Forum sprawdź bazy: korepetycje | szkoły językowe osób na stronie
w ostatnich 5 minutach: 256
strona główna : forum : wpisy
:.: Forum - wpisy
chronologicznie | wszystkie tematy | nowy temat | wyszukiwarka
Temat:
Odpowiedzi part 1 2 3 !!!!!!!
katalog: FCE / FCE - sesja zimowa 2005
Pierre_ (gość) 10 Gru 2005, 16:45 odpowiedz
wysłano z: *.chello.pl
Jesli pamietacie swoje odpowiedzi to napiszcie please. Jak wam poszlo???
[email] (gość) 10 Gru 2005, 18:03 odpowiedz
wysłano z: *.toya.net.pl
ale w czym? w use of ebglish czy w readingu?
Pierre_ (gość) 10 Gru 2005, 18:07 odpowiedz
W jednym i drugim ,ale raczej w Part 3 :)
Cludii 10 Gru 2005, 18:47 odpowiedz
PART 3 byl bardzo prosty :) prosciusienko. W pierwszym texcie (o dzięciołach) nie wiedziałem tylko 1 i 10. (w pierwszym bylo do wyboru :keep, stay, count i come, wybralem stay ale pewnie zle) w dziesiatym bylo ( costam ,pick, costam, settle) i ja wybralem pick ale obawiam sie ze dobre jest settle.
W drugim - o filadelfii tez bylo latwo ,bo 3/4 slowek to byly takie bardzo podstawowe slowka typu Who, What, Where itp. W ostatnim paragrafie nie wiedziałem o co im chodziło z tym podatkiem na ubrania ,ale to tam jedno tylko :P
W trzecim - transformacje - wszystkie łatwe ,z wyjątkiem dwóch ostatnich. Przedostatnie bylo z mowy zależnej, a to jest zawsze wredne, a ostatnie bylo jakies wyrazenie z attend. wiekszosc osob napisalo po prostu : to attend, ale ja napisalem that i will attend ale nie wiem w sumie jaka byla roznica :P :P
Czwarta część byla najtrudniejsza IMO. Wyszło mi ze 5 zdan jest poprawnych. Nie bylem pewnien ,ale w pierwszej linijce chyba zle jest slowko FIRST, bo tam chodzilo o to ze ten gosciu sie urodzil, a nie mozna powiedziec ze : po raz pierwszy sie urodzilem...
Piąta czesc - najlatwiejsza - nie zdziwie sie jak bede mial wszystko dobrze. :D
READING :
To byl poprostu KOSZMAR : dopasowywanie paragrafow jeszcze jakos uszło, test ABCD tez. Ale ten tekst z tym dziadem od ptakow i to ostatnie to byla poprostu MASAKRA ! nic mi nie pasowalo...Wogole uwazam ze reading mi poszedl najgorzej...
magda(wszystkie pozajmowane :P) 10 Gru 2005, 18:52 odpowiedz
tak w error correction tez na poczatku wywalilam first, potem cos bylo nie tak z ta matka nauczycielka, chyba trzeba bylo skreslic working. potem years. ech glupie to bylo :P. zostawilam chyba 4 nietkniete. dziecioly i philadelphia glupie :P, transformacji juz nie pamietam co do slowa. chyba pol godziny sie zastanawialam co powinno byc w pierwszym przykladzie w open cloze (?). wahalam sie pomiedzy well/long/far (zdanie bylo as......as cos tam). ech :]
Pi0tr 10 Gru 2005, 20:11 odpowiedz
ja zaznaczyłem w PART 3 'come' ,a tym drugim' settle' :) Co tam jeszcze "consider" ,"provide" ,"rate" ,"makes"
też miałem who ,what ,where ,z podatkiem napisałem "no" taxes ,bo dzięku temu oszczędzas kase "a" fortune ,ale niewiem czy dobrze.
z attend napisałem "... will attend.." tak samo
a jak mieliście z tą kobietą co nie chciała pracować w księgarni "doesn't wants to apply" ?
No też słowka FIST wybrałem ,ale raczej dobrze. Potem oczywiście 'working' nie pasowało ,reszty nie pamiętam.
Part 5 prosty ,walnąłem się z honest ,bo napisałem honestly ,ale tak właśnie coś mi nie pasowało ,niestety nic innego mi nie przychodziło do głowy.
use - useful
qualify - qualifications
approved - approvement
real - reality
employ - employer
achived - achivement
likely - unlikely
choose - choice
important - importance
succed - successful
Reading masakra :P Zwłaszcza o tej wyprawie ortologicznej i sklepach ,boshe co za zdania :D
fazzer. (gość) 10 Gru 2005, 21:13 odpowiedz
wysłano z: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
W part1 w pierwszym mam "count" czy jakoś tak, nie wiem czy dobrze.... wzielam od osoby obok :] a w ostatnim "pick" ale to pewnie źle.... Wam też wyszło dużo "A"?
