ALE to jest bez sensu

Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 119
hej MOna_flaszko,

koniec ze zlosliwosciami, co? Wydajesz sie byc rozsadnym nauczycielem, i nie chce mi sie z Toba spierac, bo takie przepychanki slowne nie maja sensu.

Pozdrawiam,
Kociamama.
W jaki sposob nauczyciel moze Cie udupic?
Jasne:)rowniez doszlam do takiego wniosku:):)Pa!
Pozdrawiam:)
Nie rozumiem... dlaczego uwazasz ze nie robie postepow w nauce...
>slyszales/as o czym takim jak dodatkowy angielski... hmmm.. chyba
>nie...
i wlasnie to jest to o czym mowie i w tym momencie zrozumialam o co chodzi nauczycielce ty mnie w ogole nie znasz a probujesz mi \"dowalic\" ze nie slyszalam o prywatnych lekcjach? ja uzasadnilam swoje posty wydaje mi sie dosc obszernie, a robienei postepow w nauce na lekcjach prywatnych nijak ma sie do postepow w nauce na lekcji w szkole mimo wszystkio, nauka jezyka nie przebiega linearnie, i nie zawsze to co przerabiasz na dodatkowym angielkim pokrywa sie z tym co robisz na ang w szkole to chyba jasne
Pozdrowienia dla Filipa!
NO co tam słychać jeszcze u ciebie Filipie?
Filipek to zarozumialy gnojek!Juz wczesniej to wiedzialem a teraz mnie w tym przekonaniu utwierdzil!Chetnie bym go wsadzil do komory gazowej:)
Filip! Skoro jesteś taki mądry to przetłumacz mi te wszystkie wypowiedzi na j. angielski!
a co zrobić z uczniem , który jest jest z tzw. negatywnego doboru- tzn,. nie chce się uczyc i ma w szystko \"gdzieś\"?:))))
najgorsze jest to ,że nawet z językiem polskim masz problemy -błędy ortograficzne..:)))))
nie denerwuj sie bywało trudniej
Marta czy ty jesteś wielka uczona?//
Ja mialam podobny przypadek - nauczycielka na spr przekreslila mi \"warn against\", chociaz dorbze pamietam ze wczesniej jak robilismy jakies cwiczenia pytalam ja o to o powieidziala ze ma byc \"warn about\" ale \"against\" tez moze byc! I tak dostalam 5 wiec nie klocilam sie, ale sprawdalam ze wsyztskich slownikach jakie sa mi dostepne i wszedzie to samo! Mialam racje! Ja sie tylko boje jednego - co bedzie jesli taka baba bedize poprawiac moja mature? Nie chodzi mi o czesci zamkniete, ale jakies wypracowanie? Przeciez nie moge dostac tego co ona sprawdzila do wgladu wiec skad moge wiedziec ze bedize to dobrze sprawdzone?:[
jestescie żałośni...
Filip ! ucz się i nie marudź.
Nie przejmuj sie baba, ja mam tez taka co niedocenia mojego wkladu w nauke. Ale to nie powod zeby ja dreczyc.Ja mam taka motywacje ze ucze sie co raz wiecej z Advance grammar in use. Poza tym znam mnostwo Idiomow i Phrasali i caly czas poszerzam swoja wiedze tylko po to aby byc od niej lepsza :) :) i nie mam zamiaru jej tego udowadniac.
Nie masz racji, uczeń za opanowanie podstawy programowej ma prawo dostać piątkę. Na szóstkę powinien opanować coś więcej niz tylko podstawa programowa. Szóskę może dostać na koniec roku, lub na koniec semestru, jeśli wykazał sie wiedzą i wiadomosciami przekraczającymi te podstawe.
I to jest istota sprawy. W ciągu roku nie dostałaś żadnej szóstki, tylko co najwyżej 5+. Za to całoroczna Twoja praca została oceniona obiektywnie i sprawiedliwie. Dostałaś szóstkę, bo na nią zapacowałąs i zasłuzyłas.
To fakt stawiaja ci 5+ i mówią że na koniec bedzie 6 no bo to świetny stopien,a na koniec roku - co ty z 5+ ty chcesz 6? i jak tu nie walczyc o swoje?
Znasz choć jednego gimnazjalistę, że tak o nas piszesz?
Ha Filipku być moze masz spore wiadomości ale nie potrafisz ich oceieć. Ty po prostu olej babe. Nie wiem czy ta szóstka jest ci tak potrzebna w ciągu roku. Więcej byś osiągnął gdybyś przyją tą 5+ z pokorą i nie ustawał w swoich zamiezeniach o 6 na koniec. Moze nauczycie, jeżeli nawet się uwzią to moze by zrozumiał, że tobie na ocenach nie zalezy i poprostu chcecsz njaknajlepiej mówić po angielsku i by ci postawiła tą 6.
A tak to pokazujesz że nie masz klasy!
FILIP! Jak można tak marudzić?
FILIP! Jak można tak marudzić?
KOCIAMAMA ALE TY JESTES SORRY ALE GLUPIA! JAK MOWISZ ZE KLAMIE TO WOGOLE NIE PISZ NIC BO TO NIE MA SENSU< HEHEHE
lol, ale sie rozpisaliscie
Chodzę do 2klasy gimnazjum, i chociaż mam tą 6 na półrocze i zapewne na koniec roku, co jakby trochę nie pozwala mi na moją nauczycielkę narzekać, muszę powiedzieć ,ze coraz bardziej wkurzają mnie jej błędy albo ,co gorsza, poprawianie dobrze napisanych przeze mnie zdań.
Raz np. napisałem jakiesś zdanie z \' to drown\' ( zagłuszyć), czego trzecią formą było drowned, a ona mi skreśliła ED. ( no tak - drown to trzecia forma od drow(?))
Gdyby nie to ,ze dostałem i tak 6 z tej pracy , to bym jej nagadał!
chyba nie zbyt długo sprawdzała, bo poprawiła się jeszcze w tej samej minucie...
Nauczycielka miała rację. Tam należało wstawić \'\'drown\'\' a nie trzecią formę! Poza tym\'\'drown\'\'nie oznacza \'\'zagłuszyć\'\'.
Jak najbardziej oznacza zagłuszać.
A jesli chodzi o to ,ze tam nie nalezało wstawić trzeciej formy, to mój błąd ,bo powinienem był podac całe zdanie, które brzmiało mniej więcej tak : However, the feeling of greed is drowned ( i tu skresliła mi ED) ( jeszcze raz podaję ,że znaczenie \' to drown \' to m.in zagłuszyć, tłumić) by the feeling of honesty.
według tego co podałem wcześniej, to , faktycznie, moja pani i zarazem ty mielimyście rację.
Dodam jeszcze tak na marginesie, ze wkurzają mnie właśnie takie wyuczone regułki ,ze jeśli jest czasownik z końcówką \'wn\' , to musi to być trzecia forma...
>However, the feeling of greed is drowned ( i tu skresliła
>mi ED) ( jeszcze raz podaję ,że znaczenie \' to drown \' to m.in
>zagłuszyć, tłumić) by the feeling of honesty.

Uprzedzając dalsze dyskusje: to jest poprawne zdanie.
Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 119