matura z angielskiego odpowiedzi

Temat przeniesiony do archwium.
121-144 z 144
| następna
Słuchanie nie było najłatwiejsze; właściwie obawiałem się tylko listeningów. I udało mi się na max (lub tylko jeden punkt z zad. 9. w plecy) tylko dzięki jakiemuś nadzwyczajnemu skupieniu, którego nigdy na egzaminach nie mogę posiąść .-). Obawiam się jednak, że nawet osoba spełniająca wymogi poziomu rozszerzonego może mieć problemy. Trzeba być "w temacie". Mnie się udało, bo miałem okazję posłuchać bełkoczących hestińczyków ,-), ale, którzy nie mieli okazji obcować z nejtiwami, polecam brytyjskie audycje radiowe, angielskojęzyczną TV. Ja na przykład sporo czytam po angielsku, więc gdyby teksty z listeningów były na readingu, to oczywiście byłby banał większy niż na podstawowej. Ale przy kiepskim osłuchaniu już z takim zadaniem ósmym (szczególnie information two) można mieć probzzz ,-).
ja tez dalam true bo to bylo wyraznie napisane w tekscie!
Tyle ze ja się zorienjtowałem ze na początku pisałem częściowo nie an temat a w dodatku miałem 2 argumenty a juz 150 słów więc wiesz. Więc musiałęm wszystko skreślić.
Chyab tak zrobię i zadzwonię do tych debili.
nie jest napisane jaką sytucję zdecydowali sie zmienic ( czy szkoly czy inna ) dlatego b nie jest najlepsza odpowiedzia tylko podpucha a D mówi całą prawde i nie trzeba tego sie domyslac - o to im chodzilo
no wlasnie ja nie popatrzylam na koncowke czasownika tak czytalam;/ wrrr...a ma byc they na 1000000%
dokładnie! czasem przydaje sie słuchanie BBC...
u nas w szkole równiez nie było próbnej rozszerzonej..
jesli nie zaznaczyłam tematu to serio mi nie sprawdzą?
Czy myślicie,ze moga mi odebrac 1 punkt za to,ze napisalam 'Yours sincerely' zamiast 'Yours faithfuly' ?
Zawsze mi sie myslilo ktore sie daje do Dear Sir/Madam, a ktore do Dear Mr.....
To znowu ja. Chciałbym zapytać czy ktoś z was nie ma przypadkiem jakiś skanów repetytoriów albo testów do matury z anglika albo niemca. Jeśli tak to bardzo proszę o podesłanie na adres: [email] Mam trochę materiałów do CAE wzamian.
jesli jush to be drIven a nie be droven...:/
nie chce Cie martwic ale na bank Ci za forme zabiora tu punkt... :( to jest podstawowy blad.. caly czas sie walkuje rozpoczecia i zakonczenia listow formalnych... :|
Z tamtym co Dzisas pisal to na bank B! a nie D
Wiecie moze na jakiej stronce mozna znalezc odpowiedzi do rozszerzonej ale takie z pytaniami bo nie poamietam zadan dokladnie// ??
www.matura.org

:)
Odnoszę wrażenie, iż ćwiczenie o pogodzie sprawdzało bardziej nasz refleks niż umiejętności językowe... wychodzi tu na jaw brak profesjonalizmu CKE.. co prawda, tego rodzaju pogodę można usłyszeć w tv i zadanie to było możliwe do wykonania ale dziwi mnie tu jedna rzecz.. a mianowicie umieszczenie tego na arkuszu matury podstawowej... uczniowie nie zdający matury rozszerzonej, którzy nie zagłebiają sie w naukę języka mieli poważny problem... czasem zastanawiam się czy komuś sie tam nie pomylił arkusz podstawowy z rozszerzonym... gdyż były na podobnym poziomie..
Jak masz 'droven" to troche zonk.. bo myslalam zawsze ze III forma to driven i ja mam 'be driven'...
wiem ,ze to jest podstawowy blad .... :( nie moge sobie teraz wybaczyc,ze strace punkt na takiej bzdurze.... :( a jeden punkt to juz jest ok 2 % ,ale zonk :(((((
BTW,czy ktos sie orientuje kiedy maja byc wyniki tych matur i czy wszystkie przyjda rownoczesnie czy kazdy w pewnych odstepach czasu ??
Sprawdzą.
Sprawdzą jeśli wyraźnie widać, że jest to kontynuacja. Ale stracisz dużo punktów za kompozycję. Po co takie długie?????
Nie odbiorą punktu jeśli są wszystkie pozostałe elementy listu formalnego. Obie formy są akceptowane (w tym roku :-))
Sprawdzą. Nie martw się.
Oba wcześniejsze są do yyyyyyyyyyyyyy. Wyskakuje mi w niewłaściwym miejscu.
bo nic o school authorities nie ma tu napisane.i tyle.
nie wiadomo kto zarzadzil takie , a nie inne zmiany.
3m sie
dlatego they poniewaz odnosi sie do someone a skoro someone to w daleszej czesci zdania someone nie funkcjonuje jako 3 os. l.poj lecz jako 3 os l.mn.. troche pomieszane ale ...tak naprawde latwe i oczywiste
Temat przeniesiony do archwium.
121-144 z 144
| następna

»

Praca za granicą