UWAGA RATUNKU POMOCYyyy...
Więc przyznam, że trochę tonę w tych moich planach i uwarunkowaniach przeszkadzających je zrealizować.
Więc - ostatnio się pytałem o szanse na dostanie się na kierunek artystyczny z podstawową maturą i szanse mam drastycznie niskie. I teraz stawiam sobie non stop pytanie co mam zrobić? Nie zdzierżę faktu, że będę wegetował w Polsce z "wykształceniem" któro ma tak na prawdę całe-G do powiedzenia na naszym rynku pracy.
W związku z tą moją sytuacją i wymaganiami (min 65% z 4 przedmiotów pdst + min 60% z 3 przedmiotów rozsz), roję sobie w głowie 2 wyjścia
1>poprawa matury w roku 2014 (polski pdst z 63 na min 65%, wos aby zastąpić nin matematykę ktora nie jest moją specjalnością + angielski rozsz + historia rozsz (mam napisana pdst na 88%) + historia sztuki rozsz (mam nadzieję że wykłady ze studiów dopomoglyby....). W sumie mam wrażenie że w tej kwestii rzucam się na głęboką wodę. Mało powiedziane...ocean, szczególnie że zamierzam okres 2013/2014 przesiedzieć gdzieś w UK i do PL zjechać na same egzaminy.
2>podjęcie nauki w tamtejszym collegu robiąc highersy/A-levels ale to z kolei wiąże się z 2 latami w plecy ale z drugiej strony pracowałbym i jakieś tam to doświadczenie zawodowe bym zdobywał.
Czy w związku z tym mógłby mi ktoś wytłumaczyć na czym polegają dokładnie te egzaminy? Ktoś je zdawał? I jak się uczyć na cos takiego bo nie wiem czy sam college by to załatwił.
A i dodaję że jestem na II roku studiów na Wydziale Artystycznym UMCS.
Co myślicie o tej sytuacji i moich sugerowanych rozwiązaniach? Proszę o odpowiedź :)
edytowany przez bwbwbw: 17 sty 2013