matura z angielskiego odpowiedzi

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 144
various steps were taken to improve the results of girls, including having single-sex girls-only classes.
Ja mysle ze powinna byc odpowiedz B, dlaego ze :
-> ..taken to improve the results of girls -> dziewczyny mialy zle rezulaty no to chcialo je poprawic czyli CHANGE THE SITUATION
-> variuous steps.....inluding having single-sex girls-only classes - to byla jedna z moliwosci, ale niekoniecznie wszyscy wtedy chodzili do takich klas

chociaz ...nie ja naprawde sama nie wiem...teraz to sie juz zamotalam;)
Mam problem :( !! Nie zdazylem zakreslic na ostatniej stronie odpowiedzi do 2 zadan :(:(:(...jest szansa ze sprawdza mi te zadania????
ja dalam d. b mi nie pasowalo bo "various steps were taken to improve the results of..." - nie jest tu okreslone kto decided to change the situation.
ale nie bylo tez ze swtorza tylko kobieca klase:P
watpie zeby ci sprawdzili oni to rzucaja do czytnika a egzaminator nie oglada pracy tylko czyta same listy i notatki, wiec przykro mi
ale jakis klucz jest prawda? cos musi byc poprawne:/ tylko ze wg mnie zadna z tych odpowiedzi nie jest 100% poprawna :/ podobnie jest z tym ze brytyjskie dzieci czytaja duzo choc nie musza ..a z tym ze nie jest powiedziane kto chcial change the situation to sie zgodze racja:/ sama juz nie iwem:/
jak sie okaże, że poprawne jest D to czuje, że ta sprawa szybko nie przycichnie... do sądu ich!!! :D
gdzies tam bylo: has been using :)
moze nie przycichnie ale nic nie bedziemy mogli zrobic, bo guru (czy. CKE) wie wszystko:/
ja mam have been using
ale to guru może zostać wyśmiane jak nie zmieni swojej decyzji... mój kuzyn jest redaktorem pewnej gazety... :D
DAłam b
mowili ze tylko single sex class-girl only
a tak wogóle to skąd jest ten klucz? czy to jest potwierdzone przez CKE czy to wymysł jakiegoś redaktorka z wyborczej?
a ja na rozszerzonym w ostatnim zadaniu w jednym miejscu miałam hadn't....coś tam...kto tak ma?? a generalnie nie było chyba źle... ;-)
a :D to pozdrow kuzyna i popros zeby poczytal sobie wypowiedzi na tym forum:) moze znajdzie takie fajne ze zacytuje:)
have been used all chlidresn, they must pay, to confirm, pierwszego slowka nie wpisalam reszta tak...a i na koncu zdazyc to pracy work on!
ja mam present perfect ....a nie wiem czy dobrze;/
matura to koszmar
osobiscie podłamałam sie;( nie zakreslilam tematu pewnie nie zdam :(
ja jednak obstaje przy "have been using"
has been using, bo nie odnosilo sie do liczby mnogiej tylko do slowka WHO... tak i koniec:)
has been using!! przed tym bylo slowko who
a właśnie że sie odnosiło do l. mn, jak nie wierzysz to sprawdź
a kto powiedział że who nie może być z l. mn?
przypuszczam ze ktos w gazety. z cke wyniki beda pozniej na oficjalnej stronie. a ja mam jeszcze watpliwosci co do pierwszego pytania z listeningu. czemu do cholery mozna te sklepy znalezc wszedzie skoro "high street' shops - the kind of shops you will find in most towns" - to co, w malej wiosce tez je znajde? na zadupiu tez? no ja pieprze.
to 'wymysl' a raczej proba rozwiazania testu przez jakichs dziennikarzy. Odpowiedzi CKE beda na stronie CKE nie wiadomo kiedy ( moze wtedy jak sami przeczytaja jakie bzdury kazali nam rozwiazywac i sie zrefelktuja)
owszem who - ale odnoszace sie do wczesniej wspomnianych bodajze children - czyli liczby mnogiej - czyli have been using.
hm...dlatego ze inna odpowiedz nie pasowala:)
albo i nie... niewazne, juz sie nie wypowiadam, sama nie wiem?:/
bo mnialam have i zmienilam na has:/ a podobno pierwsza mysl jest nbajlepsza...zawsze tak mam, nigdy nie jest tak zeby bylo inaczej (just Wyku:?)
ja to zaznaczyłem dobrze ale jak nad tym myślałem też miałem takie wątpliwości...
macie racje, sorry, mialam dobrze i zmienilam na zle, zawsze tak robie:/
zaraz wam cos napisze
wy chyba nie maci oleju w gówkach:) przecież to są odp. jakigoś kola z wyborczej, (może niekompetentny:)) zanim zqaczniecie LUDZIE panikować to sprawdzajcie źródla dokadnie, czyż nie tego uczy nas ta ABSURDALNA MATURA????
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 144

»

Praca za granicą