matura z angielskiego odpowiedzi

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 144
poprzednia |
macie juz odpowiedzi z angielskiego pisemnego ?? jakie dawaliscie odpowiedzi ??
elo, ale latwa byla matura z ang , przynajmniej podstawowy:) ale ze sluchu bylo przejebane, ten koles co o pogodzie mowil,to tak nie wyraznie jak by sie narabal i nic nie mozna bylo zrozumie, i jeszcze takie echo w hali bylo ze szok..a pozatym texty do pisania latwe i do czytania tez luz...bedzie dobrze:D
Niestety nie mogę się zgodzić. Matura podstawowa była o wiele trudniejsza od próbnej, może wszyscy niepotrzebnie się nastawiliśmy na to, że będzie łatwo.
Słuchanie o pogodzie ciężko było zrozumieć. Do tego zakręcone (łatwe do zrozumienia, ale z dziwnymi pytaniami) czytanie o zwierzakach. O liście formalnym (podanie o przyjęcie na studia) w ogóle nic nie powiem... Nigdy w życiu nie pisałam takiego listu, więc teraz pisałam go w formie podania o pracę, a w mojej szkole nikt tak naprawdę nie wiedział, jak to napisać.
Kosmos!
Po łatwiejszej od próbnej wersji matury z polskiego można jednak było spodziewać się tego, że angielski będzie trudniejszy... Za głośno mówiliśmy o tym, jaka to próbna była łatwa. ;)
Mam tylko nadzieję, że moje pierwsze wrażenie, podobne zresztą do wszystkich moich znajomych, nie sprawdzi się. Zdam na pewno, ale nie tak, jak chciałam. :/
oh yeeaa :] ale wypas matura była za......fajna!! podstawowy był pikuś a rozszerzony jeszcze łatwiejszy :) może za wyjątkiem gramatyki w III arkuszu ale ogólnie jestem super zadowolony :]
pozdrawiam
podstawowa z angola byla banalna.... a rozszerozna latwa, myslalem ze cos trudniejszego dadza. Wybralem temat 1... a Wy ?
moze wpiszcie co wpisaliscie.. nie spisal nikt? Ja tak i sie podziele:P Jak tkos ma inaczej niech pisze:)
I Podstawowa:
1.b c b a a b
2. F T F T T F T F T
3.dbdabcda
4.F T T F F F F
5. bbdab

II Rozszerzona:
8. F T F T F T F F F
9. bacdba
10. feadb
11. abcb
12.badcba
http://serwisy.gazeta.pl/edukacja/1,51805,2693368.html

na tej stronce sa odpowiedzi do podstawowej
powalilo was? i moze listening tez byl latwy? no moze, jesli byly odpowiednie warunki do sluchania ! bo u nas: ogromny korytarz, ja gdzies na koncu, zajebiste poglosy szly, ze wszystko zlalo sie w jeden wyraz, a do tego naokolo same globy ciagle sie smialy i zagluszaly to co po wielkim wysilku udalo mi sie uslyszec... I to ma byc matura!!!! DO DUPY Z TAKIM CZYMS! w ten sposob na pewno nikt nie sprawdzi faktycznego stanu mojej wiedzy!
hmm.... dlaczego w zad 5 jest piersze d ??? a ja czytam teraz po raz 10siaty i nie wiem:] ja bym dala b i dalam
normalnie beznadzieja, zchrzanilam cala mature !! 21 pkt z wyboru moze innych taka ilosc satysfakcjonyje , ale nie mnie :(
w testowych z podstawy jeden bład mam;(:D .. nie wiecie ile pktów jest za forme listu bo ja np: I'm pisałem zamiast I'm:P

a arkusz rozszerzony to nie jestem pewien w drugim odpowiedzi ostatniej czy on walczy z dragami czy z lobbystami:)
a takze czy bedzie none chance .. i jak macie w jednym z tego zadania :
they or we?
I'm zamiast I am:P tam wyzej
Niech ktoś madry przeczyta i mi wytłumaczy czemu d ma byc a nie b:(

(..)One particualar worry is why boys are doing so badly. some twenty years ago, exam scores of girls and boys in a class were compared. Boys got better results in exams, so various steps were taken to improve the results of the girls, including single-sex girl-only classes. Now the situation is reversed, with girls getting better scores than boys. (...)

