Witam,
Ja mam pytanie, czy rezygnacja z kursu jest możliwa, gdy płatności dokonało się z góry za całość?
Umowę podpisałam 24-11-2014r i zapisałam się na dwa poziomy (bo tak było taniej...)
Wiedziałam od początku, ze w lutym będę wyjeżdżała za granicę, ale Pani z która podpisywałam umowę zapewniła mnie, że spokojnie się wyrobie z tymi dwoma poziomami, a mi zależało na intensywnym kursie. No i byłoby to możliwe gdyby nie fakt, ze w okresie świąt i nowego roku nie było organizowanych zajęć typu Group Class co opóźniło mój kurs o 2 tyg (nie zostałam o tym poinformowana przy podpisywaniu umowy). W tej chwili kończę pierwszy poziom (I1) ale drugiego już nie dam rady wyrobić.
Pisałam podanie w tej sprawie, prosiłam o wydłużenie czasu na zrealizowanie kursu i dokończenie go po powrocie (w październiku). Niestety dostałam odpowiedź odmowną.
Pomyślałam zatem, czy mogę złożyć podanie o rezygnację i domagać się zwrotu połowy kosztów?
Biorąc pod uwagę, ze nie rozpoczęłam tego drugiego poziomu, nie odebrałam książki, NIC. Kończę pierwszy poziom i na tym bym poprzestała. Czy mam jakieś szanse na odzyskanie pieniędzy z ten drugi, nierozpoczęty poziom?
Z góry dziękuję za jakiekolwiek info :)