podatkiem na ubrania ,ale to tam jedno tylko :P
W trzecim - transformacje - wszystkie łatwe ,z wyjątkiem dwóch ostatnich. Przedostatnie bylo z mowy zależnej, a to jest zawsze wredne, a ostatnie bylo jakies wyrazenie z attend. wiekszosc osob napisalo po prostu : to attend, ale ja napisalem that i will attend ale nie wiem w sumie jaka byla roznica :P :P
Czwarta część byla najtrudniejsza IMO. Wyszło mi ze 5 zdan jest poprawnych. Nie bylem pewnien ,ale w pierwszej linijce chyba zle jest slowko FIRST, bo tam chodzilo o to ze ten gosciu sie urodzil, a nie mozna powiedziec ze : po raz pierwszy sie urodzilem...
Piąta czesc - najlatwiejsza - nie zdziwie sie jak bede mial wszystko dobrze. :D
READING :
To byl poprostu KOSZMAR : dopasowywanie paragrafow jeszcze jakos uszło, test ABCD tez. Ale ten tekst z tym dziadem od ptakow i to ostatnie to byla poprostu MASAKRA ! nic mi nie pasowalo...Wogole uwazam ze reading mi poszedl najgorzej...