Pytanie:
Twenty years ago:
a. boys didn't do well in exams
b. school authorities decided to change the situation
c. girls had very good results in exams
d. all pupil went to single-sex classes
they na 100%
a ja mam little chances.. none chances jakos mi nie pasilo
ja nie wiem.. ale matura nie była taka prosta by napisać ją z palcem w D... zgadzam się z opinią,że próbna to był pikuś przy tej...;/ ale cóż zrobić
ja tu dalem B i mi sie wydaje ze to musi byc to.... bo jak uznaja Ci z CKE, ze "D" to nie wiem ....:/:/
ta matura to byl pikus?? porabalo Was i tyle. pochwalicie sie, ze Wam dobrze poszlo, a ciekawa jestem ile bedziecie miec. Lepiej podzielmy sie odpowiedziami, a nie wychwalajcie sie pod niebiosa, zarozumialce. Po drugie - nie przesadzajcie, matura to nie koniec swiata. jak zle poszlo, albo nie tak jak trzeba to nie mozemy sie zalamywac. CKE niezle namieszalo w tym roku. pierwszy rok reformy - wyniki na pewno nie beda dobre, gratuluje "dobrego" pomyslu z nowa matura.
a co do odp to jak mieliscie w arkuszu rozszerzonym: hadn't, didn't? to bylo zadanie z gramatyka, ostatnie w 1 arkuszu. dokladnie nie pamietam tego zadania.
trzeba szczerze przyznac ze poprostu...co wedlug mnei jest paradoksem...podstawowa byla trudniejsza niz rozszerzona...ja mam z testu 31/35 i nie jestem zabardzo usatysfakcjonowany...co to tego zadania 5.1 to ja myslalem nad nim chyba ze 20 min. ...wybralem B ... mam nadzieje ze CKE pomysli i wybierze dobre rozwiazanie...moglaby tez CKE rzucic okiem na takie forum i zobaczyc co przyspozylo problemow i co trzeba doglebniej sprawdzic...bo to zadanie 5.1 zdecydowanie takiego sprawdzenia wymaga bez dwu zdan...ja mam jakies takie dziwne przeczuice ze z rozszerzonej moge miec wiecej punktow niz z podstawowej, albo porownywalnie...w kazdym razie wazne ze juz za nami...teraz tylko geografia jeszcze 16...jak ktos cos bedzie wiedzial to niech da znac...:)
hmm.. i teraz wyraznie widac, ze poziom probnych w kazdym wojewodztwie byl zupelnie inny...ja zdawalam w opolskim i moge powiedziec, ze ta rozszerzona w porownaniu z ta, ktora byla na probnej jest o polowe latwiejsza! Oczywiscie na pewno zrobilam troche bledow, ale mysle, ze w porowananiu z grudniowa matura bedzie lepiej :) Zgadzam sie tylko z tym, ze podstawowa byla trudniejsza..i moim zdaniem roznica w poziomach na tej maturze byla bardzo niewielka... mysle, ze 2 zad. ze sluchu z rozszerzonej bylo latwiejsz od tego belkotu o pogodzie :P
skad wiesz jakie masz wyniki? sa juz gdzies?
ja też mam B, ale z drugiej strony jeśli utworzyli single-sex girls-only, to siłą rzeczy musiały istnieć też klasy boys-only.... mam nadzieje ze jednak B :) A co myslicie o tematach ?? Mi sie podobały:)
dżizas jest nadzieja żę zdamy :P mam podobne odpowiedzi, a przecież tych samych złych byśmy nie zaznaczyli :D
miałam tak:
1. BCBABB
2. FTFTTFFFT
3. DBCABCDA
4. FTTFFFT
5. BBDAB
didn't mam i tak am byc raczje an pewno
a co mas zpoza tym, pamietasz jakeis? ja mam jesze any, little, how hmm.. wiecje nie kojarze
ja juz wiem, ze na 100% podstawe mam cala dobrze, weic sie mozesz moimi sugerowac:)
Moja pierwsz mysl z rozszerzonego z gramy to byla "wouldn't", ale potem zmienilem na "didn't" i nie wiem czy dobrze zrobilem. Moze pierwsza mysl najlepsza..... pamietam moje odpowiedzi jeszcze : "any", "take off", "little"
jak mozesz mieć 31/35 jak było 37 odpowiedzi??:>
hej wszystkim !!! mam do was wielką porosbe, mozecie umiescic arkusze na poziomie podstawowym? mam problemy z otworzeniem plikow w formacie PDF:/:(:(:( jesli mozecie to wyslijcie [email]
didn't jest dobrze:) a te inne no to mam tak jak ty:) mzoe tez sa dobrze, juuu
Jakie macie odp. do pierwszego zadania z III arkusza??(tam gdzie trzeba było wstawiać słowo w lukę)
Wlasnie co tam daliscie.......... tam mi pasowalo kilkanascie slowek...?
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 144
poprzednia |

»

Praca za granicą