Belfast- kto tam byl? 2

Temat przeniesiony do archwium.
781-810 z 1604
Hm... to podejrzane... boje sie zeby nie chodzilo tu o jedna i ta sama osobe bo oni wtedy zupelnie zglupieja...!
Slyszal ktos o SMSie tresci poland mobile na nr 83006, podobno po wyslaniu zjada 3 funty ale daje 100 minut do Polski.
3p za minute to by nie bylo zle rozwiazanie.
M...
nie slyszalem o tym ale brzmi niezle
HAPPY DAYS
Wiecej na ten temat - tutaj:

http://tinyurl.com/mfz68
http://tinyurl.com/sxpx6

Ile w tym prawdy nie wiem, nalezaloby po prostu wyprobowac.
Czyli lepsza opcja jest sms: DISCOUNT ON na nr 81223, pobiera 5 funtow i daje 1000 minut czyli 0,5p za minute!
W kazdej opcji i tak kasuje za polaczenie lokalne z numerem dostepowym.
Czyli tak jak wczesniej kasuje z darmowych minut. gorzej po ich zakonczeniu :)
M...
hej jestemw belfascie i chcilabym sie dowiedziec czy jest w belfascie albo okolicach jest polska dyskoteka? jesli mozesz to napisz mi na [gg] albo na meila [email] dziekuje z gory
Sprzedam bilet: Dublin - Katowice Data: 11 wrzesień. Linie: centralwings.
Cena: 40 funtow (nalezy doliczyc opłte za zmiane nazwiska [20 euro]). Kontakt: [tel]
Jak juz komus zje te 5 funtow i dostanie 1000 minut to niech da znac. :)
Gdzie by tu sie dzisiaj mozna fajnie pobawic??? :)
Maciej, wyslalem dzisiaj tego smska (DISCOUNT ON na nr 81223), gadalem 3,5 godziny. z konta nic mi nie zjadlo!
Jedynie co, to zjadlo 5 funtow za aktywacje. Za polaczenie z tym nr 016... idzie z darmowych minut.
Pozdrawiam,
Marcin
Mam takie niecodzienne pytanko.rnIle kosztuje zwykle meskie strzyzenie u fryzjera? +/-
witam BATOR zalezy gdzie pojdziesz ale mniej wiecej to koszt 6 - 9 funtow
Dzieki
Witam!
Pisze po raz pierwszy na tej stronie, mam na imie Jacek i wraz z narzeczona wybieram sie do Newcastle Down. Co 29 wrzesnia. W zwiazku z tym mam kilka pytan (w koncu do Belfastu jest troche ponad 20 km :), mianowicie - czy ktos z Was moze tam juz przebywa, czy duzo w owym miescie Polakow ? I czy mozecie podac mi adres inter. jakiejs lokalnej newspaper, gdzie moglbym poszukac mieszkania :)? Mam juz pewna prace w Slieve Donard Hotel (in Newcastle), pozostaje mi znalezc lokum. By the way - Czy jest cos o czym powinien wiedziec, lub co koniecznie z soba zabrac ? Z gory dziekuje za pomoc, pozdrawiam serdecznie, Jacek.
Witam

Po wielomiesiecznych staraniach w koncu udalo sie nam dopiac swego.
23 i 24 wrzesnia na 129 Ormeau Road, Belfast rozpoczyna sie pierwszy dyzur Konsula Zawodowego na terenie Irlandii Polnocnej.
Godziny dyzuru do konca nie sa znane.

Jesli ktos chcialby umowic sie na wizyte z Konsulem Generalnym RP, w sprawie paszportow, lub potwierdzenia tozsamosci, badz dokumentow, prosze o kontakt pod numer telefonu [tel], lub e-mail [email]
dzieki temu bedziemy mogli ustalic godziny spotkan i uniknac nadmiernego tloku.

peace
witam JASEK

Jesli chodzi o Newcastle to jest bardzo male miasteczko lecz w pieknym polozeniu nad samym morzem obok sa rownierz piekne gory. Nie wiem czy jest tam duzo polakow bo ja mieszkam w Belfascie. W Newcastle bylem kilka razy przejazdem ale szczerze powiem ze mi sie tam bardzo podoba.
Jesli chodzi o zakwaterowanie sprobuj ta strone ale nie obicuje ze cos znajdziesz.
www.propertynews.com

POWODZENIA
Hej!rnJeśli chodzi o Newcastle, to naprawde śliczna, turystyczna miejscowośc, z ładnym wybrzeżem i lesistym parkiem (co jest rzadkością w Irlandi). Górska rzeka spywajaca ze skał tworzy niepowtarzalny widok, niczym nasze Karkonosze. Hotel o ktorym piszesz leży nad samym morzem, jest to zabytkowy olbrzymi budynek, cześc jeszcze jest w remoncie. Na deptaku spotkałem kilkoro rodaków którzy pracują w pobliskich hotelach czy restauracjach. Ja mieszkam w Kilkeel jakieś 15 km, od Newcastle, ale często odwiedzam te malownicze miasteczko. Natomiast z Newcastle do Belfastu jest jakieś 50 km, ponad godzina jazdy autobusem.
Pozdrawiam i powodzenia.
Może sie kiedyś spotkamy.
A lokalna gazeta to: Mourne Observer, Jest to tygodnik wychodzący w środę: http://www.4ni.co.uk/directory_31824x725x23/the-mourne-observer-newcastle-down.htm. Pozdrawiam
Nie szuka ktos mieszkania w okolicy Ravenhill/Woodstock Road, BT6? Jest wolny dom z 2 sypialniami od zaraz.
tak bardzo fajne polaczenie i niedrogie
Chcialem tylko poinformowac, ze od 1 pazdziernika 2006 roku zmienia sie adres siedziby Polish Association N.I., a co za tym idzie rowniez miejsce pelnienia przez nas dyzurow. Godziny dyzurowania zostaja bez zmian, t.j. kazda sobota w godzinach od 12:00 do 16:00.

