Wrażenia po big day'u

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 146
ja nic nie dalam ale upewnialam sie i nie trzeba bylo :)
ja mam provision
Wydaje mi się że poszło mi całkiem nieźle. Z tym ostatnim readingiem to nieźle przywalili.Najdłuższy jaki w życiu widziałam ;) Ale i tak najbardziej namęczyłam się przy tych słoniach.
Writing- report napisałam za długi i musiałam skaracać i zapomniałam o conclusion :( A w drugim wzięłam article i tym razem musiałam wydłużać. Wiem że nie powinno sie liczyć słów na egzaminie ale inaczej w życiu nie doliczyłabym się prawidłowej liczby :P
W use of English wyłożyłam się na słowotwórstwie np. complex-complexion (tak wiem że to "cera" :P )sprawdzałam w słowniku i powinno być chyba complexity.
W każdym bądź razie życzę samych "A"!
Jestem totally washed out ;)rnStrasznie zmęczyło mnie to pisanie. Nawet nie takie okropne. Trochę się przerazilem word formation, bo zawsze mi szło najlepiej i robiłem to pierwsze żeby się podbudować tym razem się załamałem :P Nigdy nie zapomnę chyba uczucia, kiedy usłyszałem "that is the end of paper 3", bo wreszcie poczułem wakacje, rnżyczę wszystkim samych "A" :P
Ja najlepsze wrazenia mialam po USie najgorzej chyba po writingu chociaz byl calkiem do napisania...no a reading to byl kompletny race against time;P pozdrawiam wszystkich ;)
dla mnie straszne było poprawainie błędów w UIE, mialam 3 dobre pod rząd :P
nie jestes sama, ja tez miałam 3 pod rząd ok..co było podejrzane ;) co do reeszty...ostatni tekst w readingu nie poszedł najlepiej, a writing był całkiem do przyjęcia :) Trzymam kciuki za nas wszystkich!
a ja miałam chyba 3 dobre w całym tekście...
dla mnie able wyszło na enables ale nie jestem sure.
a co z >beat
ufff, dzieki bo wpisałam providence i az cierpnę
czytanki dla mnie dosyc proste, a tekst chociaz długi to raczej bezproblemowy... ale mi reading akurat zawsze dobrze szedł ^^ za to writing to był kompletny freestyle, mam nadzieje, że oceniaja to z przymruzeniem oka bo wypisywałam jakieś dziwne historie, lol. eiu... uff. to sie dopiero zobaczy w sierpniu ;/ pzdr dla wszystkich zdających!zdania życze ;)
U mnie podobnie, trzy, w całości.Sprawdzłą ktoś może tego provider'a, na pewno dotyczy tylko ludzi ?
sprawdzał oczywiście miało być :)
definicja w slowniku cambridge jest nieco confusing... jest wyraznie napisane someone who provides something, ale sa przyklady np. Internet provider... jestem zdania ze obie odpowiedzi sa poprawne.
no to chociaż co do jednego mogę wydać z siebie - uffffffff , dzięki kuba
Reading-taki sobie, chyba najlepiej mi poszła part 3, writing - do przyjęcia, chyba nawet za dużo skrobnęłam, a use - tak, Roman napisałam, w 3 albo 4 linijkach w ogóle nie mogłam doszukać się błędu, to je zatikowałam, reszta taka sobie. Na kursie robilismy trudniejsze. Obawiam się, że listening będę miała z kosmosu. Ogólnie, cały trójbój był taki typowy advanced, podchwytliwy, tylko pozornie łatwy, ale napewno łatwiejszy od summer 2005(jakieś context -contextualised. Good luck!
Nie kombinuj tyle, na 90% provider powinien być, tak z sensu zdania wynikało...Provision to 'when something is provided' a provisions to prowiant po naszemu. Więc ni w pięść ni w oko. Za to pompa z comment -> commentators... byłem raczej przekonany, że to zły strzał, bo za bardzo po polsku brzmi :D Ale jest dokładnie taka forma na szczęście:)
Proponuje, zeby ktoś kto sobie poradził w jakimkolwiek stopniu z part5 UoE (register change) napisał co wymyślił...niby to nic juz i tak nie da, ale chociaz sie dowiem (nie tylko ja;) co za cuda trzeba była wstawić. Ja wymyśliłem tylko pare...m.in. book, control,twice as, a reszty nie bede mowic bo pewnie głupoty totalne.
providence nie pochodzi od provide i oznacza opatrzność ;)
qrde tak jak czytam to co piszecie o USiE to się ząłamuję, bo WT zawsze mi dobrze szło, góra 1 źle, a tu klapa... Wogóle to zaczzęłem od 'relify' więc zaćma total... ale cóż... nadspodziewanie łatwo mi register transfer poszedł i aż strach myśleć.... ktoś prosił o odpowiedzi co wpisywalismy (te co pamiętam, nie w kolejności):
twice as, edge, uot of sight(albo care, nie pamietam co na AS wpisałem), for half, provided by(to to przed staff, wydawało mi się że muszą być dwa słowa, przy czym drugie to 'the' ale nic mi nie pasowało)
reszty nie pamietam
dalej, ktoś duuuużo wczesniej pisał że w P3 zrobił Roman-według mnie z małej trzeba było zostawić, bo to przecież adjective jest (rzymski) i nie był w nazwie, np. Roman Empire
A co do poprzednich części: Reading był łatwiutki, na P4 mi 30 minutek zostało więc się spokojnie wyrobiłem, najbardziej mnie wbrew pozorom wkurzył P1 bo tekst był strasznie głupi
Writing - każdy part po około 45 minut pisałem (w Part2 wziełm Task 3 - character reference) i jakoś poszło, nawet się limitami słówek zmiesciłem :D

