jka poszlo?

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 90
a nie lepiej byłoby

...would you fancy going...

w 'orginalnym' zdaniu było would, więc dałem would i do przekształconego...

imo, powinni obie wersje zaliczyć.
unless the improvement of...?? nie mam pojecia
"unless being the improvement in" ale powinno chyba byc cos "it is the improvement in"
było jsze is run out of paper

adviced Jo not to study

prevented from getting
było jsze is run out of paper

adviced Jo not to study

prevented from getting
to chociaz cos mam dobrze...
i bylo jeszcze I'd rather you didn't go
dokładnie wczoraj sobie powtórzyłam tą konstrukcję :D inaczej bym miała źle...:)
macie moze odp do readingu?! obawiam sie tego najbardziej:/
use:
1.wszyscy piszecie ...being sold BEFORE -ja zrobilem ...by :/
2.serio z tym unless w takiej formie "it is the improvement in ?!
3.zrobilem movements -ktos ma tak tez?!

kompletna klapa u mnie PART 2, kompletna klapa:/ pamietacie cos?!

pozdrawiam
"unless there is an improvement in" - there is z tego powodu, że musi być nośnik czasu present simple ( toż to przecie 1.warunkowy ;)

"do you fancy going" - niestety zamiast "do" napisałam "are"
unfortunate na pewno

a myslicie ze 'being sold till' zalicza? :)
zadanie drugie tez zawaliłam, uzupełnianie luk to dla mnie koszamr! napewno mam and, often, from, for, one, like, first, dalej nie pamietam
Nie było źle :)
Mam nadzieję, że nie odejmą mi pkt za estetykę, bo moje wodze wyobraźni pozwoliły sobie na więcej niż 180 słów i musiałam wykreślać całymi zdaniami :D
List bardzo przyjemny :)
Reading :) Mmmm... Melodia :)
A na Use of English troszkę się zawiodłam. Myślałam, że będzie trudniejsze. Ale i tak już znalazłam 2 błędy... ;p
jest taki temat na forum pod tym tematem tam gościu chyba coś szczegółowo opisał i chyba mi sie większość z nim zgadza...
właśnie...mampytanko do writingu. jeżeli musiałam poskreślać trochę słówek i jedno zdanie na ostatecznej karcie to odejmą mi za to punkty? :/ jeżeli tak to niedobrze... :) ogólnie było ok, ale co do wyników-pożyjemy zobaczymy
ja mam w słowotwórstwie:

surprising
movements
unfortunate
exctintion
impressive
researchers
variety
knowledge
valuable
strength

Jeżeli chodzi transformacje:
adviced Jo no to study
is run ouf of paper
prevented from getting
do you fancy going
I'd rather you didn't go
being sold until
no matter how hard

więcej nie pamiętam :D

part 4:
nie wiem czy będzie po kolei
after, was, on, dobrze, dobrze, at, begin, being, take...

PART 1
1C-way
2B - panic
3A -
4D
5D
6B wondered
7A
8 D recommend
9 A
10 C set up
11 C based
12
13
14
15

gdzieś miałam stocking, head for, chyba hold up, for ...reason,

PART 2
Mniej więcej pamiętam takie słówka:
from although then with and one as imagination what
wiecej nie pamiętam :(

Jeżeli chodzi o reading

1 C
2 D
3 H
4 F
5 G
6 A
7 B
PART 2
8 C
9 A
10 D
11 D
12 C
13 D
14 B
15
16 albo 17 B
18 A
19 C
20 G
21 D
22 D
23 C
24 A
25 D
26 C
27 A
28 B
29 B
30 D
31 C
32 B
33 A
34 C
35 D
unfortunate, a nie unfortunately, bo tam był potrzebny przymiotnik nie przysłówek :)
Writing - po prostu marzenie:). Nie ważne, że wyszło mi ok 200 słów w drugim wypracowaniu i musiałam troszke skracać;)
Reading - hmm 50/50, jak dla mnie najprosztsze było zadanie o muzeach i chyba o fotografii i kobiecie, natomiast najtrudniejsze - tekst o wydmach.
Use of English - ogólnie było w porzadku, trudność sprawiło mi zadanie gdzie trzeba było w tekście wstawiać jakieś "swoje" słowa, natomiast najprosztsze było ostatnie zadanie-słowotwórstwo (którego najbardziej sie bałam) i zadanie przedostatnie, czyli poprawianie błędów.
Ogólnie mówiąc nie było tak źle i tragicznie, nawet jestem zadowolona.
Ale poczekamy na wyniki - obym wtedy nadal była happy;)
Pozdrawiam!
jest może ktoś, kto wie na pewno jak było to zdanie z prevented, czy jakoś tak na transformacjach?? z góry dzięki :)
Ja mam :

was prevented from getting
no matter how hard
are you fancy about going (miało być do :/)
the improvement of (miało być z there is?)
are not being sold this (stwierdziłam, że chodzi od następnej środy będą, a nie od tej :])
tell Jo not to study
HAS run out of paper (papier się skończył, a nie kończy, jestem stuprocentowo pewna)
I'd rather you didn't go