W part2 mialam [kolejność przypadkowa :D] "well" "not" "no" "a" "where" "such"...
W part4 zostaly 4 ok, gdzies pod koniec bylo "has" i "be", na poczatku "first", "working", "years"... wiecej nie pamietam...
W part5 tez mam źle to honest. Powinno byl dishonest, a wpisalam honestly... ehh bywa, przynjamniej reszta dobrze:]
Lucider (gość) 10 Gru 2005, 23:12 odpowiedz
Nie może być "that i will attend", bo tam była mowa zależna - cofnięcie czasu... jak już to "would attend"
fazzer. (gość) 10 Gru 2005, 18:45 odpowiedz
reading byl glupi.... trudny :/ Use raczej łatwy, choć głupia była wykreślanka... writing to list do kolegi i story zaczynajacy sie od "Peter realised that his new car was no longer in the car park" [czy jakoś tak] A odp. nie pamietam :D
Cludii 10 Gru 2005, 18:51 odpowiedz
ahaa a zapomnialem sie wypowiedziec na temat writingu : bylo bardzo latwo : odpisanie temu kolesiowi bylo spoko a tamte tematy tez byly jakies takie przyzwoite. Wprawdzie planowałem napisać ARTICLE ,ale w koncu zdecydowalem na CoMPOSITION bo temat byl latwiejszy :D Writing mi poszedl chyba tak dobrze jak use :)
Cludii 10 Gru 2005, 18:59 odpowiedz
magda- dobrze jest w tym pierwszym WELL
w error correcion tez mam prawie tak samo ,ale mi nie wyszlo 4 nietkniete. 2 nietkniete pod rząd mi wyszly. Czy dobrze pamietam czy w ktoryms z ostatnich zle bylo "has" ??
CZy ktos mi z tym pomoze :
-"John doesn't work here any more" - The secretary said
TRANSFORMACJA Z [worked]
The secretary said that......there
magda(wszystkie pozajmowane :P) 10 Gru 2005, 19:01 odpowiedz
ja w ostatnim mialam chyba wlasnei has, w przedostatnim be bodajze.
w tym zdaniu zrobilam tak: The secretary said that JOHN NO LONGER WORKED there. ale nie wiem czy dobrze :/
Cludii 10 Gru 2005, 19:17 odpowiedz
o jaaaaaaaaaaaaaaa !!! no pewnie, że dobrze !! że tez ja na to nie wpadlem !!
magda(wszystkie pozajmowane :P) 10 Gru 2005, 19:21 odpowiedz
ja wpadlam 5 minut przed koncem :P
a w unaware mialam tak:
the old lady WAS UNAWARE OF FACT HOW loud was her radio. tylko mi 'the' brakowalo przed tym fact :P, a bez fact jakos łyso brzmialo :D
lara_croft (gość) 10 Gru 2005, 20:49 odpowiedz
wysłano z: *.lobar.net
a mozecie podac dokładnie wszystkie tematy "writingu" ?
Bede wdzieczna :)
struzyk (gość) 10 Gru 2005, 20:54 odpowiedz
a to mam dobrze to zdanko :D
Pierre_ (gość) 10 Gru 2005, 21:01 odpowiedz
tak sie zastanawiam ... was unaware jesli ,, of the fact " how loud her radio was . to mamy 6 slow .. a wiec of fact raczej dziwnie brzmi .. moze sie myle ... ,,was unware that so loud her radio was " tak ja mam
fazzer. (gość) 10 Gru 2005, 21:18 odpowiedz
ja mam "the old lady was unaware of how loud her radio was" ale kurde... dziwnie brzmi :)
struzyk (gość) 10 Gru 2005, 21:01 odpowiedz
...has never worked... tak bodajże zrobiłem ,pzdr
Lara_croft (gość) 10 Gru 2005, 21:25 odpowiedz
wysłano z: *.lobar.net
Wg. mnie powinno być:
secretary said that john didn't work there anymore.
kjhkjhkjh (gość) 10 Gru 2005, 21:39 odpowiedz
wysłano z: *.czeladz.msk.pl
ale do uzycia bylo slowko "worked"
aef (gość) 10 Gru 2005, 21:47 odpowiedz
a nie przypadkiem
"had worked" ?
karolcz 10 Gru 2005, 21:44 odpowiedz
Powinno być - tak jak mowa była wcześniej 'John no longer worked':
'has never worked' odpada bo jest w zdaniu 'any more' - nie może być przetransformowane na 'never': 'never' to nigdy, a 'any more' nigdy więcej....
martinisc 10 Gru 2005, 21:50 odpowiedz
mam pytanie nie orientujecie sie czy wyniki podawane na stronie BC sa opisane danymi osobowymi czy moze nr identyfikacyjnym ktory byl nam przydzielony?
troubledman 10 Gru 2005, 21:56 odpowiedz
według numerów
mr.bean (gość) 11 Gru 2005, 17:51 odpowiedz
wysłano z: *.adsl.inetia.pl
czy na stronie british