Pomocy!!! Nauka angielsiego

Temat przeniesiony do archwium.
31-37 z 37
| następna
witam, skoro masz problemy z nauką języka obcego - może warto sprawdzić to od strony medycznej. Należy zbadać percepcję słuchową. Moja siostra była w Centrum Tomatisa na diagnostyce i tam dokładnie jej powiedzieli gdzie tkwi przyczyna (ucho - ośrodek mowy w mózgu, lateralizacja). Przeszła terapię - ale nie każdego do niej kwalifikują (jak nie ma podstaw medycznych to Ci o tym powiedzą). Nie będę pisała o efektach, żeby nie robić krypto-reklamy. Jak będziesz zainteresowana to wejdź sobie na ich stronę. Zajmują się w sumie problemem "rozumienia tego co słyszymy" u różnych pacjentów (nawet autyzm) - ale podobno mechanizm "funkcji komunikacyjnych" jest do zweryfikowania w badaniu. Acha w drugim etapie Beata miała wprowadzone jakieś specjalne płyty anglojęzyczne, ale to nie było nazywane nauką języka tylko przyswojeniem "częstotliwości języka obcego" (i mają 3 poziomy zaawansowania - więc terapia nie jest tylko dla osób początkujących, tylko mających problem z pewnymi kwestiami językowymi). Przepraszam za "ambitne zwroty", ale sama jestem medykiem, więc to "skrzywienie" zawodowe. Oczywiście zachęcam do stosowania wcześniejszych rad moich rozmówców - warto poświęcić czas na naukę. Życzę sukcesów.
Cytat: eperfectum
Jestem dyplomowanym nauczycielem języka angielskiego specjalizującym się w nauczaniu indywidualnym i zapraszam Cię do rozpoczęcia nowoczesnej oraz niezwykle przyjemniej i skutecznej nauki języka angielskiego przez Skype. Jest to wygodna forma nauki dla osób na każdym poziomie, które chcą poprawić swoje umiejętność z języka angielskiego w miłej atmosferze rozmawiając na ciekawe tematy. Podczas lekcji ze mną poszerzysz swoje słownictwo, gramatykę poprawisz zdolność (szczególny nacisk jest kładziony na mówienie) Skorzystaj z pierwszej 30-mintowej lekcji darmowej i zrób pierwszy krok do sukcesu!
Zajęcia:
Poniedziałek - Piątek 08:[tel]:00
Sobota 09:[tel]:00
W SZCZEGÓLNOŚĆI ZACHĘCAM OSÓBY, KTÓRE CHCIAŁYBY UCZYĆ SIĘ ANGEILSKIEGO W GODZ. POPOŁUDNIOWYCH I WIECZORNYCH
Cena: 1 lekcja (60 minut): 40 zł
Cena za 2 (lub więcej)lekcje tygodniowo: 35 zł
Pierwsza lekcja 30-minutowa GRATIS !!!

Więcej szczegółów :
e-perfectum.pl

No niekiepsko!Stąd zniechęcenie się bierze.
Do lekarza się raczej nie wybiorę. ;D Ja po prostu od zawsze olewałam sobie angielski, a teraz myślę, że w 5 minut zacznę perfekcyjnie mówić po angielsku...
Cytat: MartynaJacenko
Pola, fiszki możesz również zrobić sobie sama z materiału, którego się uczysz, np. jeżeli się uczysz Angielski z Kevinem, to wypisuj na kartkach zdania i ich tłumaczenia i zwroty/słówka które są szczególnie ważne. To może się wydać na początku żmudne i strata czasu, ale zaangażowanie jakie w to wkładasz i dodatkowo fakt, że robisz je ręcznie (angażujesz kinestetykę) przynoszą doskonałe efekty.
tu masz mój artykuł na ten temat:
http://www.soffa.pl/Jak_sie_uczyc/Fiszki.html

Skorzystaj z tej rady. Ja bardzo cenię Panią Martynę, jako metodyka. Mam jej książkę "Jak szybko nauczyć sie języków obcych". Warto ją przeczytać.
Cześć Paula3312!
Rzeczywiście obcy język stanowi pewne wyzwanie. Ale naukę trzeba bardziej pojąć jako proces. Jestem od Ciebie straszy o dwa lata i również mam ten problem. Ten rok to przygotowanie do matury, więc ja nie chcę nauczyć się angielskiego, ale potrzebuję. Zmiana myślenia ma zasadniczy wpływ na motywację bo potrzebować to jednak potrzebować. Tak więc wpływa na motywację.
Wakacje poświęciłem na przygotowywanie procesu nauki na następny rok poprzez czytanie poradników i szkolenia z efektywnej nauki, więc mam nadzieję, że ten rok będzie najbardziej efektywny ze wszystkich.
Aby trwale podtrzymywać motywację założyłem blog (co tobie również radzę uczynić). Wyobrażasz jak bym się czuł gdybym nie osiągną celu, albo przynajmniej nie zrobił wszystkiego co możliwe aby go osiągnąć gdy szersze grono osób będzie patrzyło na moje postępy kibicując mi?
Tak więc podaję adres i zapraszam: blog.kubik.org.pl. Tam będę przekazywał to co się nauczyłem przez wakacje testując na sobie i opisując. Może Tobie też to pomoże. Zależy mi na takich osobach jak Ty bo nawzajem możemy sobie pomóc mając ten sam cel. pozdrawiam.
Cytat: bejotka
Cytat: MartynaJacenko
Pola, fiszki możesz również zrobić sobie sama z materiału, którego się uczysz, np. jeżeli się uczysz Angielski z Kevinem, to wypisuj na kartkach zdania i ich tłumaczenia i zwroty/słówka które są szczególnie ważne. To może się wydać na początku żmudne i strata czasu, ale zaangażowanie jakie w to wkładasz i dodatkowo fakt, że robisz je ręcznie (angażujesz kinestetykę) przynoszą doskonałe efekty.
tu masz mój artykuł na ten temat:
http://www.soffa.pl/Jak_sie_uczyc/Fiszki.html

Skorzystaj z tej rady. Ja bardzo cenię Panią Martynę, jako metodyka. Mam jej książkę "Jak szybko nauczyć sie języków obcych". Warto ją przeczytać.

Dziękuję bejotko za taki miły komentarz :)
Może szybciej napiszę wreszcie drugie wydanie!

A póki co, jeżeli ktoś jest zainteresowany posłuchaniem tego, co mam do powiedzenia o nauce języków, zapraszam również na mistrznauki.pl
Zaczęłam robić serię filmów o tym. Jest trochę o motywacji, będzie więcej o konkretnych technikach.
Pozdrawiam,
Martyna
U mnie jest bardzo ciężko z motywacją... Nie potrafię się uczyć we wakacje...
Temat przeniesiony do archwium.
31-37 z 37
| następna