Wakacyjne kursy angielskiego w Warszawie ???

Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 149
Cytat: Wilderness
Dokładnie uderzyć solidnie w wakacje, ale potem ostra kontynuacja od września

Postanowienie mocne, warto zawsze dotrzymać postanowień, całkiem jak z dietą:))
lub z postanowieniem noworocznym.
Wakacje nie są dobre na takie deklaracje, bo raczej chcemy je wykorzystać na odpoczynek, a nie pokonywanie lenistwa.
Cytat: korba1
Chcę intensywnie uczyć się angielskiego w okresie wakacyjnym na stacjonarnych kursch w Warszawie, może nawet przygotować się do certfikatu. Biorę kilka szkół pod uwagę, Towera, English For You, Archibald, może Bella. Co ogólnie sądzicie o kursach w wakacje i jakie są wasze doświadcznia ???

W wakacje szybko, dynamicznie i często skutecznie
Cytat: kaktus12
lub z postanowieniem noworocznym.
Wakacje nie są dobre na takie deklaracje, bo raczej chcemy je wykorzystać na odpoczynek, a nie pokonywanie lenistwa.

Z tymi postanowieniami jest różnie, czasami niestety szybko tracimy zapał
Dlatego w okresie letnim nie postanawiam nic, co wymaga wysiłku. Urlop to czas na odpoczynek. Z drugiej strony mógłbym się zapisać na jakiś kurs (ale nie językowy), który mógłbym traktować czysto hobbystycznie.
Cytat: wiolleczka
Cytat: zamek01
Dobrze wybiearać szkoły językowe, które jednak dadzą mozliwość uczestniczenia w kursach gdzie zajęcia w jakiejś części prowadzi native speaker

Dlatego też zastanawiam się nad wyborem szkoły English for You, gdyż na ich stronce przeczytałam, że dużą część kursu prowadzą osoby anglojęzyczne. Chcę w wakacje poprawić angielski, a szczególnie na mówiniu. Zastanawiam się jeszcze nad szkołą Cambridge lub ANY.

Tak, rzeczywiście w English For You zajecia opierają się na kursach prowadzonych naprzemiennie przez lektora polskiego( sprawy grmatyczne) i native speakers. W wakacje jest dodatkowo fajnie, że podczas jednego kursu mamy nativów zarówno z Anglii i USA. Mniej więcej po połowie. Mnie się to podobało, gdyż udało mi się wzbogacić mój angielski o wyrażenia i zwroty charakterystyczne zarówno dla USA I UK. Grupki bardzo kameralne, więc nauka wchodzi do głowy. Szkoła Cambridge obiło mi się o uszy, że też jest wysokim poziomie.
Dlatego w okresie letnim nie postanawiam nic, co wymaga wysiłku. Urlop to czas na odpoczynek. Z drugiej strony mógłbym się zapisać na jakiś kurs (ale nie językowy), który mógłbym traktować czysto hobbystycznie.

Dlaczego hobbystycznie, dla wielu osób to jedyny czas, aby uderzyć dynamicznie na angielski
Oczywiściw wakcje to dobry moment aby intenywinie coś zdziałać
Cytat: smack

Dlaczego hobbystycznie, dla wielu osób to jedyny czas, aby uderzyć dynamicznie na angielski

Chodziło mi o wszelkie kursy. Jeżeli językowy, zawodowe lub prawa jazdy, to jest to zajęcie jak najbardziej szkoleniowe i często konieczne. Jeżeli szydełkowanie, fotografia, etc. to hobby. W wakacje wolę zająć się właśnie bardziej niezobowiązującymi rzeczami. Choć oczywiście z drugiej strony to często najlepszy czas na praktyczne rzeczy, np. remont. Prawo jazdy również robiłem latem.
Każdy myśli po swojemu, dlaczego nie uczyć się w wakacje, każdy moment jest dobry
świetny pomysł, zacząć w wakacje może jakiś kurs zagraniczny, a potem po wakacjach zapisać się do dobrej szkoły. Tutaj http://obozyjezykowe.eu/ranking-obozow-jezykowych/ można znaleźć ranking najlepszych kursów zagranicznych, jakby ktoś miał ochotę wyjechać
Na wyjzad to trzeba liczyć sporo kaski a 700 pln łatwo znalezć coś na jedem miesiąc w Warszawie
Cytat: display-big
Każdy myśli po swojemu, dlaczego nie uczyć się w wakacje, każdy moment jest dobry

