jka poszlo?

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 90
poprzednia |
czesc;]i jak wam dzis poszlo?osobiscie uwazam,ze cztanie nie bylo trudne bardzo,pisanie tez, a gramatyka z nia mam najwieksze problemy takze nie sprawiala mi wiekszych problemow,ale bledy na pewno sa;]mam nadzieje,ze bedzie dobrze , mam pytanie jeszcze do wszytskich w readingu odpowiedzi zaznaczac musielismy olowkiem? a w use of english na kartce z zadaniami nie trzeba bylo sie podpisac,a na answert sheet,bo tam nie bylo miejsca ,mam racje?
masz rację :) tylko na writingu trzeba bylo pisac dlugopisem.
tez mi sie wydaje, ze najgorsze bylo use of english (pierwsze zadanie, wtf), a co do writingu to chyba zadna ocena mnei nie zdziwi... nie sposob przewidziec.
btw jak w slowotworstwie (ostatnim zadaniu) przeksztalciliście move? i research?
movement i researchers
mam tak samo;]
a jak przeksztalciliscie w ostatnim cwiczeniu slowo fortunate?
unfortunately
wlasnie tez tak mam ale kolega mi mowil, ze raczej to bedzie misfortune....
un... 1000% :)
Mam tak samo:) Jeszcze mam unfortunately, valuable, extinction.
aaa jak tak no to luzzz;)
nom, tez mam valuable , jeszcze variety i wiecej narazie nie pamietam
to dobrze masz :) ja pomylilam w extinct i impress... mialo byc impressive...
i chyba jeszcze surprising...
nom nie moglo byc impression bo przed luka bylo most, wiec musi byc przymiotnik, te cwiczenie chyba najlepiej ze wszystkich mi poszlo.
ja napisalam suprisingly, ale czy to dobrze to nie wiem
ja mialo byc przeksztalcone to z biletami i being?
Nie suprisingly, tylko suRprisingly imo. ;p
no taak sorry za ta ogromna literowke...
no dobra a jak macie tą transormacje z "fancy"?
ściemiałam jak stąd nad atlantyk...
chyba coś... not being sold before...ej ale luzik to nawet było bałam się strasznie słowotwórstwa a takie proste nawet...i wszystko było proste choć mam na pewno kilka błedów...
W readingu w pierwszym zadaniu zostało mi to "co-operate", ta fotografka trochę dziwna była, ta pustynia to mi zostało o tym że to było "like a dream" czy coś takiego, te muzea były najbardziej skomplikowane i czasochłonne...
A teraz mamy WAKACJE!!! miłego wypoczynku życze, należy się nam :D
sama ciekawa jestem jak to mialo byc...
a wogóle to ma ktos spisane odpowiedzi z readingu?
chyba coś takiego "do you fancy going" ja pomyliłam się i dałam "are you fancy in going" twórcze czyż nie :p
no niestety nie ale w pierwszym zadaniu w odp3 dałam chyba H...no cóż niewiele pamiętam :P
W niektórych się nie zgadzam:

Unfortunate - wg mnie przymiotnik powinien tu być (wiem, że unfortunately to takie słowo co się samo narzuca :P)

Do you fancy getting (czy going, w każym razie tak jak było najpierw +ing)

being sold before, tego najmniej byłem pewien, ale moi koledzy mają tak samo.
po tym jak zmienialam 1000 razy z would na do ,az wkoncu napisalam would you fancy in going ,ale to jest mniej prawdopodobne niz bardziej:D
do you fancy going na 100 %
reading - klapa kompletna. writing - coomsposition genialny topic;) a use calkiem niezly;)pozdrawiam :)
a co mieliście z tym Unless ....
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 90
poprzednia |