Nowy adres Stowarzyszenia to :

129 Ormeau Road ( Upper Ormeau Road na wysokosci University Street)
BT7 2JB, Belfast

drugi guzik na domofonie od gory
Dziekuje Wam Moi Drodzy !rnrnCzyli zapowiada sie spokojny zywot przez kolejen 12 miesiecy :)rnCo do spotkania Peeping Tom (Placebo ?) to jak najbardziej. Jak mozesz zostaw jakiegos maila albo napisz na moj ( brzezina84 @ yahoo.com ) to sie odezwe jak juz bede na miejscu.rnrnCzolem Rodacy :) !
ja aktualnie mieszkam w angli jest tu ok ja nie pracuje tylko sie ucze bo mam 13 lat.anglicy to przemili ludzie ktozy spiesza z pomoca
11 wrzesnia b.r. Minister Spraw Zagranicznych podjal decyzje o przeniesieniu okregu konsularnego Irlandii Polnocnej z Londynu do Edynburga.

W zwiazku z powyzszym termin dyzurow Konsula Generalnego ulega zmianie i zostaje przesuniety na pierwsza polowe pazdziernika b.r.
Takie zycie z biurokracja sie nie wygra niestety.

Za zmiany przepraszamy
Czy jest możliwość płacić w Belfaście albo ogólnie w UK, ubezpieczenie samochodu bez posiadania karty kredytowej?
Kupiliśmy z mężem samochód, ale paranoja okazuje się, że będziemy mogli sobie tylko na niego popatrzeć!!!! a nie jeżdźić. Posiadamy w banku Halifax konto saving accont i kartę do bankomatu. W tym banku panienka powiedziała nam, że z tej karty możemy zapłacić ubezpiecznie, ale okazuje się, że można dokonać DIrect Debet, ale ubezpieczalnia domaga się depozytu, który można zapłacić tylko za pomoca karty kredytowej albo switch cart. Czy znacie jakąś firme ubezpieczeniową, która nie domaga sie depozytu? Dla mnie to trochę naciągana sprawa.
Bank Halifax, mimo, ze mamy tam konto już ok 1,5 roku i oboje pracujemy, i wpadają tam dobre dochody, nie przyznał nam current accont. Więc pomyślałam, ze chyba czas zmienić bank. Może polecicie mi jakiś, który nie robił problemów z założeniem takiego konta i uzyskaniem karty kredytowej.
Przepraszam za chaotyczny tekst, ale jestem wkurw.... za przeproszeniem.
Jedyne co moge podpowiedziec to to, ze ULSTER BANK wydaje switch po 3 miesiacach.
Innej widzy niestety nie posiadam wiec nie pomoge.
M...
z tym ubezpieczeniem, to nierozumie dlaczego nie mozna zaplacic 'gotowka'. Wiem, ze w UK sa firmy, do ktorych mozna wstapic, porozmawiac z ludzmi (a nie zamawiac ubezpieczenia przez internet) i zaplacic. Nie uwierze, ze juz firmy nie biora gotowki. Chociaz za pierwszy rok, a wtedy zalatwiac z kartami itp. Albo po prostu poprosic kogos kto ma taka karte, zeby zaplacil.
Lepiej pojsc do innego banku i zapytac o szczegoly np w jaki sposob mozna dostac current account. Co to znaczy Halifax 'nie przyznal nam current account' - mowi sie, ze taki account sie chce i tyle, a jak nie to sie zmienia banki.
Ja mieszkam w blefasice od roku i mam konto w Halifaxie i na starcie dostalem karte kredytowa visa place nia za wszystko(samochod, ciuchy, zakupy przez internet)i niemam problemów
DO ZDEGUSTOWANEJ
MIESZKAM W BELFASCIE JUZ TROCHE CZASU I JEZDZE SAMOCHODEM JUZ OD ROKU
PODAM CI FIRME UBEZPIECZENIOWA KTORA JEST NAPRAWDE DOBRA I TANIA UWOERZ MI PRóBOWAłEM WSZęDZIE A SZCZEGOLNIE TE WSZYSTKIE UBEZPIECZENIA ZA POMOCA TELEFONU SA CHOLERNIE DROGIE. FIRMA W KTOREJ JA UBEZPIECZAM AUTO TEż POBIERA DEPOZYT LECZ MOZNA GO ZAPłACIC GOTOWKA BEZ RZADNEGO PROBLEMU W BIURZE.
FIRMA NAZYWA SIE "ABBEY INSURANCE BROKERS " GLENGORMLEY BRANCH 9A BALLYCLARE ROAD NEWTOWNABBEY BT36 5 BR. DODAM ZE JEST TO ZA TARGETEM.
PODAJE CI ROWNIERZ NUMER TELEFONU [tel]
GDYBYS POTRZEBOWALA WIECEJ INFORMACJI ZOSTAW MI WIADOMOSC NA FORUM
POZDRAWIAM
czesc!Uprawia ktos windserfing,kiteserfing?Jakies wspolne wyjazdy na Donegall lub miejscowe spoty,moze???Pozdrawiam ociec.
Temat przeniesiony do archwium.
781-810 z 1604