Speak up - jak zrezygnowac?

Temat przeniesiony do archwium.
211-240 z 317
...nie martw sie o mój klawisz ...odskakuje, za to ty nie możesz ,,odskoczyć " od złośliwości, tudzież pozdrawiam i zycze powodzenia
Witam, informuje wszystkich zaglądajacych tutaj, że ze szkołą SU mozna tylko wstąpić na drogę sądową. Niestety moja skarga napisana do siedziby szkoly nie przyniosła żadnego efektu poza niejasnym wytłumaczeniem, ze szkoła czeka na mnie jako ucznia abym mogła kontynuować nauke i za cholere nie chca oddać mi moich pieniedzy. Została mi więc tylko droga sądowa. mam zamiar udac sie do znajomego prawnika i mam nadzieje, że mi sie to opłaci. Ostrzegam jeszcze raz wszystkich którzy chca korzystać ze szkoły Speak up ... uważajcie za co płacicie, bo potem nie ma odwrotu, z kursu mozna zrezygnować ale nie dostaniecie pieniędzy za nieodbyty kurs mimo, ze w umowie bajerują gwarancjami. które nie maja nic wspólnego z rzeczywistością. Zabierajcie dyktafony na rozmowe z konsultantem, bo kłamią a potem się wypierają. Radzę, a czy skorzystacie ....mam taka nadzieję, jest dużo innych firm więc od SU trzymajcie sie z daleka, pozdrawiam
...polecam fiszki ...kosztowaly grosze i wiecej nauczyłam sie niz na kursie za 3000 zł hahaha
Hanawes, jak kroki u prawnika?Mnie wczoraj spotkało nieprzyjemne rozczarowanie gdy otrzymałem informacje o dopłacie za rezygnacje z kursu w wysokości 1300 zł, przyznam szczerze- myślałem, że to żart. Pani z administracji powiedziała, że mam pisać odwołanie i że mam 50% szans na pozytywne jej rozpatrzenie, czytając Wasze wypowiedzi nie mam złudzeń, pozostaje albo sąd, albo kontynuacja kursu..
Niestety to nie żart, u mnie była ta sama sytuacja , 1300 zł kosztowało mnie to ze nie nadążyłam za kursem, bo chorowałam. Niech nie mydlą oczu, ze trzeba pisac odwołanie, bo ja pisałam czekałam 2 mies. na odpowiedz i u nich jest wszystko według umowy. Ja na razie napisałam do UWAGI w TVN , moze oni zainteresuja się tematem ,, jak oszukać klienta na kursie w SU'' bo konsultantka jest bardzo miła gdy zapisujesz sie na kurs i oczywiście mówi o tym, ze zawsze mozesz zrezygnować z kursu i nic nie tracisz, ale prawda jest inna, pozdrawiam i jeśli masz mozliwośc uczestniczenia w kursie, to zwróć uwage, czy jest tak jak w umowie ....5 osób w grupie, bo jak ja chodziłam to zawsze było dużo więcej nawet kilkanaście, ale oni twierdzą, że są w porządku ... jeśli sprawę da się nagłośnić dam znać...pozdrawiam
Cytat: janek1983
Hanawes, jak kroki u prawnika?Mnie wczoraj spotkało nieprzyjemne rozczarowanie gdy otrzymałem informacje o dopłacie za rezygnacje z kursu w wysokości 1300 zł, przyznam szczerze- myślałem, że to żart. Pani z administracji powiedziała, że mam pisać odwołanie i że mam 50% szans na pozytywne jej rozpatrzenie, czytając Wasze wypowiedzi nie mam złudzeń, pozostaje albo sąd, albo kontynuacja kursu..

Za rezygnacje nie możesz mieć dopłaty. Ona pewnie z czegoś wynika. Dopytaj się w szkole o co chodzi, a potem jeżeli będą niejasności idź do prawnika. To zawsze dobre rozwiązanie. W końcu prawo należy egzekwować, kiedy obie strony inaczej rozumieją umowę, pod którą złożyły podpis.
Cytat: janek1983

janek1983, chcielibyśmy wyjaśnić Twoją sprawę priorytetowo, dlatego bardzo prosimy o kontakt na adres: [email] z podaniem danych osobowych, numerem studenta i informacją o którą dokładnie chodzi szkołę. Po uzyskaniu tych informacji będziemy mogli odnieść się do opisanej sytuacji.

Pozdrawiam,
E Rzecznik Speak Up
edytowany przez ERzecznikSU: 08 maj 2014
w głowie się nie mieści, że za rezygnację z kursu ktoś pobiera opłaty ... i to w dodatku tak wysokie!!!
Szanowni Państwo, profil SpeakUpRzecznik i Pani Lidia Korsarz-Wścieklica nie są naszymi oficjalnymi przedstawicielami i w żaden sposób nie są związani z LEARNING SYSTEMS POLAND Sp. z o.o.

Zwracam się z uprzejmą prośbą o nie traktowanie wypowiedzi z profilu SpeakUpRzecznik jako wypowiedzi przedstawiciela naszej firmy.
*nietraktowanie
Cytat: zielonosiwy
*nietraktowanie
oczywiście.
Witam wszystkich oszukanych.
Ja też się użeram z odwołaniami. Też się wybieram do prawnika.
A może zbierzemy sie w więcej osób i jkaiś pozew zbiorowy wytoczymy????
Ja za swoje odbyte 10 godzin kursu mam zapłacić 2 tyś zł... Pomimo iż informowałam szkołę o chorobie i braku mozliwości uczęszczasznia na kurs...
Osoby, które chcą sie przyłaczyć - wyslijcie wiadomość na priv. RAZEM MOŻE SIĘ UDA. :)
Jak będzie nas więcej- szybciej zainteresują się nami media.
A i każdy kto chce podpisać umowę ze Speak Up - UWAŻAJCIE!!!!! To co mówi konsultant nijak się ma do tego co w niej jest. Dlaczego powinna zapalić się Wam żarówka...:
1. czemu trzeba brać kredyt na kurs w banku... dlaczego nie można miesięcznie płacić danej kwoty... (a bo z bankiem i tak nie wygrasz... pierwsze czerwone światełko...)
2. dlaczego pierwsze kilka poziomów kosztuje tak dużooooo a kolejne tak mało - tabelka "cena i forma płatności" w umowie... (kolejne czerwone światełko)
3. czas na realizację poziomu jest sztywny - nie wierzcie w zapewnienia konsultanta że można poinformować szkołę o problemach itp... nie e...Płacisz za czas podany w tabveli, nie za zrealizowane zajęcia....
UWAŻAJCIE!!!
Ja nie planowałam rezygnowac, ale mój stan zdrowia nie pozwolił mi na kontunuowanie nauki... jednak to dla szkoły Speak Up nie jest ważne... Dlatego wszytsko jest dobrze póki nie trzeba zrezygnować... Jednak nie da się przewidzieć jak nam się życie potoczy... Dlatego uważajcie!!!!!!!!!!
@ERzecznikSU
kolejny anonim
dwie osoby, a może jedna, mają za dużo wolnego czasu.
Hej Witajcie jestem w podobnej sytuacji co wy . Kroki podjęte przez Hanawes są jak najbardziej odpowiednie. Hanawes napisze na priv po tym poscie! Widząc jak wiele jest osób, które padło ofiarą niedozwolonych klauzul zawieranych w umowach Speak UP sam pojawiam się tutaj. Słuchajcie jesli ktos chce walczyc o swoje pieniadze to proponuje działać. Możemy tu pisać jak jesteśmy poszkodowani ale na dłuższą metę nic nie wskuramy. Pamiętajcie, że osób oszukanych i oszukiwanych przez speak wciąż przybywa. W pojedynkę nic nie ugramy. Dzisiaj świat daje nam dużą możliwość wypowiadania się. Mamy media, cały social network. Osoby chętne działać zapraszam na priv. Proszę napisać - Działam. W miarę swojego czasu będę się odzywał do wszystkich.
Sluchajcie, jesli znacie kogos kto w przeciagu ostatnich 2 lat od zlozenia wypowiedzenia nie podpisal rozliczenia ze szkola i ma niejasna sytuacje ze speakupem to zapraszam do kontaktu. Wg umowy zlecenia ktorą obwarowuje się ta pseudo uczelnia czas przedawnienia roszczeń to 2 lata!