I dwa raczej dobrze, skoro nie pamiętam ^^

surprising
movement
unfortunate
exctintion
impressive
researchers
variety
knowledge
valuable
strength

1,2,3 ok, choć mam despite tam, gdzie inni mają although. Ale i tak zobaczymy jak nam naprawde poszło, gdy przyjdą wyniki ;)

Z czytania mam C,E,H,F,G,A,B, a ma być raczej E,C - sprawdzałam w slowniku ;)

w 3 czytaniu - to o wydmach - mam w 3-im C, ostatnim B - coś tam o temptation, czyli pokusie. Ostatnia pracochłonna, 2 - ok. Wypracowania nieźle, chociaż bardzo kreśliłam.
Marzę, żeby zdać na B. Ale zobaczymy... ;)
angela was prevented from getting to work

kurdeee a jak ja mam no 187, 192 slowa to mi tych paru slow nie uznaja?

ogolnie wrazenia:

Use of English - banal, tego sie najmniej balem i w ogole chyba najprotsze
Writing - tematy niezbyt trudne, mialem straszny problem z iloscia slow, musialem troche pokreslic mam nadzieje ze mi uznaja te kilka dodatkowych slow i sie doczytaja
Reading - zaskoczylo mnie, 3 part poszedl szybko, w drugim nie wiedzialem co zaznaczyc z tymi visitors who come to ta gosciowa od zjec would be made(i tu w sumie powinno byc "act a part in a scene she PHOTOGRAPHED czyli jak dla mnie to brzmialo jakby mieli zagrac scenke z jakiegos jej zdjecie, i tak mi nie pasowalo to)
1 part kompletnie nie wiedzialem co wsadzic w 1 akapicie(ludzie zobaczyli jak lupia skaly i uciekli powiadomic policje bo sie domyslali ze te rysunki skalne to cos waznego)
no i MUZEA, chyba 3 rzeczy nie bylem pewien, i za cholere nie wiedzialem w ktorym muzem brakuje doswiadczenia w jakiejs dziedzinie??????(czytalkem po pare razy wszystkie i nic, ostatecznie strzelilem D czyli male muzeum)

no to tyle
wlasnie :)
zgadzam sie z HAS run out of paper, bo na początku była 3os liczby pojedynczej, więc nawet gdyby papier się nie skończył to i tak musiałoby być RUNS, a nie RUN... ale na początku oczywiście tego nie zauważyłam, poprawiłam dopiero pod koniec :)
tam bylo cos takiego ze laska robi cos 'first time' w muzeum b i to dalam ale z drugiej strony pytali sie przez they czyli oni liczba mnoga a nie pojedyncza wiec nie wiem czy mam dobrze ale dalam b
writing na pewno ci uznają, bo podobno nie czepiają się nawet jak ktoś ma 200 słó (ja nie wiem czy nie mam więcej niż 200 ;P)
pamiętam że 1odp w pierwszym parcie readingu mam H, bo tylko to mi pasowało... no i mam że visitors przychodzący do tej fotografki mogą występować w jej projektach, czy jakoś tak..no wiecie o co chodzi ;P
a co do tego braku doświadczenia,to też długo tego szukałam, ale w końcu znalazłam...chyba B zaznaczyłam, ale nie pamiętam dokładnie..
mówili przez they bo tak się czasem robi, jak się nie wie czy powieedzieć he czy she, więc raczej masz dobrze :)
H to nie bylo hidden deep somewhere czy cos takiego? ja mam cos z C lub D ;/
Ja tez strzelałam z brakiem doświadczenia ;p Dałam C, a moja koleżanka - B. A co macie w 10 z part 2 z Use? Ja mam Despite the autors...
I jestem prawie pewna, że 1 część readingu ma być E, C, H, F, G, A, B.
we writingu mozna napisać o 10% wiecej slow niz zostalo nam przewidziane ;d
Kompletnie nie pamiętam kolejność wstawianych liter w readingu byłam tak zestresowana ;) wg mnie dość trudny był reading na temat tych odkryć i na temat wydm, tamte dwa były całkiem ok, ale i tak nie jestem pewna wszystkich odpowiedzi...
Use oprócz zadania 1 w którym często strzelałam był całkiem w porządku. Niestety zamiast do you fancy... dałam are you :/
Pierwszy list był bardzo fajny, ale przekroczyłam i mam 200 słów ale trudno. Jako drugi temat pisałam moje ukochane story :) i tu już się trzymałam limitu chociaż było ciężko ;)
Ogólnie nie było źle (ale dla mnie to nie był banał - jeżeli dla kogoś był to moim zdaniem powinien jak najszybciej startować na CAE), ale nie napiszę że jestem w 100% pewna że zdam, bo listening nie poszedł mi zbyt dobrze...ale zobaczymy:) Fajnie że już po :)
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 90