fabryka suszarek bebn. (halifax)pracowal tam ktos?

Temat przeniesiony do archwium.
211-240 z 575
Witam wszystkich,ja bylem na spotkaniu 9 sierpnia w szczecinie.Oczywiscie co do zarobków to sa jak opisane ponizej,czyli po potraceniach zostaje ok.500F.
Test kabelków zepsulem,natomiast rozmowe przeprowadzono z kazdym uczestnikiem, ze mna ok.15min na temat:dlaczego chce wyjechac,ile zarabiam w kraju,czy mam uprawnienia na wozki oraz kilka detali na temat kuchni polskiej itp.Oczywiscie podkreslilem ze chce wyjechac samolotem,nie bylo tej pani to na reke,ale zapisala.Termin wyjazdu ustalilem na 24 pazdz.czyli ostateczny.Zepsuty test wcale nie oznacza porazki,nawet powiem ze wyjade,tylko zastanawiam sie nad sensem.O wyjezdzie poinformuja przed wyjazdem,dlatego ze wybralem ost.termin.
Co do HR Solutions to wiedza co robia i zarabiaja na nas mnostwo a my grosze,a wystarczy bezp.zadzwonic do Croslee.Ja mam ciekawe oferty gl.przy pracy na wozkach po 9F/h i platne co tydzien,dzieki temu ze dzwonie do zrodla.
Takze na poczatek moze byc ta fabryka,a na dluzsza mete to niewolnictwo-zreszta to slowa Bartka-kumpel pracuje tam od 4 miesiecy.POZDR i pozostawiam pod rozwage.
Tak myslalam, ale widzialam, ze niektorzy to nawet tego nie byli pewni. A czy wszystko zrozumieliscie w tym kontrakcie? Chyba on jest po ang i po polsku? Albo panie z firmy mowia swietnie po polsku -
Aha dla mniej odwaznych przypominam o EUROPOEJSKICH TARGACH PRACY w Poznaniu dnia 29 wrzesnia 2006 ,WARTO TAM BYC !!!
terri - nie wiem czy kotrakt jest w dwoch jezykach bo jeszcze go nie otrzymalem, ale mam nadzieje ze bedzie dwujezyczny, bo nie mam zamiaru siedziec i specjalistycznego slownictwa z gwiazdek tlumaczyc ze slownika :)
kar83ldz A MÓGŁBYŚ MI TEZ TO PRZESŁAC NA MAILA CO DOSTAŁEŚ ?BEDE BARDZO WDZIĘCZNY PODAJE MAILA [email]
....(kazda powazna i duza firma ma dzial HR - nawet w Polsce) - wiem, pare lat temu pracowalam w Polsce w duzej firmie.
orientujecie sie czy bedzie mozna robic nadgodziny?
a czy ktos z Was sprawdził, czy w ogóle taka firma istnieje??czy przzypadkiem nie jest to jakis wałek??bo jak prawie 300 osób wpłaci po 410 zł na przejazd na prywatne konto, to ktos niezle sie wzbogaci...
jest jakas mozliwosc skontaktowania sie bezposrednio z tą firmą i dowiedzenia czy rzeczywiscie robią w Polsce nabór na tyle osób??
..ktos wyzej napisal...'Na rozmowy przylecialy babki z dzialu HR firmy z ktora podpisujemy umowe'...czy nikt o nic sie tych pan nie pytal? Po co wlasciwie one tam byly na tych spotkaniach? Dla mnie, one byly najlepszym zrodlem informacji o firmie, zarobkach, itp.
te panie wszystko przedstawily i wszystko wiadomo. ludzie ktorzy zadaja tutaj niektore pytania to sie chyba z ksiezyca urwali. rozumiem ze mozna je bylo zadawac przed spotkaniem. przeciez byla prezentacja firmy, zarobkow, dojazdu i ogolnie warunkow bytowych tam na miejscu. strona fabryki w internecie tez jest. poza tym wystarczy troszke checi i mozna sie skontaktowac z ludzmi ktorzy tam pracuja badz pracowali i mozna dostac informacje z pierwszej reki.
terri,to pomysl sobie ze jezeli to jednak to jest jakis przekret to te babki wciskały taki kit jaki chcialbys usłyszec.jezeli wpłacisz kase za przejazd to juz nie ma odwrotu.przeciez nie znamy zadnego adesu ani p.Anny Lewandowskiej ani p.Tracy a nr tel moze byc kogokolwiek.
tak czy inaczej nie zmienia to faktu ze ja ryzykuje i sprobuje, ale 100% pewnosci nie ma
Caly czas mam wrazenie, ze wszyscy byliscie na zupelnie innym spotkaniu niz ja. Mowili o kasie za transport do fabryki - tego nie trzeba brac!

normalne, ze musicmy za przejazd do UK zaplaic wczesniej.

Potem przyjechalibyscie do UK i nawiali. Tak bylo jak moja kuzynka jechala i firma sponsorowala pierwszym przejazd.
Jesli czekacie na maila z potwierdzeniem to polecan sprawdzcie swoj folder SPAM.

Okazalo sie, ze ostatni list od Tracy o zmianie godziny wyjazdu wlasnie tam mi wyladowal.

Dobrze, ze tym razem nie postanowilam od razu wyczyscic calego folderu :)

Tez jestescie poddenerwowani wyjazdem?
Jeżeli chcecie mieć pewność co do tej firmy i zamiarów pani Anny L poproście ją żeby przesłała wam na e-mail certyfikat wydany przez ministra właściwego do spraw pracy.Certyfikat taki powinno posiadać każde biuro i urząd pracy zarówno w polsce jak i zagranicą .
czy mozesz mi cos wiecej napisac o tej pracy i mieszkaniu w halifax? mma 24 sierpnia wyjazd.... jestem zaraz o studiach i nie wiem czy nie wdepnełam w coś ...nieciekawego dziekuje za info Iwonka
hej łobuziaku:)jak Twoje plany? dokad Cie poniesie? do USA czy UK? buziaki pozdrowionka
Witam wszystkich!