I cóż, pozostaje nam tylko czekać do połowy sierpnia, kiedy to zbawienny internet i strona BC przyniesie wyniki... Mam nadzieję że pójdzie mi tak jak FCE (na A zdałem, a co!)

Wszystkim żeyczę znalezienia się w tej 6% grupie A'owców :D
z tym Roman, to się nie zgadzam , ano owszem przymiotnik, ale te, które związane są z narodowością, w angielskim (odwrotnie niż w polkim )pisze się wielką literą
unbeatable , i miałam enables
hej, przede mna jeszcze speaking:((juz w niedzile 18.06) Jesli ktos juz miał to nich mniej wiecej powie jakie były tematy do rozmowy, co przedstawiały obrazki, itd. Bardzo prosze! pozdrawiam:)
z tego co pamiętam z part 5
-two times, out of care ( or control, sight),provided by (or with) staff,book, damage ourself,can hire ,help, near ( or next to)
W pozostałych miałam też m.in:
Roman -z dużej litery ,
complexity,extended,harmful,relieve,alertness,absention(a powinno byc absence),provider,communicators,enables,dramatically,phenomenial,mentality,unbeateable,intuitive
pytania byly mniej wiec takie: do czeego przyda sie angielski, jak moje zycie bedzie wygladalo za 10 lat, jak zycie ludzkosci bedzie wyglądalo za 10 lat; obrazki przedstawialy ludzi, ktorzy w rozne sposoby dbaja o siebie (wizyta u dentysty, ktos cwiczacy na silowni, itp.) pytanie oczywiscie porowna 2lub 3 i powiedziec ktora forma dbania o sibie jest najwazniejsza, moj partner mial obrazki o roznych wycieczkach i mial powiedziec, ktora jest najciekawsza; potem dostalismy cos o wyobrazni - powiedziec ktory z przedstawionych sytuacji najbardziej wplywa na wyobraznie
A tak poza tym radze trzymac sie czasu, jesli sie nie wyrobisz to ci po prostu przerwa
NIe, no jak czytam te posty , to nie jest za dobrze ..Niektore rzeczy mam ok. , ale sporo zle. Ja wam powiem,ze nawet nie probuje oceniac jak mi poszedl use of e.rnOgolnie nie bylo tak najgorzej. W kazdym razie mam nadzieje ze zdalam .Jak nie to bajbardziej szkoda tych 540 zl :P
nie powinno byc extensive? a nie extended?
Może pamiętacie jakieś odpowiedzi z reading part3?
a nie powinno byc tez commentator a nie communicator? ;/
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 146

« 

Pomoc językowa