Nie twierdzę, że wakacje nie nadają się do nauki, ale w przypadku języka obcego - miesiąc czy dwa raczej nie wystarczą, aby dobrze opanować język. Dlatego rok szkolny wydaje się tutaj korzystniejszym rozwiązaniem. Oczywiście w wakacje możesz sobie nieco odświeżyć język lub zrobić pierwsze kroki.
Zgadzam się z poprzednia wypowiedzią. Dwa miesiące mogą tylko w małym stopniu polepszyć Twój ang ale napewno nie nauczy zbyt wiele. Aczkolwiek wiem, że firma bodajże: pracownia jezykowa, ma wiele kursów w swojej ofercie - też wakacyjnych. Do nich możesz zagaić.

Podsyłam linka: http://www.jezykowapracownia.com
a w własnie w Dlugim Języku nie chcecie? ja się moge zgadać z kimś bo sam chce sie wybrać. szkoła robi na razie spore wrażenie już propozycjami programowymi i sposobami prowadzenia zajęć :)
ja chodziłam na kurs wakacyjny do PiSchool w Wawie, a teraz chodzę do nich na normalne kursy bo w wakacje było na prawdę super i wbrew pozorom całkiem sporo się nauczyłam:)
W wakacje to ciężko się uczyć, ale jak ktoś ma silną wolę to czemu nie
W wakacje to jest super szansa zrobienia kursu - semetru w jeden miesiąc
jerry-king
30 lip 2014
Na wyjzad to trzeba liczyć sporo kaski a 700 pln łatwo znalezć coś na jedem miesiąc w Warszawie
W wakacje jest sporo ofert po obniżonej cenie
Cytat:
Tak, rzeczywiście w English For You zajecia opierają się na kursach prowadzonych naprzemiennie przez lektora polskiego( sprawy grmatyczne) i native speakers. W wakacje jest dodatkowo fajnie, że podczas jednego kursu mamy nativów zarówno z Anglii i USA. Mniej więcej po połowie. Mnie się to podobało, gdyż udało mi się wzbogacić mój angielski o wyrażenia i zwroty charakterystyczne zarówno dla USA I UK. Grupki bardzo kameralne, więc nauka wchodzi do głowy

To co rzeczywiście jest fajnego w kursach wakacyjnych prowadzonych w English For you to możliwość uczestniczenia w lekcjach prowadzonych przez lektorów ze Stanów i UK. Osobiście dzięki temu udało mi się wzbogacić swój język zarówno w brytyjskim i amerykańskim angielskim. Potrafię zrozumieć i Anglika i Amerykanina. Kursy są w małych grupach i rzeczywiście bardzo nastawione na mówienie. Jest trochę ćwiczeń i zadań z książki z polskim nauczycielem, ale pozostałe zajęcia to czysty speaking. Spokojnie można poprawić sporo angielskim
Cytat:
I jescze wpadła mi jakoś oferta Profi Lingua w Warszawie, brzmi ok, co wy o tej szkole. Dla mnie spoks, dwie dyszki na rynku to szcacun, ale nie znam ich metody nauki, może ktoś drapnie coś o nich

Spora szkoła językowa, posiada sporo oddziałów. Z tego co mi wiadomo w Profi Lingua bardzo starannie dobierają lektorów i dość trudno dostać tam pracę, gdyż jest bardzo staranna rekrutacja. To świadczy na plus o kadrze w tych szkołach
Czasami i mniejsze szkoły fajnie dają radę
Cytat:
jerry-king
6 dni temu, 18:36
Czasami i mniejsze szkoły fajnie dają radę

Fakt, ale czasami to ruletka. Wiele z nich niestety szybko się zamyka, a te które przetrwają fajnie sobie radzą
Kiedyś była taka mniejsza szkoła New York, New York na Pradze PŁD. Uczyła tam Pani Dari, która była wlascielką. Było super, niestety się zamnknęli
Rynek wszystko weryfikuje, czasami warto zaufać mniejszej szkole
jak widać, ze wszystkim różnie bywa
Był kiedyś Metropolitan w Warszawie, bardzo dobra szkoła, szkoda, że się zwinęli
też słyszałam, ze była to dobra szkoła
W wakacje to można liczyć na spore rabaty
W Centrum i na Ursynowie jest szkoła CLIL, w wakacje organizują intensywne kursy z native speakerami, małe grupy. Co o tym myślicie?
Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 149

« 

Pomoc językowa

»

Studia językowe