Na poczatku chcialbym uspokoic troszke wszystkich poddenerwowanych. Wiadomo, ze w pewien sposob kazdy z nas ryzykuje. Kto chce - jedzie, kto nie jest zdecydowany - nikt go nie zmusza. Pracowalem juz w Anglii jako Order Picker w zakladzie porownywalnym z obozem pracy i po 3 miesiacach wrocilem, byla to dla mnie niezla szkola zycia, wiec jestem przygotowany nawet na cos podobnego, ale mysle, ze az tak zle tam nie bedzie, w porownaniu z zakladem, w ktorym dane mi bylo zarabiac funciaki ;-)

Na rozmowie bylem w Warszawie w zeszly wtorek 8 sieprnia na 14-sta. Dzisiaj dostalem emila odnosnie zakwalifikowania sie, terminu wyjazdu, z dolaczona mapka. Koszt przejazdu 410 zl juz dzisiaj wplacilem na konto LUKAS'a i dostalem emila od Pani Anny z potwierdzeniem, ze pieniazki juz doszly.

Date wyjazdu mam na 31 sierpnia o godz 8.30 ze Szczecina spod Teatru Lalek "Pleciuga", ul. Kaszubska 9. Wyjezdzam z Rzeszowa i mam kawal drogi do przejechania, ale co bym nie dal rady ;-) Moze jest ktos, kto wyjezdza z okolic Podkarpacia, niech da mi znac. Mozemy sie "ustawic" co do kwestii wyjazdu, bo mi pewnie pozostana do dyspozycji Koleje Panstwowe i meczarnia w wagonie przez 14 godzin. Ale co tam... Raz sie zyje!

Trzymajcie sie Bracia i Siostry i nie lekajcie sie :) Jakby ktos chcial kliknac, to zostawiam namiary: [email]

Pozdrowionka!
CZY WIADOMOŚĆ O ZAPŁACENIU ZA BILET DOSTALIŚCIE NA MAILA CZY TEŻ Z KONTRAKTEM NA ADRES DOMOWY.BO JA JADE 24 I W MAILU NIE BYŁO MOWY O BILECIE
Potwierdzenie dotarcia wplaty 410zl dostalem na maila.
Chyba zle zrozumialem :)
Info o oplacie za bilet dostalem mailem
A jesli chodzi o wynajem mieszkania to tak brzmi oficjalna informacja:

Rent £50 a week including bills (council tax, electricity, gas, water)

Ponoc ta informacja mowi o tym, ze media NIE SA wliczone i ze calkowity koszt wynajmu to 70 funtow :)
jakie media dodatkowe masz na mysli?
DRODZY RODACY WYBIERAJąCY SIE DO CROSSLEE STRASZNIE PANIKUJECIE Z TYM WYJAZDEM PRAWIE WSZYSTKICH OBLECIAł STRACH NIE WIEM Z CZEGO WYNIKA TEN PESYMIZM OFERTA CROSLEE NIE JEST ZłA OFERTY INNYCH FIRM Są BLIZNICZAO PODONE JA WIEM ZE KAżDY CHCIAłBY ZARABIAC TYSIACE FUNTóW ALE OD CZEGOśC TRZEBA ZACZąć PLUSEM JEST ZE ZAłATWIAJą PAPIERY.POZA TYM TO TYLKO TRZY MIESIąCE A PóZNIEJ MOZNA NA NOWO KOMBINOWAć.

NIE ZAPOMINAJCIE żE BEDZIE NAS TAM !!!TRZYSTA OSóB!!! JAK BEDą ROBIć JAKIES WAłKI TO W DUżEJ GRUPIE MOZNA Z NIMI INACZEJ ROZMAWIAC HEHE:)) WIECEJ OPTYMIZMU POZDRAWIAM PA
Zadne.

Rent £50 a week including bills (council tax, electricity, gas, water)

Ktos to sobie zle przetlumaczyl i podal informacje na forum, ze koszt wynajmu+media to £70.
Ja tam okres strachu mam juz za soba :) Wplacilem kase i czekam na wyjazd.
ja chyba rezygnuje z wyjazdu bo dzis dostalem awans, wiec chyba nie oplaca mi sie wyjezdzac (co innego jak kontrakt bylby zapewniony powiedzmy na rok) :)
wiec jakby co to zycze wszystkim powodzenia i mam nadzieje ze wrazenia opiszecie na forum :)
Witam.
Ja razem z żoną jedziemy 24 sierpnia. Pieniądze już wpłaciliśmy. Mamy małe obawy co do tego wyjazdu i pracy ale jednak zdecydowaliśmy się wyjechać. Mamy nadzieję że będzie OK.
Jedzie może ktoś też w tym terminie z województwa warmińsko-mazurskiego? A dokładnie z Iławy?
Czy wie może ktoś co to jest to E111?
E111 jest to papierek z NFZ potwierdzajacy ze jestes ubezpieczony. Musisz jechac do oddzialu NFZ, do ktorego nalezysz i odebrac (nie wiem jak dlugo bedziesz na to czekal)
E111 - to document ktory upowaznia cie do korzystania z pomocy lekarskiej, szpitala itp - w razie wypadku.
Temat przeniesiony do archwium.
211-240 z 575

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa