Studia W USA

Temat przeniesiony do archwium.
151-156 z 156
| następna
Witam :) Nie przeczytalam Waszych wszystkich wpisow tutaj ale widze, ze sporo osob wybierajacych sie na studia do USA mowi o poziomie jezyka. Zastanawia mnie czy zdajecie sobie sprawe z tego, ze wize studencka z Polski do USA mozna otrzymac nie tylko na studia na uniwersytecie jako takim, ale rowniez przy aplikowaniu do szkoly jezykowej (oczywiscie nie wszystkich). Dla wielu moze to byc dogodne rozwiazanie- po pierwsze daje to czas na spokojne przygotowanie sie do egzaminow I powolne wdrozenie sie w nowy system I kulture. Wazne by wybrac niedroga szkole (takie przygotowanie do TEOFLA jest tez na uniwersytetach). Ja dokladnie tak zrobilam. Znalazlam bardzo Tania szkole w Chicago I teraz przygotowuje sie do wszystkich egzaminow. Mam czas zeby wszystko ogarnac, bez paniki I pospiechu. Jesli chcecie dowiedziec sie cos wiecej, to piszcie: [email]
Ja ostatnio jak przestałam pisać zrezygnowałam z aplikowania na studia w USA, UK czy gdziekolwiek indziej bo właśnie będę kończyć w tym roku 5 rok farmacji, a jeżeli już miałaby na coś iść to na medycynę. I tu się pojawia problem, bo w stanach po skończonych studiach tutaj nie mogę iść do collegu, a na medyczne studia na uniwerek też mnie nie przyjmą bo nie mam ukończonych przedmiotów z collegu amerykańskiego, które na medycynę są wymagane. i w taki sposób koło się zamyka. myślałam właśnie o tym, żeby jechać po skończeniu na jakiś taki kurs angielskiego , ale nic ciekawego ( czyt. takiego na co mogę sobie w tej chwili finansowo pozwolić) nie mogę znaleźć. Poza tym nie wiem co ewentualnie po tym miałabym robić. tragedia :P
Mam nadzieję, że ktoś tu jeszcze zagląda!
Bogu dzięki znalazłam ten temat. Chyba mi odbiło, że chcę zdawać wszystko w czerwcu (wraz z maturą i egzaminem zawodowym) żeby aplikować jeszcze w grudniu. Ale i tak jestem zdeterminowana, podekscytowana a jeszcze bardziej przerażona. Niestety dopiero niedawno dowiedziałam się o studiach w USA - spełnienie marzeń. Już nawet nie wiem o co mogę spytać.. Obawiam się, że nie ogarnę Vocab. do czerwca bo z tym u mnie ciężko, a jeszcze prezentacja na maturę z polaka mnie czeka, no ładnie ładnie :)

Życzę wszystkim powodzenia
Wow, mój temat :) ilikeyall życzę Ci powodzenia :) A ja hmm....mam problem mój ang do B2 :( a jestem w 1 lic xD, ale cóż trudno :D
Czy ktoś jeszcze odwiedza ten temat? :). Studia w USA marzą mi się od początku gimnazjum, a jestem w 1 liceum, więc jeszcze jest czas. Niestety koszty są tak duże, a o stypendium ciężko, więc może łatwiej będzie próbować wiedząc, że nie tylko ja mam takie nierealne marzenie :D
Na FB stworzyłem grupę "Studia w USA". Zapraszam!
Temat przeniesiony do archwium.
151-156 z 156
| następna

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa