Wrażenia po big day'u

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 146
poprzednia |
UFF, już za nami, jak wam poszło?
ostatni reading to masakra, czy tylko ja mam takie wrazenie???pisemne nawet mozliwe, kazdy mogl znalezc cos dla siebie, a eglish in use to troch loteria, trudno powiedziec, ale nawet w sumie w miare.
No tak, mogło być gorzej ;) Reading był raczej łatwy, writing też, a co do trzeciej części to trudno cos powiedzieć. Zobaczymy....w sierpniu. W każdym razie ja się cieszę że mam ten dzień już za sobą. Pozdrawiam wszystkich zdających, a właściwie teraz już czekających.
No serio, ostatni reading to oni normalnie sobie w kulki polecieli :/ Nie dość że mało czasu to jeszcze cholernie długi tekst i masa dziwnych pytań do niego... Writing nawet spoko, choć żałowałam, że nie było letter of complaint... A English in use? Hmmm... Najgorszy jak dla mnie był ten list... Bo reszta chyba nawet dobrze :) Ale całe szczęście że już po wszystkim :D
O dziwo było całkiem nieźle- symaptyczne tematy w writingu. Nawet zdążyłam zrobic ostatni reading, który choc długi nie był chyba bardzo trudny. Spisałam ododpowiedzi , lecz sa to tylko pojedyńcze wyrazy czy litery A,B,..
No ja na reading nie nazekam bo zaczelam od ostatniego zadania :) a to najprostsze o sloniowej orkiestrze zostawilam na koniec jakby juz czasu nie bylo i tym sposobem zdazylam ze wszystkim :)
Ja tez zaczelam od ostatniego, a sloniki zrobilam zaraz potem, wlasnie dlatego,ze byl latwy i szybko moglo wpasc kilka punktow (x2 do tego:P). A co do english in use...dla mnie to on wcale ne byl taki prosciutki...
No u mnie z readingiem podobnie jak u przedmówcy - ostatni tekst, mimo, że długi to raczej prosty, chociaż ze 4 strzały były... za to na słoniach to sporo czasu straciłam i troche na pierwszym bo w sumie dziwny był :/
A use - zadziwiająco prosty register transfer i dziurawiec, ale ze dwa razy przegiete słowotwórstwo (przynajmniej dla mnie), o co chodzio z tym mental i alert bo nic mi do glowy nie przyszło???
No u mnie z readingiem podobnie jak u przedmówcy - ostatni tekst, mimo, że długi to raczej prosty, chociaż ze 4 strzały były... za to na słoniach to sporo czasu straciłam i troche na pierwszym bo w sumie dziwny był :/
A use - zadziwiająco prosty register transfer i dziurawiec, ale ze dwa razy przegiete słowotwórstwo (przynajmniej dla mnie), o co chodzio z tym mental i alert bo nic mi do glowy nie przyszło???
a co mialas w relief i provide?
relief zamieniłam na relieve, razem can relieve pain czy jakos tak (łagodzi ból) a tego drugiego nie pamiętam
Provide - providence
Witam, wrazenia podobne. Reading nawet spoko (mimo ostatniego tasiemca;) writing tez nie najgorzej (czy to duzy blad jak sie nie nadawalo w reporcie tytulow kolejnym czesciom?), za to use... masakra. Przeciez nie istnieje takie cos, jak : mentalness! Moze mentality? :( alert -> alertness, provide -> providence, ale wlasnie patrze w slowniku, ze to "opatrznosc" wiec pewnie nie to, relief -> relieve). No to teraz czekamy do sierpnia.
Pozdrawiam
mentality=mentalność, umysłowość, właśnie się uradowałam, bo strzelałam :D
Serio?? Mentality?? Ale jaja, też strzelałam...
Ja mam provider
teraz jak o tym mysle, to to nie jest takie glupie. Przeciez 'mantality' to znane slowo. Skad mi sie przyplatalo to "mentalness"?! ;)
a czy ktos wie, czy BC zamiesci prawidlowe wyniki w necie? a jesli tak, to kiedy?
Dla mnie reading okropny- moze slownicto nie bylo trudne ale podchytliwe pytania i duzo strzelalam, writing spoko fajne tematy, a use of english choc najbrardziej sie obawaialam to chyba najlepiej mi poszedl. Pozdrawiam wszystkich!
rzeczownik od provide to provision, tak napisalem. wpadlem tylko na submission... register tarnsfer mi nie podszedl, open cloze jakos tez srednio, za to error correction jak zawsze super :) 1 czesc to loteria, ostatnia latwa... 75% powinno byc :) na writingu troche meczylem sie z reportem, jakies 55 minut pisalem, ale wyszedl calkiem niezly, nie mowiac juz o article ktorego napisalem w 30 minut, po prostu podszedl mi temat idealnie :) a reading wg calkiem prosty, narzucilem sobie szybkie tempo na pierwszych trzech czesciach, i na czwarta na luzaku starczylo czasu, w sumie tam tylko ze 2 pytania byly jako tako podchwytliwe, reszta dosyc jednoznaczna, najtrudniej bylo chyba znalezc czas aby je w spokoju przeczytac :) czekamy do sierpnia ;)
hahaha a u mnie glupio... beautiful bylo? haha i ably?chyba nie...:( (od ability)i to pierwsze takie srednie...z ta rzeka?costs of river?bleee no ale to mozna miec tylko do siebie pretensje, trzeba sie bylo pouczyc:/ grrr... zdam se w grudniu najwyzej:) pozrawiam i nie stresujcie sie wszystkie dzieci smieci! ja bym tu powypisywala, co napisalam, ale juz sobie zapomnialam... a w ogole zaczelam od drugiego writingu(review)i jakimis idiomami im strzelalam i inwersja i cuda niewidy, to na report mi potem kwadrans zostal...haha.. pozdrawiam wszystkich przejmujacych sie, szczesliwych, i tych, co postanawiaj to olac...:):)
Z rzeka to banks a od provide to provider
co do rzeki sie zgadzam, ale provider odnosi sie tylko do osoby, powinno byc provision
Mogło być albo provision, albo providence, to jest to samo :)
a z tymi wakacjami.. co bylo w pierwszym? cos przed woods? a z tym sprzetem co mozna wypozyczyc? napisalam demage it (ourselves) no i nie wiem czy dobrze.. a z dziecmi na basenie? don't let them out of... i co?
woods pewnie edge (nie jestem pewien), out of sight, hurt ourselves
musiało być provider, bo tak wynikalo z sensu zdania.

alert - alertness
mental - mentality (proste)

ogolem zrobilem pewno jak zwykle mnostwo ortów w Word Formation. Error Correction i ostatnie byly najprostsze. Pierwsze Btw zmieniliscie Roman na wielka litere? chyba trzeba ale nie jestem pewny... aha i zmiana formatu tez byla raczej wymagajaca

Reading byl strasznie prosty, do zrobienia w 50-55 minut... writingi raczej latwe, ale trzeba cwiczyc wczesniej, a ja sobie niestety olałem... i chyba za calosc bedzie C :(

pzdr i samych A
ale mialam zacme umyslowa :D Dzieki za odpowiedzi, pozdr
mam pytanie czy zaznaczaliscie numer kandydata np 5012 w polach na karcie odp? czy tylko zweryfikowac dane i jazda?
ja dalam don't let them out of CONTROL, ale nie wiem czy dobrze.... a jesli chodzi o reading to da mnie byl MASAKRA, w ostatnim prawie wszystko sptrzelalam.... pozdrawiam!:)
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 146
poprzednia |

« 

Pomoc językowa