Zostawiłeś pieniądze w Speak UP teraz możesz podjąć działania, aby je odzyskać!
Bardzo się ciesze, ze odzywacie sie, bo juz myślałam że tylko ja tu apeluje do potencjalnych kursantów SU. W dalszym ciągu będę pisac o tym jak zostałam oszukana. Ja tez uważam, ze wspólnymi siłami może nam sie udac odzyskać utracone pieniądze. Kilkakrotnie dzwoniono do mnie z SU abym rozliczyła sie z kursu, oczywiście chca mi oddać pieniądze za dwa ostatnie poziomy z czterech wykupionych, czyli jakieś 700 zł, a ponieważ zrobiłam tylko pierwszy poziom i to nie do końca ( pierwszy i drugi kosztował 2600 zł ), zażądałam zwrotu również za drugi poziom to kwota 1300 zł. Oczywiście spłacam kredyt w banku, ale zamierzam walczyc o swoje. Myślę, ze można również zarzucić wiele niedociągnięć w szkole, np. w umowie napisane jest, ze w zajęciach uczestniczyć będzie najwyżej 5 osób. Na moich zajęciach zawsze było więcej a nawet kilkanaście osób. Po prostu jedno wielkie oszustwo. Pozdrawiam
Cytat: ERzecznikSU
Szanowni Państwo, profil SpeakUpRzecznik i Pani Lidia Korsarz-Wścieklica nie są naszymi oficjalnymi przedstawicielami i w żaden sposób nie są związani z LEARNING SYSTEMS POLAND Sp. z o.o.

Zwracam się z uprzejmą prośbą o nie traktowanie wypowiedzi z profilu SpeakUpRzecznik jako wypowiedzi przedstawiciela naszej firmy.

...a ja sie zwracam z uprzejma prośba do ciebie kobieto o nietraktowanie ludzi jak idiotów i przestań udawać że pracujesz, bo mnie szlag trafia że moje pieniądze poszły na pensje kogos takiego jak TY ...szanowna rzeczniczko
Cytat: mg
@ERzecznikSU
kolejny anonim
dwie osoby, a może jedna, mają za dużo wolnego czasu.

To akurat wygląda na prawdziwy nick.
Cytat: AntySpeakUP
Zostawiłeś pieniądze w Speak UP teraz możesz podjąć działania, aby je odzyskać!

Komornik?
Szanowni Państwo,
Zależy nam na pozytywnym rozwiązaniu każdej opisanej sprawy dlatego jeszcze raz bardzo prosimy o kontakt na adres: [email] z podaniem danych osobowych, numerem studenta i informacją o którą dokładnie chodzi szkołę oraz opisem podjętych przez Państwa kroków, abyśmy mogli się odnieść bezpośrednio do sytuacji i wspólnie ją rozwiązać.
niech pani się podpisze, żeby ludzie mogli dokonać samosądu :)
na witrynie speak-up.pl nie pojawia się ani razu sekwencja 'rzecznik', 'erzecznik', 'e-rzecznik'.
Nieładnie się bawisz
....straciłam tylko czas i pieniądze na list polecony, a wy gracie na czas i niczego nie załatwiacie,. macie dla wszystkich którzy zrezygnowali jednen szablon odpowiedzi na reklamacje ,, wszystko jest zgodne z umową'' wiec nie wypisuj kobieto tutaj bzdur, że coś załatwiacie ... za kurs inkasujecie z góry i nic was nie obchodzi, nawet gdyby ktoś umarł to i tak nie zwracacie pieniędzy. Jak kupiłam kiedyś buty które okazało sie, że nie nadawały się do chodzenia to zwrócono mi za nie pieniądze dlatego uważam, że za kurs który nie spełnił moich oczekiwań i nie został wykorzystany firma powinna zwrócić mi pieniadze ... tak mówi prawo konsumenta .... gdzie są prawnicy???? moze ktoś nam pomoże :-)
na witrynie speak-up.pl nie pojawia się ani razu sekwencja 'rzecznik', 'erzecznik', 'e-rzecznik'.
Nieładnie się bawisz

