PORÓWNAJMY ODPOWIEDZI!mam moje wszystkie

Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 164
in spite of being trained ?
no i drogi timersie tamta dziewczyna dobrze wymyslila,bo trained bylo tam napisane,wiec w sumie jest 5 slow,a nie 6, ehh ta wasza pamiec...wiec burasek podala prawidlową odpowiedz.
dziękuję ci mickey szkoda ze innych tak nie wymyśliłam

mam za to pytanie z innej beczki teraz dodali sesję wiosenną w marcu ale zapisy są w styczniu więc jeszcze nie będziemy wiedzieli czy zdaliśmy?
przed heavy bylo "the" wiec zrobilam heaviest jako 3 stopien
A ja mam: in spite of fact they :P
mam prawie to samo. pozdro
scientists i basta!
ja tezzz
ja tez mam scientists i jestem pewna na 100% ze to byla liczba mnoga.. noi tez mam growing.. ale tu duzo osob ma inaczej.. ehh
człeniu!, papier sie 'skończył' a nie 'kończył'
jaki było z tym feel?
Właśnie, zgadzam się, nie mogło być w czacie ciągłym : He was't feeling
well enough... (???) nie mogło...
po: in spite of - nie może być zdanie!!!
in spite of noun/ +ing..
being trained- to strona bierna... no własnie nie wiem czy pasowała... Oni byli tenowani very hard (?)
ja mam juniors, ale nie wiem mnie mieli youngters, :
w 2. czy 3 było sugests, proposes...
dalej : result, option,between, replace, w 1. quite (??????), come out (?)..hmmmm
Otóz, THE, moj drogi Mikeju, nie moze byc pominiete :)
dokładnie: Stientists- l.mn
wiem, no tak.. było coś "are"
Masz sporo dobrych odp,ale czy najlepszych? i nie ma co się wymądrzać... ;P co to " i to poziom FC?"
bez urazy... ale to nie tu takie ostre krytyki... To tego kogoś sprawa...
Pozdr.
nie można powiedzieć 'in spite of that they trained'
po 'in spite of' mamy rzeczownik lub formę z końcówką -ing

'In spite of the rain / in spite of my bad flu / in spite of missing sth, etc.'

'In spite of THE fact (that)...' - 'the' nie można ominąć, 'that' można

Ktoś pytał (kilkakrotnie) czy forma 'in spite of being trained..' jest poprawna. Jest, ale nie wiem jakie było całe zdanie, tak więc dalej nic nie weimy ...:))
mupet masz r a c j ę!
Ta stronka nie jest do takich komentarzy...
Zamiast się jakoś pocieszyc wesprzeć... przecież to nie jest wyścig szczurów, trochę życzliwości dla współzawodnika! :) Przeżywaliśmy to przecież tak samo(?) razem(?)...eh a tu jest taka potrzeba wygadania się, bo z kim jak nie z Wami!!! dużo (mi) to pomaga...
Spoko ;-) Już się powstrzymam chociaż nie uważam żebym się wymądrzał. Po prostu mówię to co jest na 100% pewne bo to akurat wiem.
Zresztą napisałem także że wielu nie jestem pewien więc moje odpowiedzi nie są najlepsze ;-)

Pozdrawiam
a ja mam z tym spite tak: in spite of having
i potem bylo trained 2 weeks chyba. wiec pasowalo :)
i tak jest na pewno dobrze!!!
no jak? in spite o having trainED? I co to mialoby znaczyc...? :]
a pamiętacie, jak dokładnie brzmiało całe zdanie i co trzeba było z nim zrobić?
In spite of having trained for two months, he didn't manage to complete the race withing the time limits - takie przykładowe zdanie

having + czas+ing - to imiesłów dokonany, czyli 'pomimo tego, ze coś zostało zrobione, zakończone itp
to na upartego 'in spite they trained' też mogłoby być. /pomimo, ze trenowali/ hmmm..uznają to ?
oj, nie

musi być 'in spite of' i forma ciagła np doing sth (lub jej forma dokonana - czyli having done sth)

in spite of doing sth - pomimo robienia czegoś
in spite of having done sth - pomimo zrobienia czegoś
iwonabp, zgadzam się z Tobą.
Ja napisałam : in spite of being trained,
a zdanie bylo chyba takie: In spite of being trained, they (lub the team?) couldn't win the match (lub any match)

Natomiast konstrukcja (ta druga) jest taka: in spite of the fact that...(i niczego wywalac nie mozna)

Poza tym to nie gorączkujcie się tak, będzie dobrze!

ok 80% ludzi zdaje ten test (tylko 20 oblewa), połowa z tego (40%) to ocena C, czyli az 40% to A i B (A-8% , B-32%) . Tak było z sesji letniej 2004
Więc nie jest tak źle! Główki do góry i na impreze! :)
ano idziemy koleś ( na FCE) bo mamy taki kaprys i za dużo kasy.
Różne sa motywy i tobie nic do tego. Dzieciak!!!
Ja jestem "stary zgred" 38, praktycznie rok temu ( po 20 latach przerwy) wróciłem do języka, uczyłem się sam, pracując, nie bedąc w Londynie i jak zdam na C będę szczęśliwy. Nie piszę "happy". Używanie "angielszczyzmów" jest trochę zabawne
zdanie dokładnie było takie : Team still doesn't win /uzyj SPITE/ trained very hard. w drugim członie powinien być uzyty zaimek osobowy THEY.
dobrze jest i having i being!na bank!więc sie nie martw!!:)))
Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 164

« 

FCE - sesja zimowa 2004

»

FCE - sesja zimowa 2004