Tak, to dziwne
Prawdopodobnie email [email] jest dummy email bo wystepuje tylko na index.forum.gazeta.pl i to jednego dnia 05.02.2013 w bardzo podbnej 'otoczce'
natomiast domena email do kontaktu na stronie speak-up to http://lsp.edu.pl/

KRS w pdf 9 stron (pobierz wydruk) Learning Systems Poland jest tutaj:

https://ems.ms.gov.pl/krs/danepodmiotu
Nieładnie się bawisz

Może sprawdzisz? Przecież to proste napisać do Speak Upu lub zapytać się na FB. Proste. Jak sprawdzisz, to napisz, czy miałeś rację, czy się myliłeś.
Cytat: Hanawes
Jak kupiłam kiedyś buty które okazało sie, że nie nadawały się do chodzenia to zwrócono mi za nie pieniądze dlatego uważam, że za kurs który nie spełnił moich oczekiwań i nie został wykorzystany firma powinna zwrócić mi pieniadze ... tak mówi prawo konsumenta .... gdzie są prawnicy???? moze ktoś nam pomoże :-)

Sądzę, że prawnicy nie są wymierającym gatunkiem i zawsze łatwo jakiegoś znaleźć. Wygooglaj jakiegoś w swoim mieście i załatw sprawę. Od załatwiania tego typu sporów są organizacje konsumenckie i sądy.

W każdym większym mieście istnieje coś takiego jak miejski rzecznik praw konsumenta, który:
*udziela porad prawnych;
*występuje do przedsiębiorców na rzecz ochrony interesów konsumentów;
*pomaga konsumentom przygotować pisma reklamacyjne, procesowe (pozew przeciwko przedsiębiorcy) i egzekucyjne;
*prowadzi edukację konsumencką
*współdziała z Urzędem Ochrony Konkurencji i Konsumentów, Inspekcją Handlową, organizacjami konsumenckimi i innymi instytucjami;
* wykonuje inne zadania określone w przepisach.

Możesz do niego zadzwonić lub napisać. Porady są bezpłatne.

edytowany przez kaktus12: 14 maj 2014
Cytat: kaktus12
Może sprawdzisz? Przecież to proste napisać do Speak Upu lub zapytać się na FB. Proste. Jak sprawdzisz, to napisz, czy miałeś rację, czy się myliłeś.

to nie ja mam uwiarygadniać swoje przypuszczenia, tylko oficjalny przedstawiciel firmy ma potwierdzić swoją tożsamość.
Sam napisz i pokaż dowód, że to jest oficjalny rzecznik Speak Up, żeby mnie przekonać.
To znaczy, co ma zrobić?
Podać PESEL, nr obuwia, wkleić swoje wesołe zdjęcie?
Dla mnie jego profil wygląda wiarygodnie, więc mogę traktować go poważnie.
Sprawdzać powinni, ci którzy mają problem, a nie odwrotnie.
Ma podać imię i nazwisko. Ile masz lat, że tego nie rozumiesz?
Mianuje się oficjalnym przedstawicielem firmy, co tu jest do tłumaczenia, chłopie, orientuj się.
Temat przeniesiony do archwium.
211-240 z 317